واکنش مدیرعامل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد به اعتراض به برداشت آب از سد چم شیر
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویار احمد گفت: گفتند همزمان با آبگیری سد چم شیر باید کنترل کیفی روزانه انجام شود تا ببینیم میزان املاح آب سد به دلیل کم آبی کم یا زیاد می شود. ، و بر اساس این آزمایشات تصمیم گیری می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویار احمد گفت: هنوز آبگیری نشده و مخزن سد نیز برای تردد باز است و همه منتقدان و حامیان می توانند به محل سد و هر جا مشکوک هستند مراجعه کنند. ، می گویند اینجا نمک برای نمونه برداری و بررسی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه یک محوطه تاریخی مرتبط با درووه ساسانی با برداشت آب از سد چم شیر برای همیشه غرق شد، گفت: این سد به میراث فرهنگی مجوز جمع آوری آب دارد. آنها را، اما هیچ اثری وجود ندارد که ما اکنون می توانیم ببینیم و او به زیر آب می رود.
وی با بیان اینکه کمیته ای به نام کمیته آبگیری سد چم شیر تشکیل شد، گفت: طبق دستور وزیر نیرو به منظور بی طرفی این کمیته هیچ یک از اعضای این کمیته پرسنل اداره نیرو نیستند. انرژی، اما اساتید دانشگاه، دوستداران محیط زیست و نخبگان محیط زیست ارگانیک هستند
وی ادامه داد: اگر سد چم شیر تخلیه شود، دیگر در هندیجان «ای سی» نخواهیم داشت و باید آب سد کوثر را رها کنیم چرا که خود سد چم شیر این اثر را خواهد داشت که در پایین دست، چشمههای نمکی وجود داشته باشد. تا حدودی کاهش یافته است. .
مصلح گفت: مخالفت با سد چم شیر نه علمی است و نه کارشناسی و معنایی پنهان دارد.
مصلح افزود: دلیلی برای نگرانی در مورد سد چم شیر وجود ندارد زیرا چشمه های شور در 3.5 کیلومتری پایین دست سد چم شیر قرار دارند و اگر این چشمه ها در مخزن بودند، در نمونه های گرفته شده از این سد باید 100 درصد نگران باشیم. ، هیچ نمکی (NCL) یافت نشد.
ای بی اس نیوز/ کهگیلویه و بویراحمد مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد به بحث ها و مخالفت های فراوان با برداشت آب از سد چم شیر گچساران واکنش نشان داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: با تخلیه سد حجم زیادی از آب به رودخانه ریخته می شود و همین چشمه هایی که در پایین دست سد چم شیر هستند باعث کیفیت نامطلوب آب شده است. آب در رودخانه زهرا این سد تاثیر کمی بر سرچشمه رودخانه زهره خواهد داشت.
مصلح تولید برق آبی، تامین آب صنعت و کشاورزی و ارتقای کیفیت آب رودخانه زهرا را از مهمترین اهداف احداث سد چم شیر برشمرد و اظهار داشت: بر خلاف برخی اظهارات، احداث سد چم شیر است. باعث کاهش شوری رودخانه زهرا خواهد شد. رودخانه زهره و خیرآباد در منطقه حیدر کرار به هم متصل می شوند زیرا رودخانه زهره در پایین دست سد چم شیر قرار دارد و در تابستان تعدادی از چشمه ها کیفیت آن را به 11000 میکروموس می رساند و حتی احشام مناطق هندیجان نمی توانند آب بنوشند. رودخانه زهرا که موظفیم سالانه 60 میلیون مترمکعب آب از سد کوثر رهاسازی کنیم تا «بی.
انتهای پیام
آرش مصلح در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز افزود: احداث سد چم شیر بر فراز لایه های آهکی میشان است که 36 درصد از مخزن این سد گچساران است. سازند گچساران دارای هفت بخش به ضخامت 1800 متر است که در هیچ جای ایران و زاگرس نمی توان هفت برش از سازند گچساران را با هم دید.
وی گفت: در بازدیدهای میدانی، حفاری های زیرزمینی، حفاری و اندازه گیری های اکتشافی این سد، جرم و لایه نمک مشاهده نشد. مردم محلی هیچ نمکی ندیده اند. نکته جالب این است که در فاصله سه و نیم کیلومتری زیر سد چم شیر، مجموعه ای از چشمه های نمک وجود دارد که حتی گذشتگان از این چشمه ها «کارت» می کردند و روستاییان اطراف در تابستان نمک را برداشت و به آن جا می بردند. چهار تا پنج کیلومتر برای استفاده از آن استفاده می شود.بنابراین اگر نمک در مخزن سد وجود داشت، روستاییان نیازی به اقدام از راه دور نداشتند.
وی گفت: شرکت نفت چهار یا پنج حلقه چاه در لبه مخزن سد چم شیر داشت که بر اساس اصول پدافند غیرعامل جابجا و پلمپ شد و اکنون خارج از مخزن سد چم شیر است.چم شیر. بر اساس تفاهم نامه وزارت نفت و وزارت نیرو، از سال 74 تاکنون هیچ چاه نفتی در کنار این مخزن حفر نشده است.
مصلح خاطرنشان کرد: 9 پژوهشکده از جمله دانشگاه شیراز، دانشگاه تهران، گروه تحقیقات آب و حدود 6 مشاور مختلف روی مخزن سد کار کردند و همه این دانشگاه ها و مشاوران به این نتیجه رسیده اند که در چم شیر پایگاه نمکی وجود ندارد. مخزن سد یا ما لایه نمک محلول نداریم و نگران چیزی نیستند. همچنین گزارش آنها به مرکز پژوهش های مجلس و اصل 90 ارسال شد.