معاون وزیر اقتصاد و دارایی گفت: استفاده از قابلیتهای ارزهای رمزپایه برای تسهیل تجارت خارجی کشور، نقطه شروع خوبی برای شناخت این حوزه است و در صورت تعامل ارزهای رمزپایه ایرانی از مبادی وارداتی، امکان خرید کالاهای وارداتی فراهم میشود. . به صورت اعتباری و در صورت عدم استفاده از اعتبار، اعتبار اسنادی (LC) تحت پوشش ارزهای ایرانی تحت تحریم قرار می گیرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد جلال در نشست «سیاست ارزهای رمزپایه و داراییهای رمزنگاری شده و جایگاه آنها در نظام پولی کشور» با بیان اینکه مقولههای جدید مانند پدیده ارزهای رمزپایه باید ابتدا باید پدیدارشناسانه برخورد شود، نه بر اساس تهدید و تهدید، گفت: فرصت ها و همچنین باید به طور مستمر با آنها مقابله کرد. ماهیت اقتصاد دیجیتال به گونه ای است که برای ایفای نقش نیازی به مجوز کشوری ندارد و بدون توجه به مرزها در حال رشد است.
وی ادامه داد: باید نگاهی تطبیقی به حوزه ارزهای دیجیتال داشته باشیم و بهترین تصمیم را بگیریم. در حال حاضر تنها یک نتیجه گیری در خصوص عدم تولید ارزهای رمزپایه با استفاده از برق وجود دارد و در سایر زمینه ها نه امکان کنار گذاشتن آن وجود دارد و نه ساختارهای رسمی سازی و امکان تنظیم مقررات.
معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه اگر به موقع با یک پدیده جدید برخورد نکنیم به مرور زمان تهدیدات آن افزایش می یابد، افزود: معرفی توانمندی های این پدیده در حوزه ارزی می تواند نقطه عزیمت وی باشد. به رسمیت شناختن. به عنوان مثال، ایده گرو گذاشتن ارزهای دیجیتال به موسسات مالی و شرکتهای بزرگ خارجی در کشورهای صادرکننده کالا به ایران میتواند جایگزینی برای اسناد اعتباری باشد که مدتها به دلیل تحریمها از آن محروم بودهایم. بنابراین، استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان وثیقه بین المللی در تجارت بین المللی برای خرید اعتباری بسیار مفید خواهد بود.
به گفته جلال، قابلیت بعدی ایجاد ارزهای جایگزین بر اساس دارایی های رمزنگاری شده است که می تواند بخشی از مشکلات تجارت خارجی کشور را به ویژه با همکاری گروه هایی مانند بریکس حل کند. شفافیت و امنیت بلاک چین این امکان را در اختیار ایران قرار می دهد. قابلیت سوم راه اندازی نوعی گواهی سپرده کالایی یا توکن بر اساس دارایی های کشور است که می تواند به عنوان ابزار تضمینی برای خرید اعتباری یا خریدهای بلندمدت مورد استفاده قرار گیرد و حداقل ترتیب واردات شرکت های صادرکننده بدون نیاز به تامین ارز را بدهد. .
جلال تاکید کرد: با توجه به واقعیتهای حاکم بر اقتصاد ایران از جمله اینکه نرخ ارز تک نرخی نمیشود و مواردی از این دست، به نظر من میتوان آزمایش موفقی در حوزه ارزهای رمزپایه معرفی و استفاده کرد. از مناقشات کنونی فاصله گرفته و برای شناخت این زمینه اجماع ایجاد کنید. من معتقدم نقطه شروع در این مسیر استفاده از ظرفیت های ارزی این منطقه است.
به همین دلیل است که بر اساس این گزارش، نشست «سیاسیسازی ارزهای رمزنگاریشده و داراییهای رمزنگاریشده و جایگاه آنها در نظام پولی کشور» در ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲ با حضور جمعی از اساتید، کارشناسان و فعالان حوزه ارزهای دیجیتال برگزار شد. این حوزه توسط «پژوهشگاه امور اقتصادی وزارت اقتصاد» برگزار می شود. این نشست پنجمین نشست تخصصی دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی بود که در آبان تا اسفند ماه سال جاری با موضوع «حکمرانی پولی» برگزار شد. ثبات و رونق اقتصادی» برگزار شد.در پنجمین نشست این کنفرانس فرصت ها و تهدیدهای مرتبط با پدیده رمزارزها و دارایی های رمزنگاری شده برای اقتصاد ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام