به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، باشگاه فولاد مبارکه سپاهان اطلاعیه تفصیلی خود را در خصوص تصمیم غیرقطعی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال منتشر کرد.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
به خاطر خدا
به اطلاع مردم شریف کشور و جامعه محترم اهالی فوتبال ایران می رساند، در پی رای غیرقطعی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال علیه فولاد مبارکه سپاهان و باشگاه فوتبال کیان از ایران و پیرو توضیحات تصمیم اولیه باشگاه سپاهان ساعاتی پیش توضیحات تکمیلی منتشر کرد که در ادامه با هدف تنویر افکار عمومی ارائه می شود:
اولاً نقص مشهود رسیدگی به پرونده حاضر توسط کمیسیون انضباطی حاکی از آن است که اعضای کمیسیون انضباطی نسبت به قراردادهای باشگاه فولاد مبارکه سپاهان که اساساً در ابلاغیه انضباطی لحاظ نشده بود، اعتراض داشتند. کمیسیون کمیته. به همین دلیل پر واضح است که فرصت ارائه لایحه دفاعیه و تنظیم مستندات پرونده های جایزه به صورت کتبی به باشگاه فولاد مبارکه سپاهان داده نشده است. این سؤال در مورد نحوه اجرای عدالت در پرونده حاضر تردید ایجاد می کند.
سه پرونده مطرح شده در جلسه کمیته انضباطی به شرح زیر است:
1) در خصوص پرداخت 17 میلیارد تومان حق نمایندگی به یک بازیکن، متاسفانه همانطور که گفته شد این موضوع از ابتدا در جلسه کمیسیون انضباطی بدون مطرح شدن در گزارش کارگروه مسئول مطرح شد. نظارت بر قراردادها
درست است که چنین عددی به دلیل اشتباه تایپی در نسخه اولیه قرارداد آمده است. اما بلافاصله پس از اینکه باشگاه متوجه این خطا شد، حتی قبل از دریافت کارت شناسایی بازیکن، بلافاصله نسبت به رفع این مشکل اقدام کرد و نسخه فیزیکی آن را در اختیار سازمان لیگ قرار داد.
اما با وجود ارسال بازنگری قرارداد، متاسفانه سازمان لیگ قرارداد قبلی را به کمیته انضباطی ارسال کرد که منشأ رای کمیته انضباطی شد.
البته اعضای کمیسیون انضباطی اعلام کردند که حتی مسئولیت کسر قرارداد بازیکنان و واریز پول به حساب دلال نیز نباید از سوی باشگاه پذیرفته شود.
متن ذکر شده در برخی قراردادهای باشگاهی به شرح زیر است:
بسته به درخواست بازیکن، باشگاه موظف است مبلغ حق الوکاله فصل اول و در صورت ادامه حضور بازیکن در فصل دوم در باشگاه را از قرارداد بازیکن کسر و به حساب او واریز کند. نماینده بازیکن حساب.
موضوعی که عموما در قراردادهای اکثر باشگاه های ایرانی وجود دارد و مغایرتی با متن ابلاغیه کارگروه ناظر بر قراردادها ندارد.
2) مشکل دیگر مربوط به ادعای کمیته انضباطی در خصوص تعهد باشگاه سپاهان به پرداخت مالیات بازیکنان است. ادعایی که باشگاه سپاهان آن را به شدت تکذیب می کند.
متن بند ذکر شده در قراردادهای باشگاه سپاهان به شرح زیر است:
کلیه کسورات قانونی به عهده شخص دوم می باشد و شخص دوم موظف است فرم مودیان و همچنین فرم بیمه اجتماعی را نزد مراجع قضایی تکمیل و یک نسخه از مانده حساب را به باشگاه ارائه نماید. پرداخت آخرین قسط قرارداد منوط به ارائه اظهارنامه مالیاتی و بیمه ای توسط طرف دوم خواهد بود و در صورت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی و بیمه ای بازیکن، در صورت پرداخت مبلغ فوق، نماینده باشگاه مبلغ قرارداد را کسر می کند. توسط باشگاه طرف اول مستحق دریافت این مبالغ از طرف دوم خواهد بود.پرداخت تخلفات احتمالی انضباطی طرف دوم صادره از مرجع قضایی ذیصلاح فدراسیون فوتبال، کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا به عهده بازیکن می باشد. در صورت پرداخت از سوی باشگاه از مطالبات وی کسر خواهد شد.
