نقش نظام بانکی در توزیع مجدد ثروت، پیامدهای منفی و مثبت دستورالعمل حذف ضامن تاسیسات خرد و… از جمله موارد مطرح شده در این جلسه است.
به گزارش ای بی اس نیوز، جلسه بررسی برکناری ضامن تسهیلات بانکی با حضور یکی از اعضای هیات مدیره بانک ملت، مدیرکل بانک و بیمه وزارت اقتصاد، عضو هیات علمی بانک ملت برگزار شد. مرکز پژوهش های مجلس
بانک ها نگران وام های بدون وثیقه هستند
مدیرکل دفتر بانک تضمین و وزارت اقتصاد در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر حذف ضامن در تاسیسات خرد مبنی بر اینکه بر میزان بدهی معوق تاسیسات خرد تاثیر می گذارد، گفت: تحمیل نمی شود زیرا 70 درصد از مشمولان این طرح قادر به بازپرداخت وام هستند و تاثیری بر بدهی های معوق نظام بانکی نخواهد داشت.
وی افزود: در شرایطی که بسیاری از مردم وام های کلان دریافت کرده اند و معوق شده اند، درست است که اقشار پایین جامعه نیز بتوانند به تسهیلات دسترسی داشته باشند، اما باید توجه داشت که در این زمینه بانک ها نباید موظف به احراز هویت شوند. صلاحیت افراد و حصول اطمینان از بازپرداخت وام برای پرداخت هزینه ساختار خرد بدون ضامن.
یکی از اعضای هیئت مدیره بانک ملت با ابراز نگرانی از خودداری از بازپرداخت موسسات خرد بدون ضامن گفت: درست است که میزان بدهی معوق موسسات خرد با کل تسهیلات پرداختی قابل مقایسه نیست، اما پرداخت موسسات بدون ضامن ضامنها بر میزان بدهیهای معوق مؤسسات خرد تأثیر میگذارند.» این رقم را افزایش میدهد.
ادامه بده
حسین بهاری -عضو هیات مدیره بانک ملت در این جلسه گفت: وقتی نگاه مرکزی نظام بانکی بر بنگاه است، نمی توان انتظار داشت که این سیستم ثروت را بازتوزیع کند. البته یکی از کارکردهای نظام بانکی می تواند بازتوزیع ثروت باشد. از این نظر، واداشتن بانک ها به انحراف از استانداردهای اعتباری مطلوب مانند وثیقه و ضامن، زندگی ایده آل را از آنها سلب کرده و عدم تعادل را برای آنها به وجود می آورد.