به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، عنبری مدیرکل بنگاه های دولتی وزارت اقتصاد با اشاره به تصمیم دولت برای ورود به حساب بنگاه های خسلوتی گفت: تعدادی شرکت داریم که تحت کنترل هستند. دولت در این شرکت ها اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل توسط دولت منصوب می شوند اما شرکت سهامی عام محسوب نمی شوند زیرا شرکت سهامی عام شرکتی است که مستقیماً بیش از 50 درصد از طرف دولت مالکیت داشته باشد.
وی افزود: جدا از آن، اگر شرکتی باشد که سهام آن در اختیار مؤسسات عمومی غیردولتی اما تحت نظارت دولت (مانند شرکت های زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی) یا شرکت هایی باشد که سهام خصوصی دارند (مانند خودروسازان). ) از آنجا که رهبران آنها توسط دولت منصوب می شوند، در زمره شرکت های دولتی قرار نمی گیرند.
عنبری بیان کرد: وقتی یک بنگاه دولتی محسوب نمی شود به این معناست که لزوماً زیر نظر دیوان محاسبات نیست و طبیعتاً بودجه ریزی زیر نظر سازمان برنامه ریزی و بودجه یا مجمعی است که وزرا مسئول آن هستند. ، مشمول این شرکت ها نخواهد بود و بدیهی است که از یک سری قوانین و ساختار مستثنی هستند و الزاماً مطابق با ساختار تعیین شده توسط سازمان امور اداری استخدامی نخواهند بود.
وی ادامه داد: باید توجه داشت که اگر شنیده اید در فلان شرکت پاداش های چند صد میلیونی پرداخت می شود، اینها مربوط به بنگاه های دولتی نیست، زیرا بنگاه های دولتی سقف حق بیمه دارند و این سقف تا سال گذشته بالا بود. حقوق یک ماه بوده است، بر این اساس این پاداش ها به بنگاه های شبه دولتی، خصولتی، بورس و… گره خورده است.
انتشار فهرست تمامی شرکت های تحت کنترل دولت تا مهرماه
مدیرکل بنگاه های دولتی وزارت اقتصاد با اشاره به ورود دولت به حساب بنگاه های شبه دولتی و خصولتی گفت: عزم دولت این است که در آنجا هم ورود پیدا کند که این شرکت ها هستند. تحت کنترل بخش نظارتی هستند.” در همین راستا اخیرا آیین نامه بهره وری و آیین نامه حقوق و مزایای مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره به تصویب رسیده است که نشان از ورود دولت به این حوزه دارد و آثار آن را در پایان سال و بعد از آن شاهد خواهیم بود. سال ها.
عنبری در پایان افزود: در مهرماه امسال فهرست تمامی بنگاه های تحت کنترل دولت منتشر می شود تا در دسترس مردم و همه باشد.
absnews