11:41 – 27 سپتامبر 1403
انابک وزیر بازرگانی در همایش وضعیت واردات خودرو در اتاق گفت: وضعیت بازار واردات خودرو در سال جاری ارزآوری خوبی برای این بخش داشتیم به طوری که میزان واردات در پنج ماهه امسال بوده است نسبت به سال قبل سه برابر افزایش یافته است. در خصوص خودروهای فرسوده بانک مرکزی و سازمان استاندارد و گمرک مواردی را مطرح کردند که باید حل شود و بخشنامه موجود باید اصلاح شود زیرا ممکن است با این بخشنامه پول مردم از بین برود، بنابراین به دنبال بخشنامه صحیح و صحیح هستیم. تصحیح
وزیر صامت به استانداردهای 85 گانه خودروسازان که باید به آن توجه کنند اشاره کرد و وزیر صامت گفت: جلسه ای در این خصوص برگزار کردیم و قرار است این مسائل پیگیری شود و باید بپذیریم که خودروهای تولیدی نیاز به پیگیری دارند. بررسی شده و با دقت بیشتری انجام می شود، در حالی که صحبت های آنها نیز نیاز به گوش دادن به آن دارد. در همین راستا کمیته راهبری خودرو را تشکیل داده ایم و از اتاق بازرگانی تقاضا داریم در این کمیته حضور داشته باشد.
اتابک در خصوص برنامه وزارت حراست برای افزایش صادرات فرش گفت: سال گذشته صادرات فرش با افت مواجه شد و اکنون ساختار را تغییر داده ایم و در این زمینه از وزارت حراست نیز کمک خواستیم. میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی، قصد دارند تا بتوانند میزان صادرات فرش را افزایش دهند.
وی در خصوص ممنوعیت واردات و صادرات نیز گفت: در این زمینه از سازمان توسعه تجارت درخواست کردیم که تعرفه هایی در این بخش انجام شود که مانع پیشرفت کار شود و توجیه اقتصادی ندارد، بنابراین باید این تعرفه ها برداشته شود. اصلاح شده و تدابیر لازم برای این موضوع اندیشیده شده است. اگر این تعاریف اصلاح شوند، تأثیر قابل توجهی خواهند داشت زیرا بخش تجاری مانند صنعت نیازی به سرمایه گذاری ندارد.
وی با بیان اینکه کمیته کیفیت زیرمجموعه این کمیته خواهد بود، گفت: سعی می کنم هیچ بخشنامه ای از ایجاد تعارض در خصوص رفع اغتشاشات صادر نشود و در تمامی کمیته های صنعت، معدن و تجارت باید نماینده حضور داشته باشد. بخش خصوصی که مورد قبول اکثریت است.»
وی همچنین به موضوع دانش بنیان ها و موضوعات مندرج در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: برای این موضوع وام های ویژه ای در نظر گرفته شده است و تمرکز بر فشار بر این حوزه ویژه است و طبق برنامه ریزی ها این موضوع خواهد بود. مطرح شده و تا 15 اکتبر مشخص خواهد شد. مشق شب خواهد بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در خصوص فضای کسب و کار و نیروگاه ها اظهار داشت: مشکل اصلی در این زمینه وابستگی صنعت برق به نیروگاه های وابسته به بخش صنعتی در شرایط کمبود بود و این مشکل باعث شد که بخش تولید به وجود آید. برای این موضوع هم رویه هایی در نظر گرفته شده است که تورم خارج از چرخه اقتصادی باشد. بنابراین باید به این موضوع توجه جدی شود.
وی با تاکید بر اینکه اقدامی که انجام شد برای نیروگاه های خصوصی درست نبود و از این رو برای این موضوع راه حل و تشخیص قانونی اندیشیده شد، تصریح کرد: اکنون تسهیلاتی در این راستا به واحدهای تولیدی اختصاص می یابد و نگرانی دیگری نیز در این زمینه وجود دارد. که او ندارد.
وزیر صامت در خصوص رشد 13 درصدی بخش معدن و سرمایه گذاری در این بخش گفت: مطمئناً 13 درصد رقم بالایی نیست که در کشور سابقه داشته باشد و الان ماشین آلات قدیمی شده و شرایط از دست ما خارج است. نقطه مطلوب و نیازمند سرمایه گذاری هستیم. اگر نسبت اشتغال به ارزش افزوده را در نظر بگیرید، این اعداد مطابقت ندارند که بخشی از آن به دلیل خام فروشی است، اما این به معنای توقف کامل خام فروشی نیست. اما ما باید آن را گسترش دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص تسهیلات نیز گفت: حجم تسهیلات نسبت به سال گذشته 18 درصد افزایش یافته است، اما این میزان با توجه به نرخ تورم در کشور کافی نیست چرا که سرمایه گذاری ثابت در کشور افزایش یافته است. افزایش یافته و منفی می شود که منجر به کاهش ارزش بیشتر از اندازه می شود.
وزیر صامت در خصوص جهش تولید و اقداماتی که باید در این راستا انجام شود، گفت: بزرگترین مشکلی که در این زمینه با آن دست به گریبان بودیم مربوط به زیرساخت های انرژی بود زیرا امسال برق کافی به شهرهای صنعتی و تولید نرسید. . بخش ها و این موضوع بیشترین تاثیر را بر رشد تولید داشت. بنابراین باید در این زمینه سرمایه گذاری کرد چرا که اکنون مشکل انرژی یک معضل فراگیر است و اگر این مشکل حل نشود با چالش های زیادی مواجه خواهیم شد.
وی بیان کرد: جداسازی برق از صنعت بسیار مهم است و باید انرژی های نو را نیز توسعه دهیم زیرا تنها در این شرایط می توان مشکلات حوزه صنعت در حوزه انرژی را حل کرد. علاوه بر این، مشکل دیگر بحث کمیت ارز است.
به گفته وزیر صامت، هنوز تصمیم نهایی در خصوص تعطیلات گرفته نشده است و دولت این موضوع را اعلام خواهد کرد.
اتابک با اشاره به اینکه تلاش ما مدیریت اقتصادی این وزارتخانه است، گفت: مدیریت اقتصادی وزارتخانه بر عهده دولت و بخش خصوصی است. تلاش ما این خواهد بود که بین خودمان رفاه ایجاد کنیم تا بعداً این موضوع در بین عوام ایجاد شود.
خبرنگار: ردا زارعی