اخبار اقتصادی روز

واکنش رئیس سازمان محیط زیست به لایحه اصلاح قانون اسقاط خودرو

قانون کیفیت هوا با هدف اصلی کاهش آلودگی هوا تصویب شد و ماده 8 آن کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب وسایل نقلیه موتوری اعم از سبک، نیمه سنگین، سنگین و موتورسیکلت را موظف می‌کند پس از رسیدن به حالت منسوخ شدن، وسایل نقلیه خود را تمیز کنند. سن”.

لازم به ذکر است بر اساس ماده 10 قانون سازمان صنعت خودرو، حمل و نقل کالا و افراد با وسایل نقلیه موتوری پس از رسیدن به سن فرسودگی در کلان شهرها ممنوع است. بر اساس تبصره ۲ این ماده، خودروسازان و موتورسیکلت‌سازان داخل کشور موظفند به ازای هر چهار دستگاه خودرو یا موتورسیکلت تولیدی، گواهی اسقاط خودرو یا موتورسیکلت را از مراکز اسقاط دریافت کنند. همچنین در تبصره 3 این ماده آمده است که آیین نامه اجرایی این ماده ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون به پیشنهاد مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنعت و معدن به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. و تجارت، سازمان ملی استاندارد ایران و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

گل علیزاده می افزاید: به مجلس پیشنهاد دادیم که با توجه به تعداد کم خودروهای اسقاط شده در کشور، صاحبان این خودروها اوراق خود را به صورت ریالی در صندوقی واریز کنند تا این پول – درآمد تحقق اینها باشد. تعهدات – صرف دفع خواهد شد. به عبارت دیگر، ما به دنبال تسریع و تسهیل چرخه سقط بودیم.

سلاجقه در پایان گفت: متاسفانه وزارت حراست قصد داشت به صندوق صنایع اعتبار بدهد که ما قبول نداریم و معتقدم روال قبلی اسقاط خودروها و رعایت قانون کیفیت هوا بسیار مناسبتر است. ممکن است دولت در بحث تولید خودرو مشکل داشته باشد و ما باید در آن مشارکت داشته باشیم.

در حالی که برخی کارشناسان معتقدند مکانیزم اسقاط خودرو وجود ندارد، اجازه دهید درباره بررسی آن صحبت کنیم. یوسف رشیدی – کارشناس آلودگی هوا – درباره لزوم بازنگری در سازوکار اسقاط خودرو به ای بی اس نیوز توضیح داد: در حال حاضر مکانیزم اسقاط خودرو وجود ندارد. در گذشته مکانیزمی وجود داشت که واردات و شماره گذاری خودروهای جدید به مکانیزم اسقاط بستگی داشت. زمانی که واردات خودرو ممنوع شد، اسقاط خودروهای فرسوده به سختی انجام می‌شد، حتی مراکز اسقاط که کار و سرمایه‌گذاری شده بود، همه تعطیل شدند، زیرا هیچ سازوکاری برای اسقاط خودروهای فرسوده یا دستگاه‌های اجرایی کشور وجود نداشت. بنابراین اسقاط خودرو در هوا رها شده و متولی ندارد. تصویب این قانون زیاد است اما عملاً اجرای آن به فراموشی سپرده شده است که باید اقدام کرد و چاره اندیشی کرد.

در آیین نامه جدید دو نوع محدودیت سنی فرسودگی و سن فرسودگی برای انواع وسایل نقلیه تعریف شده است و به این ترتیب زمانی که وسیله نقلیه به سقف سنی فرسود می رسد، سنی است که وسایل نقلیه موتوری دچار مشکل می شوند. کاهش عملکرد و ایمنی با توجه به طول عمر و سطح کارکرد آنها، نیاز به نگهداری و تعمیرات بیشتری دارد و تعداد دفعات معاینه فنی سالانه و هزینه حمل و نقل آن باید افزایش یابد. خودرویی که صرف نظر از محدودیت سنی فرسودگی، پس از دو دوره متوالی مندرج در جدول محدودیت سنی فرسودگی و تعداد دفعات انجام معاینه فنی انواع وسایل نقلیه موتوری، در صورت عدم دریافت گواهی معاینه فنی معتبر، به عنوان وسیله نقلیه موتوری فرسوده و مشمول محدودیت های ماده 8 قانون هوای پاک تعریف می شود.