با این وجود، باشگاه فولاد مبارکه سپاهان در سال های اخیر هیچ تعهدی برای پرداخت مالیات بازیکنان نداشته است. علاوه بر این، بندهایی با این مضمون در قراردادهای بسیاری از باشگاه ها و بازیکنان وجود دارد که چنین دیدگاهی می تواند برای سایر باشگاه ها نیز خطرناک باشد.
3) سومین ایراد مطرح شده در جلسه به ماده 28 بخشنامه قراردادها اشاره دارد، در این ماده آمده است:
در قرارداد باید این حق وجود داشته باشد که بازیکن با پرداخت 50 درصد از مبلغ قرارداد اصلی در همان فصل در صورت سقوط تیم از باشگاه جدا شود و پرداخت این مبلغ مشروط به انجام تعهدات مالی باشگاه است.
در قراردادهای باشگاه سپاهان آمده است:
در صورتی که تیم به دسته پایین تری سقوط کند، بازیکن می تواند با پرداخت 50 درصد مبلغ دریافتی از فصل قبل، قرارداد خود را با باشگاه فسخ کند.
کمیسیون انضباطی معتقد است که منظور از «همین» در آیین نامه ابلاغی فصل آینده است و احتمالا باشگاه سپاهان رای را با اهداف دیگری تفسیر کرده و در سال گذشته به آن اشاره کرده است که البته نظر کمیسیون انضباطی خلاف قصد است. از باشگاه سپاهان
4) در مورد دو مورد دیگر، متن کامل لایحه دفاعی باشگاه سپاهان به زودی به اطلاع عموم خواهد رسید تا به نقل دقیق و ادله موثق باشگاه و همچنین موضع ادعاها و لذا تصمیم اتخاذ شده، مشخص خواهد شد.
این همه آن چیزی است که تخلفات گسترده باشگاه سپاهان خوانده شده است.
به نظر می رسد با توجه به این شیوه پردازش و ارائه چنین تصمیماتی، تمامی باشگاه ها اعم از کوچک و بزرگ باید منتظر دریافت چنین تصمیماتی باشند!
این در حالی است که قراردادهای باشگاه سپاهان نسبت به سایر باشگاه ها از کیفیت نسبتا خوبی برخوردار است.
5) اینکه در ابتدای جلسه دیروز نمایندگان باشگاه سپاهان اعتراض کردند که در کشورهایی که سیستم فیرپلی مالی وجود دارد، یک نهاد قضایی ویژه برای این موضوع ایجاد شده است، دقیقاً به همین دلیل است که ماهیت چنین مواردی وجود دارد. پروندهها اساساً قانونی است و اعضای کمیته انضباطی که همه چیز را با سردمدار تخلف میبینند، نباید با چنین مواردی برخورد کنند.
کلیه تخلفات ذکر شده بر اساس وجود عنصر روانی مورد قضاوت قرار گرفته است، در حالی که اساساً عنصر روانی در حقوق کیفری و در زمینه تخلفات وجود ندارد. این موضوعی است که ما از کارشناسان دعوت می کنیم تا در مورد آن صحبت کنند.
6) با توجه به درج رفتار باشگاه فولاد مبارکه سپاهان به عنوان مصداق تضییع حقوق که کمیته محترم انضباطی به عنوان مهمترین استدلال در نظر خود مطرح کردند، متأسفانه این کمیته در وادی کلی گویی ها و ناکامی ها افتاد. بررسی عوامل تضییع حقوق در رفتار باشگاه سپاهان و مبانی قانونی. او درباره تضییع حقوق توضیحی نداد.
