14:47 – 01 اوت 1403
سعید معین در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، در مساحتی بالغ بر 112 هزار هکتار در 20 استان کشور با ملخ های محلی مبارزه شده است.
وی با بیان اینکه مبارزه با ملخ های محلی در دو فرمانداری سرکسیر ادامه دارد، تصریح کرد: برآوردها حاکی از آن است که حداکثر کنترل به 115 هزار هکتار می رسد در حالی که کل کنترل در سال گذشته به 150 هزار هکتار رسیده است.
معین ادامه داد: طبق آمار 70 تا 75 درصد مبارزه با ملخ های محلی علیه ملخ های مراکشی است و با توجه به اینکه ملخ های مراکشی یک نسل هستند، احتمال افزایش تراکم جمعیت ملخ با بارندگی وجود دارد. اما خوشبختانه ملخ های محلی هیچ آسیبی به مزارع و باغات کشور وارد نکردند.
مدیرکل مبارزه با آفات و حفظ نباتات همگانی افزود: در سال جاری میزان کل کنترل ملخ های محلی در استان تهران بین 4 تا 5 هزار هکتار بود، بنابراین در منطقه رباط کریم و در مجاورت فرودگاه کنترل شد. در برابر ملخ مراکشی و در بومهن در برابر ملخ شاخ بلند.
احتمال حمله حدود 60 درصدی ملخ های صحرایی به استانداری های جنوبی کشور
وی در بخشی دیگر از بیانات خود درباره مبارزه با ملخ های صحرایی گفت: اکنون احتمال حمله ملخ های صحرایی در کشور حدود 60 درصد است و در صورت وقوع طوفان های متناوب، احتمال حمله در دی و بهمن امسال خواهد بود. به 80 درصد برسد.
معین با بیان اینکه تاکنون خبری از هجوم ملخ های صحرایی در کشور نبوده است، تصریح کرد: هجوم نهایی ملخ در ایران حداقل به سه طوفان نیاز دارد که اولین طوفان باید در تیر و مرداد سال آینده رخ دهد. شبه جزیره عربستان وارد مرحله آماده سازی برای مقابله با این بلا خواهد شد.
به گفته وی، بر اساس پیشبینیهای سازمان جهانی هواشناسی و مرکز بینالمللی مبارزه با ملخهای صحرا، احتمال وقوع طوفانهای متعدد در غرب اقیانوس هند در مناطق نزدیک به شبه جزیره عربستان وجود دارد و شرایط مساعد خواهد بود. اگر اولین طوفان رخ دهد متفاوت است.
وقوع اولین طوفان در غرب اقیانوس هند خطر حمله ملخ ها را در این کشور افزایش می دهد.
مدیر اداره کل مبارزه با آفات و حفظ نباتات کل کشور گفت: با توجه به انتظارات سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد و سازمان جهانی هواشناسی، در صورتی که طی ماه های آینده بارندگی ها در شبه جزیره عربستان و شرق آفریقا بیشتر از حد معمول باشد. در ماههای مرداد تا اوایل شهریور در مناطق جنوبی ایران مانند بوشهر هرمزگان و در بخشهایی از جنوب کرمان و بخشهایی از سیستان و بلوچستان بارشها بیش از حد نرمال خواهد بود که در این صورت احتمال حمله ملخ وجود دارد. .
وی با بیان اینکه وقوع چندین طوفان (طوفان های چرخشی) خطر حمله ملخ را افزایش می دهد، تصریح کرد: در صورت اطلاع از حمله ملخ، قطعاً از ارتش، کشور، وزارت کشور و نیروی زمینی درخواست کمک خواهیم کرد. نیروهای مسلح. ستاد مدیریت بحران کشور اکنون با استان های جنوبی کشور از جمله خوزستان، سیستان و بلوچستان مکاتبه کرده ایم تا با تشکیل ستاد بحران استان به ریاست استانداران آمادگی های لازم را داشته باشند.
مدیر اداره کل مبارزه با آفات و حفظ نباتات عمومی ادامه داد: در حال حاضر ابزار، تجهیزات و سموم لازم برای مبارزه با آفت ملخ بیابانی در استانداری های جنوبی کشور موجود است، اما با این وجود در حال آماده سازی تعدادی سمپاشی دیگر هستیم. همانطور که در سال 2017 و 2018. ما نباید هیچ آسیبی از جایی که این آفت حمله می کند.
وی گفت: با وقوع اولین تندباد و افزایش احتمال حمله ملخ های صحرایی 350 تا 400 میلیارد تومان از ستاد بحران نیاز داریم تا این آفت وارد باغات و مزارع نشود.
خبرنگار: آزاده محبی