اکنون علی سلاجقه در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی در خصوص بررسی لایحه اسقاط خودرو در مجلس می گوید: ما در قانون هوای پاک موضع خوبی نسبت به این موضوع داشتیم. در خردادماه شورای اسلامی موضوع ساماندهی صنعت خودرو را مطرح کرد که در آن مشکلات و بحث هایی برای صنعت و تولید صنعت خودرو مطرح شد. اینجا چون بحث تولید بود، دولت اصلاحیه ای کرد و لایحه ای به شورای اسلامی قانون ساماندهی صنعت خودرو فرستاد.

وی می افزاید: رئیس جمهور معاون حقوقی وزارت حریم خصوصی و سازمان حفاظت محیط زیست را ملزم به اصلاح مشترک لایحه پیشنهادی دولت کرد. این اتفاق افتاد و مقرر شد یک تا یک و نیم درصد از هزینه خودروی جدید برای ساماندهی اسقاط خودرو به صندوق محیط زیست کشور اهدا شود. پس از اینکه این موضوع در دستور کار کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی و مجلس قرار گرفت، سپس در دستور کار کمیسیون صنایع و معادن قرار گرفت و در وزارت صمت وارد شد.

در 19 اکتبر “لایحه عمومی اصلاح قانون اسقاط خودروهای فرسوده” در مجلس تصویب شد. در بخشی از تبصره 3 این لایحه آمده است: «در صورت عدم وجود گواهی اسقاط خودرو یا موتورسیکلت کافی و ایجاد اختلال در روند تولید به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولیدکنندگان می‌توانند یک و یک را پرداخت کنند. نیم درصد (1.5%) قیمت خودرو یا موتورسیکلت تولیدی به صندوق حمایت از تحقیق و توسعه صنایع با فناوری پیشرفته وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت دریافت مجوز شماره منابع اخذ شده پس از تیراژ گنج کل کشور صددرصد (100%) تخصیص و صرف پرداخت تسهیلات بانکی یا کمک بلاعوض به متقاضیان اسقاط خودرو یا موتورسیکلت فرسوده (اولویت موتور یا حمل و نقل عمومی) مسئولیت اسقاط خودرو می شود. در کشور زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آخرین اقدام در حوزه اسقاط خودرو گفت: توافق شده است که یک تا یک و نیم درصد هزینه خودروی جدید در کشور واریز شود. صندوق محیط زیست برای ساماندهی اسقاط، اما وزارتخانه در مورد قصد اعتباری آن به صندوق صنایع سکوت کرده است که ما قبول نداریم.

بیشتر بخوانید: وجود بیش از 6 میلیون خودروی فرسوده / نیاز به ارائه تسهیلات اسقاط

بیشتر بخوانید: تصویب کلیات لایحه اصلاح قانون ساماندهی صنعت خودرو در مجلس

به گزارش ای بی اس نیوز، «قانون هوای پاک» در چهارم تیرماه ۱۳۹۵ به تصویب مجلس رسید و برای اجرا به حسن روحانی ابلاغ شد. بر اساس ماده 34 ماده 21 این قانون، دستگاه های اجرایی مختلف از جمله وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، فرماندهی نیروی انتظامی، شهرداری، صدا و سیما و غیره موظفند نسبت به کنترل آلودگی هوا اقدامات لازم را انجام دهند. با وظایف کشوری خود برای اجرا.

انتهای پیام

تصویب کلیات این لایحه با موافقت ها و ایراداتی همراه بود. داریوش گلعلی زاده – رئیس مرکز ملی آب و هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست – وی در خصوص لزوم بازنگری در سازوکار اسقاط خودروها می گوید: لایحه دو فوریتی سازوکار اسقاط خودرو در حال حاضر در مجلس است و هنوز نهایی نشده است، بنابراین باید منتظر باشیم تا ببینیم در مجلس چه می شود. باید تکلیف تبصره 2 ماده 10 قانون سازمان صنعت موتور روشن شود و پیرو آن در تبصره 3 آیین نامه اجرایی باید دید چه تغییراتی رخ خواهد داد.

بیشتر بخوانید: تخریب خودرو در هوا

در آیین نامه قدیم، ماده 8 قانون کیفیت هوا، ملاک اسقاط خودروها «سن وسیله نقلیه» بود، در حالی که طبق آیین نامه جدید اجرای این ماده، با رویکرد حفظ حقوق مالکیت مردم خودرو و افزایش نظارت بر کنترل فنی، به جای تعیین سن مطلق به عنوان ملاک فرسودگی خودروها در خردادماه امسال به تصویب هیات وزیران رسید، ملاک اسقاط انواع خودروها «فنی است». بازرسی”.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *