
در گزارشهای اخیر خود، هیئت ثبات مالی (FSB) و بانک تسویههای بینالمللی (BIS) خطرات مرتبط با توکنسازی داراییها را برجسته کردند و خواستار مقررات بیشتر شدند.
توکنسازی دیجیتالی کردن داراییهای دنیای واقعی، مانند اوراق بهادار، با استفاده از فناوری دفتر کل توزیعشده است.
هیئت ثبات مالی در گزارش خود سه آسیبپذیری اصلی را در توکنسازی شناسایی کرد: داراییهای مرجع توکنسازیشده، شرکتکنندگان در پروژههای توکنسازی، و فناوری جدید و نحوه تعامل آن با سیستمهای قدیمی. کلااس نات، رئیس هیئت ثبات مالی، هشدار داد که اگر توکنیزاسیون به مقیاس برسد و محصولات پیچیده و غیرشفاف به طور خودکار معامله شوند، ثبات مالی با چالشهای جدی مواجه خواهد شد. وی بر لزوم نظارت، سازماندهی و اجرای قوانین سختگیرانه در این زمینه تاکید کرد.


خرید سریع
در سطح جهانی، بسیاری از کشورها در حال بررسی توکن سازی دارایی هستند و هیئت ثبات مالی این موضوع را به عنوان اولویت اصلی نظارتی قرار داده است.
در حال حاضر، بیش از 40 شرکت به بانک تسویه بین المللی پیوسته اند تا استفاده از توکن سازی برای پرداخت های بین المللی را بررسی کنند.
در گزارش دیگری، BIS به مزایای توکن سازی دارایی ها از جمله کاهش مشکلات ناشی از استفاده از سیستم های مختلف تراکنش اشاره کرد.
با این حال، این گزارش همچنین به خطراتی مانند خطرات اعتباری، نقدینگی و امنیت سایبری پرداخته و به نقشهای جدید واسطهها و احتمال تضاد منافع در این فرآیند اشاره میکند. این بانک همچنین بر لزوم ایجاد حاکمیت مناسب برای کاهش این ریسک ها تاکید دارد.
]
منبع خبر: https://ramzarz.news/news/110746/