واردات 32 هزار تن پنبه از ابتدای سال تاکنون
16:29 – 29 ژوئیه 1403
محمدحسین کاویانی مدیرعامل صندوق پنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: برنامه وزارت جهاد در سال جاری کشت پنبه در 113 هزار هکتار بود اما طبق برآوردها سطح زیر کشت پنبه به 90 هزار هکتار می رسد. حدود 200000 تن پنبه تولید 60 هزار تا 65 هزار تن پنبه خالص.
به گفته وی به دلیل گرمای هوا کشاورزانی که آب کافی در اختیار دارند باید آبیاری به موقع انجام دهند و از سوی دیگر در برخی از مزارع حتی دو بار با کرم غوزه مبارزه کردند.
کاویانی با بیان اینکه برداشت پنبه از ابتدای شهریور ماه در استان گلستان آغاز می شود، افزود: اکنون نگران قیمت پنبه هستیم زیرا کشورهای دیگر به دلیل پرداخت یارانه به تولیدکنندگان، قیمت پنبه را پایین نگه داشته اند، بنابراین نیازمند حمایت هستیم. و لازم است پنبه کاران در داخل کار کنند.
مدیرعامل صندوق پنبه قیمت فعلی هر کیلو پنبه وارداتی را کمتر از 2 دلار اعلام کرد و گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده واردات هر کیلو پنبه برای صنعت نساجی بین 80 تا 85 هزار تومان است اگر دولت از تولیدکنندگان داخلی حمایت نکند، تمایل به … خرید پنبه داخلی که ندارند با نرخ 120 هزار تومان. بنابراین دولت مجبور است محصولات کشاورزان را به قیمت 37 هزار تومان یا مانند دانه های روغنی بخرد که در صورت امکان واردات 47 کیلو دانه یا 7 کیلو روغن برای هر کیلو روغن سویا، کلزا و آفتابگردان مجاز است. دولت به دنبال پایداری تولید پنبه و یا توسعه منطقه است.
صنعت نساجی سالانه به 200 هزار تن پنبه نیاز دارد
وی درباره آخرین اتفاق واردات پنبه گفت: بر اساس آخرین آمار از ابتدای سال 32 هزار تن پنبه وارد کشور شده است و پارسال 107 هزار تن پنبه وارد شده است که کمتر از واردات پنبه است. نیاز دارد. برای صنعت نساجی نیز پیش بینی می شود امسال به همین میزان وارد شود.
کاویانی ادامه داد: صنعت نساجی مدعی است سالانه به حدود 200 هزار تن پنبه نیاز دارد که با احتساب 65 هزار تن تولید داخلی، کسری نیاز کشور باید وارد شود.
دستیابی به خودکفایی 100 درصد پنبه مستلزم پرداخت یارانه تولید است
مدیرعامل کاتن تراست افزود: اگر به دنبال کاهش واردات پنبه هستیم، نمیتوانیم صنعت نساجی را تعطیل کنیم. بنابراین برای کاهش واردات نیاز به افزایش تولید داخلی داریم که برای تحقق این امر نیازمند برنامه ریزی مدون چند ساله هستیم چرا که ظرفیت تولید 500 هزار تن پنبه تصفیه شده در کشور را داریم.
وی با اشاره به اینکه امکان خودکفایی 100 درصدی پنبه در کشور وجود دارد، افزود: طی یک برنامه منسجم پنج ساله امکان تولید 500 هزار تن پنبه در کشور وجود دارد، زیرا کشاورز نمی تواند در صورتی که کشت پنبه مقرون به صرفه نباشد، ناچار به کشت این محصول شد.
وی با بیان اینکه خودکفایی پنبه در برنامه هفتم جز با حمایت از کشت این محصول محقق نمی شود، گفت: وزارت صلح و وزارت جهاد باید یک برنامه منسجم پنج ساله را برای رسیدن به خودکفایی اجرا کنند. کفایت پنبه به منظور تخصیص حمایت از تولید پنبه مانند سایر کشورها و کشت این محصول در دسترس کشاورزان. به عنوان مثال وقتی کشاورز در هر هکتار 3 تن پنبه برداشت می کند، از یک طرف 30 تا 40 میلیون تومان برای کشاورز درآمد دارد و از طرف دیگر برای آن. زراعت کلان باید 120 میلیون تومان از کشاورز کرایه بدهد مشخص است که کشاورز پنبه نمی کارد، بنابراین دولت باید برای رسیدن به خودکفایی پنبه در برنامه هفتم قیمت تمام شده تولید را کاهش دهد. تا این محصول با پنبه خارجی قابل رقابت باشد.
خبرنگار: آزاده محبی