واردات 19 تن طلا به کشور بدون پرداخت عوارض و مالیات
وزیر اقتصاد اعلام کرد:

وزیر اقتصاد گفت: در 9 ماهه امسال 19 تن طلا بدون پرداخت عوارض، عوارض گمرکی و مالیاتی وارد کشور شده است در حالی که در 9 ماهه سال گذشته واردات رسمی طلا صفر بوده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی در سومین گردهمایی کارآفرینان ایرانی در سال 1402 که با موضوع نظارت و رفع موانع برگزار شد، گفت: به سرمایه گذاری و تولید، در سخت ترین شرایطی که برخی فکر می کردند بعد از یک، دو یا سه سال می توانند کشور را نابود کنند. امسال برای سومین سال شاهد هستیم که اقتصاد کشور نرخ رشد نسبتا خوبی را تجربه خواهد کرد.
وی بیان کرد: در دولت و وزارت اقتصاد تلاش می کنیم تا حد امکان فشارهای موجود در دستگاه های اجرایی، رویه های ملال آور و ملال آور و ایجاد شرایط ناپسند، فاسد و ناسالم را کاهش دهیم چرا که این فشارها بر روی آنها اعمال می شود. فقط یکی این امر منجر به افزایش هزینه های تولید و هزینه های مبادلاتی می شود و از طرفی رقابت پذیری تولیدکنندگان را نسبت به رقبای شما کاهش می دهد.
خاندوزی افزود: اقتصاد ایران به عنوان یک اقتصاد نفتی همواره به صادرکنندگان و تولیدکنندگان کشور گفته است که من به شما نیازی ندارم و نفت تولید می کنم و کشور را خودم اداره می کنم، اما امروز باید یاد بگیرد که اگر نگذارند تولید کند. نفت، باید پای صادرکنندگان خود بایستد و با این تولیدکنندگان و صادرکنندگان به زندگی خود ادامه دهد.
خروج دولت از تجارت
خاندوزی در بخشی دیگر از سخنان خود به موضوع خروج دولت از کسب و کار پرداخت و در این زمینه گفت: کاهش بار دولت از دوش تجارت و در این زمینه ما نیز موفق به ایجاد فدرالیسم در سطوح عالی دولتی و قوه قضائیه. انشالله این مشکل حل بشه در ماههای آینده خواهید دید که این روش و روند معکوس خواهد شد و بخش بزرگی از شرکتهایی که در دست بانکها و دستگاههای اجرایی بودند حاضر به تسلیم نشدند. آنها بازگردانده خواهند شد.
وزیر اقتصاد گفت: ترجیح ما در این زمینه این است که تجارب گذشته تکرار نشود به گونه ای که مجددا از سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری در ستاد فرمان امام (ره) و سایر نهادهای عمومی بخواهیم. در کشور وارد عرصه مدیریت این شرکت ها شود.
وی با دعوت از کارآفرینان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان برای مشارکت در این حوزه، گفت: واگذاری این شرکت ها باید به همان قیمتی باشد که فعال اقتصادی بدان معتقد است و اینکه قیمت این شرکت ها دو یا سه برابر شود، نباید درست باشد. ارزش واقعی. زیرا در این صورت قطعاً فعالان اقتصادی آن را نمیپذیرند و در اینجا به صراحت میگویم، قطعاً برخی مدیران دولتی دوست ندارند فعالان بخش خصوصی وارد این حوزه شوند، اما دولت و قوه قضائیه موافقت کردهاند که در این زمینه کمک و حمایت کنند. حوزه. تصمیمات لازم در این زمینه باید با شجاعت و قاطعیت، با شفافیت و با رعایت قانون اتخاذ شود.
خاندوزی با اشاره به موضوع تامین مالی شرکت ها گفت: تلاش می کنیم جلسه ای با حضور رئیس جمهور برگزار کنیم که رئیس کل بانک مرکزی نیز در آن حضور داشته باشد و رئیس جمهور نیز مستقیماً سوالات را از زبان رئیس جمهور خواهد شنید. سخنان کارآفرینان و در صورت لزوم اگر تصمیمی گرفته شد یا دستوری صادر شد در این جلسه این اتفاق بیفتد.
اگر به دنبال رشد تولید هستیم، تامین مالی اولین چالش کشور است
وی بیان کرد: اگر به دنبال رشد تولید و تولید هستیم، بحث تامین مالی ریالی و ارزی اولین دغدغه کشور است و اگر وضعیت فعلی تولید را با پنج سال گذشته مقایسه کنیم، می بینیم که تولید تولیدکنندگان از این موضوع برخوردار بوده است. افزایش قابل توجهی داشته، افزایش یافته است، هرچند ظرفیت کامل تولیدکنندگان ما نیست و باید تولید در کشور بسیار بیشتر شود.
وزیر اقتصاد درباره اوراق گام گفت: ما در وزارت اقتصاد تلاش کردیم استفاده از اوراق گام را افزایش دهیم و حتی از رئیس سازمان امور مالیاتی خواستیم در صورت سررسید این اوراق به سازمان امور مالیاتی ارائه شود. سال به عنوان مالیات از عرضه کنندگان بپذیرید تا این اوراق در دست تولیدکنندگان باقی نماند و جذابیت داشته باشد.
وی درباره تسویه تکلیف ارزی گفت: در این زمینه می توان از چند روش استفاده کرد، به عنوان مثال سرمایه گذار خارجی می تواند قبل از تسویه تعهد ارزی خود بیاید و سرمایه گذاری کند یا بدون تعیین مبدأ ارز را راحتتر وارد کند. از واحد پول
حل مشکلات فعالان اقتصادی در زمینه پایبندی به تعهدات ارزی
خاندوزی با تاکید بر آمادگی وزارت اقتصاد برای رفع مشکلات فعالان اقتصادی در زمینه تسویه تعهدات ارزی، گفت: آماده هستیم تا طیف روشهای تسویه تعهدات ارزی را باز کنیم و البته باید در این زمینه حفظ کنیم. توجه داشته باشید که بانک مرکزی برای مدیریت جنبه های بازار ارز و منابع و مصارف این بازار نمی تواند به همه بگوید که هرکسی باید با طرف دیگری تعامل داشته باشد، بلکه بانک مرکزی نیز باید بتواند به نیازها پاسخ دهد. تولیدکنندگان صنعتی در جریان جریانات قرار گیرند و ملاحظات سیاستگذاران و رهبران نیز در این زمینه مد نظر قرار گیرد.
وی گفت: در 9 ماهه پایانی سال گذشته واردات رسمی طلا صفر بود و امسال واردات رسمی طلا به 19 تن رسید و دولت اعلام کرد که نیازی به حقوق گمرکی و گمرکی ندارد. مالیات در این زمینه و امروز شاهد هستیم که طی 9 ماه سال جاری در بازه زمانی 19 تنی طلا وارد کشور شده است.
وزیر اقتصاد با اشاره به تصویب مصوبه استفاده از طلا برای سرمایه گذاری گفت: در این زمینه فقط نیاز به آیین نامه ای داشتیم که چند ماه به تعویق افتاد اما قبل از حضور در جلسه امروز با بانک مرکزی و بانک مرکزی تماس گرفتم. بانک مرکزی نیز از تصویب آیین نامه های مربوطه خبر داد.