اخبار اقتصادی روز

هوش مصنوعی ابزار جدیدی برای مبارزه با فرار مالیاتی است

این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

هوش مصنوعی ابزار جدیدی برای مبارزه با فرار مالیاتی است

یک کارشناس اقتصادی گفت: برای رصد تحرکات مالی بدهکاران مالیاتی که تلاش می کنند وضعیت مالی واقعی خود را پنهان کنند می توان از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از تصمیم افزایش یک درصدی میزان مالیات بر ارزش افزوده، رقم این نوع مالیات به 10 درصد رسید. کمیسیون تلفیق موافقت خود را با این طرح در لایحه بودجه 1403 اعلام کرد و اعلام کرد با اجرای این طرح 70 هزار میلیارد تومان منابع تامین می شود که صرف تعدیل حقوق بازنشستگان می شود.

اما تاثیر این افزایش مالیات چیست؟ آیا اجرای این مصوبه باعث انفجار کوره تورم می شود؟ در همین رابطه سیاوش غیبی پور، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار آنا گفت: از نظر انتظارات تورمی در سال جاری بودجه سال آینده بر اساس تورم حدود 40 درصد تعیین می شود. بنابراین شرکت انتظار دارد که حقوق ها بر این اساس بازگردانده شود.

هوش مصنوعی

وی ادامه داد: وقتی با این عدد تورم وارد سال آینده می شویم، نمی توانیم به تسهیلات 10 درصدی بسنده کنیم و منابع کافی برای انجام بیشتر وجود ندارد. بنابراین برای ایجاد تعادل در سند بودجه و جلوگیری از ایجاد کسری بودجه، لازم است در نظام درآمدی و به تبع آن در درآمدهای مالیاتی پیش بینی هایی صورت گیرد.

این کارشناس اقتصادی گفت: شاید با افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده شاهد تغییر قیمت سبد مصرفی خانوارها باشیم. این افزایش قیمت چندان قابل توجه نخواهد بود. لازم به ذکر است که نرخ مالیات بر ارزش افزوده قبلی 9 درصد بود.

وی افزود: اما همین افزایش اندک مالیات می تواند مبلغ هنگفتی را به صندوق های بازنشستگی تزریق کند و قدرت آنها را افزایش دهد. به این ترتیب برای تامین حقوق بازنشستگان مشکلات کمتری خواهیم داشت.

ما نباید بگذاریم بخش تولید آسیب ببیند

غیبی پور تصریح کرد: نکته اینجاست که نباید اجازه دهیم باز هم حوزه تولید دچار آسیب شود، مثل ابتدای وضع مالیات بر ارزش افزوده که ساختار وصول آن مشکل داشت و مشکلاتی برای تولید ایجاد شد. اگر وضعیت مصرف و کیفیت جمع آوری ارزش افزوده رصد شود و مالیات دقیقاً از مصرف کننده نهایی اخذ شود، به صورت درصدی توزیع می شود و اثر مالی و تورمی ندارد.

وی ادامه داد: تاکید می شود راه جلوگیری از آسیب به حوزه تولید در زمینه افزایش مالیات، افزایش کیفیت پردازش و دقت نظام مالیاتی است. اگر این عناصر به خوبی شکل بگیرند، اتفاق بدی در روند تولید نمی افتد.

هوش مصنوعی

اقتصاد و مبارزه با فرار مالیاتی و هوش مصنوعی

این کارشناس اقتصادی گفت: بخشی از تراکنش های مالی امروز با پولشویی مرتبط است به همین دلیل باید موانع وصول عادلانه مالیات را برطرف کنیم. در بخش هایی که به طور سنتی دارای سوابق مالیاتی هستند، باید در پردازش دقت شود. اما در مواجهه با شرکت هایی که کل پرونده مالیاتی را در اختیار ندارند و درآمد خود را رد می کنند، مشکل متفاوت است.

وی ادامه می دهد: برای رصد تحرکات مالی دسته دوم بدهکاران مالیاتی که تلاش می کنند وضعیت مالی واقعی خود را پنهان کنند، می توان از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کرد. توسعه این نرم افزارها به گونه ای است که تراکنش ها و مبادلات بانکی را به راحتی می توان پیگیری کرد و اسناد فرار مالیاتی را رصد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *