علی پژوهان، عضو انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق در جمع خبرنگاران اظهار داشت: عدم تعادل برق مانند سرطان باقی می ماند و در صورت عدم درمان و رفع آن شیوع بیشتری خواهد یافت.
وی افزود: بیش از 85 درصد برق کشور از نیروگاه های حرارتی تامین می شود این در حالی است که با عدم تعادل گاز مواجه هستیم و در فصول سرد سال با مشکل تامین سوخت نیروگاه ها مواجه هستیم. این عدم تعادل گاز در زمستان امسال نیروگاه ها را مجبور به مصرف سوخت مایع بیشتری می کند که از نظر زیست محیطی و اقتصادی مضرات زیادی را به همراه دارد.
پژوهان با بیان اینکه در حکمرانی انرژی موفق نبودهایم، گفت: اگرچه بحث توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار قرار دارد، اما تامین منابع مالی برای این امر به یک چالش تبدیل شده و دستگاههای مختلف دولت برای رسیدن به این هدف بزرگ هماهنگی چندانی ندارند. .
وی ادامه داد: چگونه می توانیم سالانه 30 تا 40 میلیارد دلار سوخت بسوزانیم اما نمی توانیم یک میلیارد دلار به توسعه انرژی های تجدیدپذیر اختصاص دهیم؟
یکی از اعضای انجمن انرژی های تجدیدپذیر ایران گفت: اگرچه در کشور پنل های خورشیدی و تجهیزات نیروگاه های تجدیدپذیر تولید می شود، اما واردات محصولات مشابه در داخل انجام می شود. آن هم با نصف ارز در حالی که تولیدکننده داخلی آلومینیوم را به نرخ ارز عرضه می کند و هیچ حمایتی از تولید داخلی در زمینه پنل های خورشیدی نمی شود.
وی افزود: با وجود اینکه ظرفیت تولید سالانه 2000 مگاوات پنل خورشیدی ایجاد شده است، اما در سال گذشته تنها 300 مگاوات از این ظرفیت استفاده شده است و حتی سازمان های دولتی نیز به دنبال واردات پنل های خورشیدی هستند و نام شرکت های ایرانی تولید کننده پنل های خورشیدی به شرح زیر است. استناد شده است. حتی در لیست تامین کنندگان کالا، شرکت ها و سازمان های دولتی قرار ندارند.
پژوهان با انتقاد از اعداد و ارقام و ارائه آمار غیرواقعی به جای برنامه های مدون گفت: تا زمانی که مولفه های اقتصادی اصلاح نشود، نمی توان طرح هایی مانند افزایش ظرفیت 10 هزار مگاواتی نیروگاه های تجدیدپذیر را محقق کرد.
absnews