به دوستان کمیته انضباطی اعلام شد که ورود شما به این مسیر پایانی ندارد و هر رویه ای ایجاد شود در آینده قابل اجرا خواهد بود. رفتار کمیسیون انضباطی وقت در «پرونده سرباز احمدی» و «پرونده هواداران سپاهان» که دو رفتار کاملا متناقض بودند، یادآور شد. اما دوستان اشاره کردند که هیچکدام از اعضای فعلی در آن زمان و زمانی که این آرا داده شد حضور نداشتند و مطمئن باشید با بقیه تیم ها هم همینطور خواهد بود.
البته امیدواریم این نوع برخوردهای کمیسیون انضباطی در این مرحله متوقف شود و بستگانی که روحشان در تب درگیر شدن نظامیان در چنین موضوعی می سوزد، اندکی آرام شوند و کمتر اراده کنند. نه که به دیگران!
البته اعضای کارگروه در جلسه مدعی شدند که پرونده باشگاه دیگری را به دادگاه کشانده اند، اما مشخص نشد چرا آن پرونده به کمیسیون انضباطی ارجاع نشده و آن هم با ضمیمه ویژه رسانه های کاربردی. به باشگاه سپاهان یا دیر اعزام شد؟ ! چرا دوستانی که قصد داشتن دستگاه اندازه گیری را داشتند، قرارداد باشگاه دیگری با بازیکن خود را با کاهش تقریباً 99 درصدی نسبت به فصل قبل به کمیته انضباطی با استفاده از این دستگاه ارجاع ندادند.
7) در این جلسه باشگاه سپاهان تاکید کرد که رسیدگی به این گونه پرونده ها نباید به صورت داوری انجام شود، اما در یک بررسی تطبیقی در هر انجمنی که فیرپلی مالی اجرا شده است، پرونده باشگاه متخلف به مراجع قضایی ارجاع شد. مقام ذیصلاح و در قالب پرونده. برای اینکه باشگاه ها مقابل هم قرار نگیرند از مردم بررسی شد و در نهایت از آنها خواسته شد که اگر باشگاه سپاهان هم شکایتی داشت شکایت کنند.
8) یکی از انتقادات جدی به تصمیم صادر شده این است که در نهایت مشخص نیست اعتراض باشگاه های مربوطه پذیرفته شده یا رد شده است!
ضمناً این سوال در ادامه روند و ارجاع به CAS بسیار حائز اهمیت است، زیرا شاکی که درخواست او پذیرفته شده است باید به جلسه دادگاه در دادگاه داوری ورزش احضار شود و اکنون ما این کار را انجام نمی دهیم. نمی دانم سرنوشت چیست شکایت سایر تیم ها از نظر کمیته انضباطی بود.
9) یکی دیگر از انتقادات وارده به این رای، صدور رای بسیار فراتر از تحریم های مندرج در آیین نامه انضباطی فدراسیون فوتبال است که در تاریخ ورزش ایران بی سابقه است. زیرا در تمامی نظام های حقوقی بازی جوانمردانه مالی، تحریم ها به مرور زمان افزایش می یابد و کسر امتیاز یک مورد نادر تلقی می شود.
سپاهان اولین و احتمالا آخرین باشگاهی در جهان است که به دلیل رعایت نکردن دستورالعمل هایی که بسیاری از آنها خلاف مقررات فیفا هستند، به کسر امتیاز محکوم می شود!
10) در جلسه دیروز نیات و اهداف این قانون نیز مورد بررسی قرار گرفت و همه متفق القول بودند که این قانون در بسیاری از موارد به بدترین شکل ممکن نوشته شده است.
11) در پایان بار دیگر ضمن تاکید بر حفظ آرامش و خویشتن داری و پرهیز از هرگونه اقدام هیجانی به هواداران ارزشمند و شجاع سپاهان و اصفهانی های شایسته و دیگر هواداران فوتبال غیرقطبی، صمیمانه امیدواریم. که نقطه نظرات و دغدغه های شما کنار گذاشته می شود و تشکر می کنیم و یادآور می شویم که معاونت حقوقی باشگاه فولاد مبارکه سپاهان با تمام توان علمی و ورزشی خود پیگیر این امر از منابع ملی و بین المللی برای احقاق حقوق خود است. .