12:43 – 27 مهر 1403
مسعود بختیاری، رئیس اتحادیه کنسروها در گفت و گو با ای بی اس نیوز، از افزایش واردات ماهی تن به عنوان راهکاری برای تنظیم بازار خبر داد و گفت: طبق آمار در سال های 1400 و 1401 هجری قمری میزان واردات ماهی تن واردات ماهی تن در سال گذشته به 10 هزار تن رسید و طی 6 ماه امسال بیش از 23 هزار تن افزایش یافت.
وی افزایش واردات ماهی تن را سیاستی برای تعدیل قیمت ها و تنظیم بازار اعلام کرد و افزود: افزایش واردات ماهی تن باعث شد قیمت کنسرو ماهی در سال گذشته بدون تغییر باقی بماند در حالی که قیمت آن در ابتدای سال جاری افزایش یافت. شرکت های انرژی و حمل و نقل، حقوق، دستمزد و هزینه های سربار افزایش یافت.
بختیاری ادامه داد: ثبات قیمت ماهی کنسرو را مدیون اعتماد بخش عمومی و همکاری وزارت جهاد، بانک مرکزی و بنیاد منابع شیلات هستیم.
ما هیچ کمبودی در کنسرو ماهی نداریم
رئیس اتحادیه کنسرو با بیان اینکه کمبودی در تامین کنسرو نداریم افزود: میزان واردات در فصل صید کاهش چشمگیری خواهد داشت اما به صفر نمی رسد. در حال حاضر برخی از واحدها ثبت سفارش، خرید انجام و ارسال می شود.
به گفته وی، پیشبینی میشود کل واردات ماهی تن تا پایان سال به 30 هزار تن برسد، اگر اتفاق غیرمنتظرهای رخ ندهد، قیمت کنسرو ماهی در 87 هزار و 500 تومان ثابت میماند.
پیش بینی می شود تولید کنسرو ماهی تا پایان سال به 300 میلیون قوطی برسد
بختیاری تولید سالانه کنسرو ماهی را بین 250 تا 300 میلیون قوطی اعلام کرد و افزود: پیش بینی می شود امسال تولید کنسرو ماهی به کمتر از 300 میلیون قوطی برسد.
رئیس سندیکای کارخانه داران ادامه داد: وقتی دولت به بخش خصوصی اعتماد کند، نزدیک شدن و هم افزایی بخش دولتی و خصوصی بیشتر می شود و نتیجه آن ملموس است. اگرچه قیمت کنسرو ماهی را ثابت نگه داشته ایم، اما انتظار می رود این رویکرد در سایر مناطق نیز ادامه یابد.
وی با اشاره به چالش های قیمت گذاری دستوری کنسرو ماهی بیان کرد: درخواست ما برچیده شدن قیمت گذاری دستوری است چرا که قیمت گذاری دستوری چالش های زیادی را ایجاد کرده است و ما همیشه آماده ایجاد فضای تعاملی هستیم. بنابراین راه حل پیشنهادی حذف قیمت مصرف کننده از محصول و اعتماد به مکانیسم بازار است.
خبرنگار: آزاده محبی