واحدهای تجاری و تولیدی خراسان رضوی خالص فروش را رعایت نمی کنند
ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی مدیر کل استاندارد خراسان رضوی گفت: بر اساس پیگیری های سازمان هزینه تمام شده جعبه در قیمت خود نبات محاسبه می شود، بنابراین وزن جعبه را نباید غیر از وزن نبات در نظر گرفت. بر اساس بازرسی های نوروزی، در 80 درصد واحدهای تولیدی و بازرگانی بازرسی شده در استان، خالص فروش مشاهده نشد.
سید محمد سجادی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص اقدامات اداره کل استاندارد استان برای مقابله با کم فروشی و عدم فروش خالص به ویژه در اتحادیه قنادان و قنادی ها در ایام عید، اظهار کرد: سازمان استاندارد. طرحی در رابطه با موضوع خالص فروش دارد و به استان ها ابلاغ کرده است، اما چون این موضوع تغییری در رویه موجود ایجاد می کند، معمولا در شروع کار با چالش هایی مواجه می شود. در حال حاضر مهم ترین سوال این است که چگونه می توان هزینه جعبه و ظروف فروشگاه هایی مانند نانوایی ها، قصابی ها و آجیل فروشی ها را محاسبه کرد.
وی افزود: طبق رهگیری سازمان هزینه جعبه در قیمت نبات محاسبه می شود بنابراین نباید وزن جعبه را جزء وزن نبات در نظر گرفت. یک مشکل این است که قیمت تمام شده جعبه دو بار محاسبه می شود و مشکل دیگر تفاوت قیمت تمام شده جعبه و قیمت محصول است. قیمت یک جعبه شیرینی حدوداً کیلویی 30-70000 تومان است. در حالی که اگر متوسط قیمت شیرینی 150 هزار تومان باشد، جعبه آن در واقع 3 برابر قیمت فروخته می شود.
مدیر کل استاندارد خراسان رضوی با بیان اینکه با رویکردی سازنده و اصلاحی این مشکل را حل خواهیم کرد، گفت: طبق هماهنگی های انجام شده با خانه اصناف این الزام برای مشاغل در نظر گرفته شده و با تعزیرات استان نیز مکاتبه کرده ایم. که در گشت های مشترک به این موضوع پرداخته اند. این موضوع در مورد ظروف گوشت و آجیل نیز کنترل شده است. در قیمت گذاری، ظروف و پاکت این کالاها محاسبه شده است و هزینه جداسازی نباید دریافت شود.
سجادی گفت: در بازرسی های انجام شده از طرح نوروزی در خراسان رضوی، مشکل خالص فروش و محاسبه نشدن وزن ظروف و پاکت در بیش از 80 درصد واحدهای بازرگانی و تولیدات بازرسی شده استان مشاهده نشد و این موضوع در حال مطرح شدن است. به عنوان یک چالش ملی در طرح عیدی از 24 اسفند سال گذشته تا 24 فروردین ماه سال جاری مراحل اجرای بازرسی ها به پایان رسیده است و در حال حاضر در مرحله بررسی نتایج و اقدامات قانونی هستیم و این پرونده ها به تعزیرات هنوز.
وی در خصوص مسائلی که مصرف کنندگان باید در زمینه کنترل کمیت و بحث کم فروش بودن به آن توجه کنند، خاطرنشان کرد: یکی از این موضوعات بحث استاندارد بودن دستگاه های توزین است. این دستگاه ها باید دارای گواهینامه و برچسب معتبر در تمامی مشاغل باشند. این دستگاه ها حداقل سالی یک بار توسط سازمان ملی استاندارد تأیید مجدد می شوند و هر یک از اصنافی که از ترازو استفاده می کنند باید این گواهی معتبر را داشته باشند، در غیر این صورت استفاده از این دستگاه ها تخلف محسوب می شود و در صورت گزارش این موضوع، ما اقدام می کنیم. به کار با آنها ادامه ندهید، ما از این دستگاه ها جلوگیری خواهیم کرد.
مدیر کل استاندارد خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه بحث کیفیت در همه زمینه ها مطرح است و موارد بسیار زیادی را در بر می گیرد، نظارت مردمی که توسط خود مردم انجام می شود یکی از موثرترین راهکارها است.
لازم به ذکر است شهروندان می توانند هرگونه تخلف را از طریق شماره تلفن 1517 و سامانه پیامکی 10009001517 و یا مراجعه حضوری به اداره کل استاندارد استان اطلاع دهند.
انتهای پیام