اخبار سیاسی روز

هیچ چشم انداز روشنی برای روسیه در جنگ اوکراین وجود ندارد/ مسکو در دام غرب افتاده است

کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید همکاری و تمایل ناتو برای گسترش شرق باعث شد روس‌ها به این نتیجه برسند که آمریکا و ناتو در تلاش برای کامل کردن محاصره و مهار روسیه هستند، بنابراین در دسامبر 2021 روس‌ها اولتیماتوم دادند و خواستار درخواست از ناتو شدند تا موضوع عضویت اوکراین را کنار بگذارد. در ائتلاف و بازگرداندن نیرو به اروپای شرقی.» در سال 1997، ضمن تضمین عدم استقرار نیروها و تجهیزات ناتو در امتداد مرزهای غربی روسیه، اما همه این خواسته ها با مخالفت روبرو شد. ناتو باید با آن کنار می آمد. به دلیل بی تفاوتی غرب و تمایل اوکراین برای حرکت به سمت غرب، روس ها در اوایل سال 2021 بیش از 100000 سرباز را در اطراف مرزهای اوکراین مستقر کردند، اما دوباره استقرار روسیه در مرزهای شرقی، شمالی و شمال شرقی اوکراین را زیر سوال برد. تجهیزات نظامی که واکنش شدید اروپا و آمریکا را برانگیخت.

میرطاهر گفت که پوتین شروط روسیه برای پایان دادن به جنگ از جمله غیرنظامی کردن اوکراین و خروج دائم این کشور از عضویت در ناتو و به رسمیت شناختن کریمه به عنوان یک سرزمین را اعلام کرده است. روسیه و استقلال دونتسک و لوهانسک، اما پذیرش این خواسته ها به معنای از دست دادن اوکراین است. تمامیت ارضی اوکراین ناپدید شده است و بعید است که از سوی اوکراین به این شکل پذیرفته شود. به همین دلیل، جنگ باید ادامه یابد. اکنون مشکل روس ها این است که کارآمدی روس ها زیر سوال رفته است و سرنگونی بسیاری از هواپیماهای روسی و انهدام خودروهای زرهی نشان می دهد که ادامه جنگ به روش کنونی نگران کننده است و روس ها مجبور هستند. یک پیروزی قاطع، یک حرکت سریع، و آن اقدام احتمالاً به شکل بمباران گسترده مناطق شهری اوکراین خواهد بود، اما در هر صورت، تصمیم پوتین برای حمله به اوکراین اکنون زیر سوال رفته است. برخی تحلیلگران معتقدند که آمریکا و اروپا برای روسیه تله گذاشته اند تا بتواند وارد جنگ نیابتی با اوکراین شود و بهانه لازم را برای افت شدید اقتصاد روسیه ببیند. شواهد موجود نشان می دهد که این وضعیت به نفع روس ها نیست و مشروعیت پوتین را تضعیف خواهد کرد.

وی ادامه داد: اما روس ها تا آخرین لحظه منکر حمله به اوکراین بودند، اما دیدیم که در یک تغییر ناگهانی، روس ها ابتدا استقلال دو استان لوهانسک و دونتسک را به رسمیت شناختند، سپس در 26 مارس به درخواست پوتین. از روسای جمهور این دو استان به اوکراین حمله کردند و یک تهاجم تمام عیار را تشکیل دادند.نیروهای روسیه از شرق و شمال شرق و همچنین از استان های همراه روسیه به اوکراین حمله کردند.ایده پوتین این بود که با پیشرفت سریع به یک پیروزی قاطع دست یابد و مجبور شود اوکراینی ها برای مذاکره، اما در عمل پیشرفت روسیه کند بوده و اکنون متوقف شده است و نگرانی از وقوع جنگ فرسایشی وجود دارد. بسیاری از کشورها در مواجهه با تحریم های بی سابقه آمریکا علیه روسیه و تحریم های نفت و گاز، به اوکراین کمک نظامی کرده اند. تحریم نفت روسیه قیمت نفت را بالا می برد و اگر این ت همچنان ادامه دارد، قیمت نفت می تواند به 300 دلار در هر بشکه برسد. این امر تأثیری جهانی بر اقتصاد جهانی و همچنین بر فقیرترین کشورهای جهان خواهد داشت.

وی گفت: تضعیف اقتصاد روسیه، تحریم های گسترده، خروج سرمایه و خروج دلار در حال وقوع است و به زودی تحریم ها علیه بخش انرژی به درآمد دولت روسیه ضربه سنگینی خواهد زد. لاوروف خود اذعان کرد که آنها پیش بینی نمی کردند که تحریم ها علیه روسیه تا این حد گسترده باشد و صحت روسیه را زیر سوال برد و بسیاری از مقامات روسیه نگران عواقب آن بودند.

وی افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی اوکراین که در غرب روسیه قرار دارد، کشورهای اروپایی و آمریکا همواره تلاش کرده اند این کشور را از حوزه نفوذ روسیه خارج کرده و آن را در چارچوب همگرایی با روسیه سامان دهند. غرب. این موضوعی است که روسیه همیشه با آن مخالف بوده است، به ویژه ادغام اوکراین در ناتو یکی از مشکلات اصلی روسیه و اوکراین بوده است.

سیدرضا میرطاهر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه تنش بین روسیه و اوکراین ریشه عمیقی دارد و به پس از فروپاشی شوروی باز می گردد، اظهار کرد: مهمترین کشوری که پس از فروپاشی شوروی از اتحادیه جدا شد. اوکراین بود.” اوکراین بزرگترین کشور اتحاد جماهیر شوروی بود، با جمعیت زیاد، زمین حاصلخیز، معادن غنی و زیرساخت های توسعه یافته. و بحران گرایش به غرب یا ماندن در روسیه، فساد گسترده و اختلال در این کشور. پایه ها و زیرساخت های اقتصادی

absnews

میرطاهر با اشاره به تحولات اوکراین در اوایل دهه 2000 با عنوان انقلاب نارنجی گفت: از سال 2005 تا 2010 یک روند غرب زدگی در اوکراین وجود داشت، اما تغییر قابل توجه در آن زمان این بود که در اجلاس ناتو در سال 2008 تصمیم دو کشور گرفته شد. خارج از ناتو و نزدیک به روسیه، اوکراین و گرجستان برای پیوستن به ناتو، اما این امر با مخالفت شدید روسیه مواجه شد. در سال 2013 یک تحول سیاسی بزرگ در اوکراین و ناآرامی در کیف رخ داد و غرب با حمایت کشورهای اروپایی راه را برای برکناری ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور وقت آمریکا هموار کرد. بدین ترتیب یک دولت طرفدار غرب در اوکراین به قدرت رسید. این تحولات که به منزله حمله غرب به روسیه بود، منجر به حمله روسیه به شبه جزیره کریمه در سال 2014 و الحاق آن به روسیه شد. در اوکراین شاهد قیام هنگ های لوهانست و دونتسک بودیم که جرقه جنگ داخلی خونینی را در شرق اوکراین برانگیخت. از سال 2014، علی رغم مخالفت روسیه، شاهد اقدامات اوکراین برای پیشبرد عضویت در ناتو بوده ایم. و این در حالی است که روسیه بارها به این سوال واکنش نشان داده بود.

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: در مجموع، هیچ چشم انداز روشنی برای روس ها در جنگ علیه اوکراین وجود ندارد. من معتقدم روزی که جنگ روسیه علیه اوکراین آغاز شد، روزی است که تاریخ بین‌الملل وارد عرصه جدیدی می‌شود که اساساً با آنچه پیش از آن بود متفاوت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *