واردات طلای 14 هزار تومانی قاچاق از ترکیه به ایران/ افزایش 213 درصدی ارزش طلا و جواهرات مشکوک به قاچاق • رکنا
امیرمحمد پرهام فر در گفت و گو با خبرنگار بازرگانی رکنا، با اشاره به افزایش 213 درصدی ارزش متهمان به قاچاق طلا و جواهرات در سال 1401، گفت: در خصوص کشفیات طلا چند موضوع قابل تامل است. اولاً ضوابط ماده 18 تبصره 4 قانون مبارزه با قاچاق کالا به قوانین خرید و فروش و هر نوع نگهداری کالا مربوط می شود. مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز می باشد. البته عنوان وی قاچاق نیست و در تبصره 4 به عنوان تخلف خاص ذکر شده است که این قوانین به طور مرتب به اصناف ابلاغ می شود تا در خرید و فروش دچار این تخلفات نشوند.
وی ادامه داد: بنابراین بخشی از این افزایش 213 درصدی کشف طلای قاچاق مربوط به کشف ماهیت فیزیکی طلا در هنگام قاچاق است که در درجه اول کشف طلای قاچاق در مرزهای هوایی و بخشی دیگر مربوط به تخلفات است. . عدم رعایت شرایط تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز.
معاون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: با قاچاق طلا در داخل و خارج مواجه هستیم اما سال گذشته ورود و خروج طلا به داخل/خارج از کشور شرایطی داشت که با موضوع قاچاق مواجه شدیم. خروج طلا و بیشتر کشفیات قاچاق به خروج طلا از کشور اطلاق می شود و عمدتاً طلای عیار بالا، شمش و طلای ذوب شده به خارج از کشور قاچاق می شود.
پرهامفر خاطرنشان کرد: در حال حاضر 150 گرم طلا به عنوان مصنوع اجازه خروج از کشور را دارد و باید توجه داشت که بخشی از طلای ایران به عنوان سرمایه خروج از کشورمان ساخته می شود و عده ای نیز در حال تبدیل دارایی های خود به طلا هستند. و کشور را ترک کنند.
وی با اشاره به ورود طلای قاچاق به کشور گفت: طلای قاچاق وارد شده به کشور عمدتاً به صورت طلای مصنوعی است که عیار آن کمتر از عیار طلای رایج در کشور ما است و از عیار کمتری برخوردار است. کیفیتی نسبت به طلای ایرانی دارد و اساساً منشأ این قاچاق است. ترکیه کشوری است که عیار زیر 18 دارد و طلای 16 و 14 عیار به صورت قاچاق وارد کشور می شود و این موضوع به مراجع مربوطه گزارش شده است. مسئولان امر و خرید طلای خارجی قطعا به ضرر مردم تمام می شود زیرا طلای با عیار کمتر از آنها می توانند 18 عیار را با قیمت کمتری بفروشند در حالی که آماندتا در زمان خرید از عیار پایین آن اطلاعی ندارد.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور تاکید کرد: خریداران خارجی طلا باید مراقب باشند که کالای قاچاق خریداری کرده اند و ریسک خرید کالای قاچاق متوجه آنهاست. این مشکل جدیدی نیست و از آنجایی که ایران تولید کننده مصنوعات طلای مختلف است، واردات مصنوعات طلا از قبل ممنوع شده و هرگونه مصنوعاتی که وارد کشور شود، کالای قاچاق محسوب می شود.
خبر از رکنا