پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

واردات تامپون با وجود تولید بیش از نیاز کشور


یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان لنت ترمز و کلاچ گفت: تولید لنت در کشور 40 درصد بیشتر از نیاز است اما همچنان این محصول از طریق کیف فنی وارد کشور می شود.

آقای میثم لاجوردی از اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان لنت ترمز و کلاچ در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت از خبرگزاری صداوسیما گفت: در حال حاضر 85 مسئول تولیدکننده در زمینه لنت و کلاچ ترمز فعالیت می کنند. در داخل کشور و با توجه به اینکه این قطعه جزو محصولات فوق می باشد این ایمنی است این تولیدکنندگان مجوزهای لازم برای تولید را از سازمان ملی استاندارد و وزارت ایمنی اخذ کرده اند.

وی با اشاره به بازار تولید و مصرف لنت ترمز در کشور افزود: هم اکنون 107 هزار تن لنت و کلاچ ترمز در کشور برای انواع خودروهای سواری و سنگین، ماشین آلات صنعتی و کشاورزی، بادی تولید می شود. توربین ها و قطارها مصرف این محصول 70 هزار تن می باشد.

لاجوردی با اشاره به واردات این محصول با وجود مازاد تولید در کشور، گفت: از سال 1396 بر اساس سیاست وزارت امنیت، واردات لنت ترمز و مشتقات اصطکاکی از طریق بایندر فنی انجام می شود و این واردات به فقط در چند استان انجام می شود.

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان لنت و کلاچ ترمز گفت: برای تولید لنت ترمز که یک محصول فوق ایمنی است باید مقداری از مواد اولیه مورد نیاز را از خارج از کشور تامین کنیم زیرا امکان تولید بخشی از آن وجود دارد. مواد اولیه در داخل کشور که معدنی نداریم که بتوانیم این مواد اولیه را از آن استخراج کنیم.

وی افزود: ممکن است مواد اولیه در داخل کشور وجود داشته باشد، اما از آنجایی که این محصول یک محصول فوق ایمن است و باید استانداردهای خاصی را داشته باشد، ممکن است معادنی که حاوی این مواد اولیه هستند، استانداردهای لازم را نداشته باشند. بنابراین باید این مواد اولیه را وارد کشور کنیم.

لاجوردی افزود: طی چند سال گذشته به ویژه سال گذشته و امسال با وجود پیام مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخلی، سیاست های پیش رو مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیشتر وقت و انرژی تولیدکنندگان صرف حل مسائل و مشکلاتی می شود که اصلاً مربوط به تولیدکنندگان نیست. تولیدکننده نباید به دنبال تامین ارز باشد یا به دنبال تغییر قوانین گمرکی و بسیاری از مشکلات دیگر باشد، زیرا اگر تولیدکننده این مشکلات را حل نکند، به ناچار باید تولید را متوقف کند.

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان لنت و کلاچ ترمز گفت: قوانین گمرکی قوانین بدی نیستند، اما اجرای این قوانین برای تولیدکنندگان مشکل ایجاد می کند و در بسیاری از موارد خود قوانین نیاز به تغییر دارد. به عنوان مثال طبق قانون امور گمرکی به هر درخواستی باید ظرف یک هفته پاسخ داده شود اما در حال حاضر این قانون اجرا نمی شود.

لاجوردی اضافه کرد: اکنون باید توجه داشته باشیم که کالاها ماه ها در گمرک معوق می شوند زیرا گمرک برای ترخیص کالا نیاز به تایید سازمان ها و نهادهای دیگر مانند محیط زیست یا استاندارد یا وزارت دفاع و نهادهای مختلف دارد. پاسخگویی این سازمان ها به گمرک فرآیندی طولانی است و ترخیص کالا با مشکلات جدی مواجه شده است.

وی ادامه داد: در برخی موارد با مشکل تعرفه واردات نیز مواجه هستیم زیرا محصول مورد نظر چه مرغوب باشد چه نباشد در داخل تولید نمی شود. و تعرفه آن به گونه ای است که مجاز به واردات این محصول نیست.

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان لنت و کلاچ ترمز گفت: در حال حاضر با وجود اینکه تولید داخلی بیش از نیاز کشور است، تعرفه واردات لنت و کلاچ ترمز 20 درصد تعیین شد. اما تولیدکنندگان در صورت ایجاد رقابت و اجرای صحیح طرح کنترل و توزیع مشکلی با واردات ندارند.

وی افزود: رقابت در شرایط مساوی معنا پیدا می کند، یعنی اگر طرح نظارت و توزیع به درستی اجرا شود و واردات نیز آزاد شود، سیاه نمایی به واردات نخواهیم داشت. وقتی ثبات در تولید وجود نداشته باشد، نیروی انسانی، نهاده های تولید و قیمت ارز در طول روز نوسان زیادی داشته باشد، واردات به تولید داخلی آسیب می زند.

لاجوردی درباره دغدغه‌های تولیدکنندگان در سال‌های اخیر گفت: اگر تاجری 100 قلم کالا وارد کند و یک قلم کالا وارد نشود، می‌تواند 99 قلم کالای دیگر را بفروشد، اما اگر تولیدکنندگان 100 نوع مواد اولیه وارد کنند و یک نوع آن نباید وارد شود. واردات 99 نوع مواد اولیه وارداتی قابل استفاده برای تولید نیست. زیرا تولیدکننده از مجموع این مواد اولیه کالا تولید می کند.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان لنت ترمز و کلاچ افزود: از اسفندماه سال گذشته تاکنون سیاست های محدودکننده بانک مرکزی با چالش جدی برای دریافت ارز تولیدکننده مواجه بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بانک ها و بورس ها ارزی ندارند که به تولیدکننده بدهند یا مدت تخصیص ارز آنقدر طولانی است که اگر تولیدکننده ارز مورد نیاز خود را تامین کند، مواد اولیه به موقع در اختیار تولیدکننده قرار نمی گیرد. .

لاجوردی با تاکید بر مشکل تامین مالی شالیکاران افزود: یا بانک ها از اعطای تسهیلات به کشاورزان خودداری می کنند یا سهم خود از تسهیلات را به یک دهم یا صدم کاهش داده و کارمزد خود را افزایش داده اند که این امر باعث نیاز تولیدکنندگان به نقدینگی شده است. و سرمایه در گردش چند برابر می شود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان لنت ترمز و کلاچ در پایان گفت: در تمام دنیا امتیازات زیادی برای صادرات کالا به تولیدکنندگان تعلق می گیرد یعنی ارزش افزوده را برمی گرداند. محصولات تولیدی حداکثر ظرف مدت یک ماه، حق بیمه صادراتی تولیدکننده متناسب با نوع محصولات تولیدی باشد. عرضه، قوانین و مقررات صادراتی که شامل ورود موقت کالا و موارد دیگر می شود، در حال اجراست، حال سوال اینجاست که کدام یک از این اقدامات در داخل کشور برای تولیدکننده اجرا شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *