12:13 – 12 سپتامبر 1403
مهران گلابکش گفت: شرکت برق حرارتی به منظور تامین برق پایدار و تقویت شبکه 400 کیلو ولتی در منطقه شمال غرب کشور، احداث نیروگاه سیکل ترکیبی سهند با یک واحد گازی با ظرفیت 100 کیلومتر را در دستور کار قرار داده است. 307 واحد مگاوات و یک توربین بخار با ظرفیت 144 مگاوات
وی خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت تولید برق در منطقه شمال غرب کشور و کمک به تثبیت شبکه، افزایش میانگین راندمان نیروگاه های حرارتی، کاهش مصرف سوخت و آب، انتقال دانش فنی و ایجاد فرصت های شغلی با محوریت استفاده از موجود. ظرفیت های موجود در منطقه از جمله اهداف این طرح است
معاون رئیس جمهور و معاون توسعه برنامه های شرکت برق حرارتی راندمان نهایی این نیروگاه را 58 درصد دانست و ادامه داد: بر اساس سیاست های وزارت نیرو و صنعت برق کشور برای استفاده بهینه از منابع به ویژه با مصرف سوخت نیروگاه های تولید برق و افزایش راندمان تولید، طرح احداث نیروگاه بهینه برق در برنامه توسعه تولید برق کشور گنجانده شد.
گلابکیش با اشاره به اینکه این نیروگاه با استفاده از فناوری توربین گازی با کارایی بالا کلاس F ساخته شده است، خاطرنشان کرد: در طول مدت ساخت این پروژه 500 نفر به صورت مستقیم و بیش از 1000 نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار شدند.
نیروگاه سیکل ترکیبی سهند در هشت کیلومتری شهر بناب در استان آذربایجان شرقی و نزدیک به نیروگاه بخار سهند در حال ساخت است.
توربین های سری F نوع پیشرفته ای از توربین های گازی هستند که در دسته توربین های مدرن قرار می گیرند. این نوع توربین ها از فناوری های جدیدی استفاده می کنند که باعث افزایش کارایی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می شود.
توربین های سری F معمولا بازده بالایی دارند (حدود 40 درصد در چرخه گاز ساده و 57 درصد در سیکل ترکیبی).