هنر هزار علامت در جاده ابریشم
تلاش این بانوی فعال به جایی رسیده است که محصولات ساخته شده و دست بافته توسط زنان آموزش دیده و زیرشاخه های او به بازارهای بین المللی راه یافت و چین یکی از مراکز اقتصادی جهان از کارگاه کوچکش تقاضای محصولات را کرد. . این بانوی لرستانی به همین بسنده نمی کند: امسال از سوی UNDP (برنامه توسعه سازمان ملل متحد) عنوان بهترین شرکت را به خود اختصاص داد.
وی از تشریفات اداری گلایه کرد و گفت: علاوه بر این، تنگ نظری رقبا موانعی را نیز در شروع کار ایجاد کرد که منجر به شروع کارها با تاخیر چند ماهه شد.
این حرکت خلاقانه باعث شد تا زنان دیگر شهرش تشویق شوند تا حرفه او را بیاموزند، که این ایده در ذهن طاهره برای راه اندازی یک مدرسه قالی بافی جرقه زد.
طاهره اصلانی البته معتقد است که به تنهایی به این همه موفقیت دست نیافته است و همسر و فرزندش را هم بخشی از آن می داند و می گوید: بدون حمایت همسرم قطعا به اینجا نمی رسیدم.
طاهره اصلانی یکی از این زنان است. او کار خود را از سال 1371 با دار و نقشه در شهرستان پلدختر آغاز کرد و به عنوان طراح نقشه، مربی و بافنده به طور جدی وارد هنر قالی بافی شد.
این کارآفرین برای رفاه حال زنان شاغل در کارگاه خود و حفظ نقش مادری و همسری خود، ضمن کاهش نوبت کاری، شرایط دورکاری و کار در منزل را فراهم کرده است تا زنان بتوانند به قالیبافی بپردازند. و فرش با دریافت مواد اولیه درب منزل، محصول خود را به کارگاه تحویل داده و پرداخت می شود.
علاوه بر افرادی که پس از آموزش به صورت انفرادی کار می کنند. در حال حاضر 100 بانوی هنرمند در این کارگاه به بافت فرش و ملیله ابریشم مشغول هستند.
انتهای پیام
در حال حاضر صادرات کارگاه به تعدادی از استان ها مانند آذربایجان شرقی، کرمانشاه و تهران محدود می شود. در این راستا نیازمند حمایت همه جانبه وزارت صلح، تعاون کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی و سایر نهادهای متولی هستیم.
خوشبختانه در سال های اخیر نگاه مسئولان کشور به مقوله کارآفرینی و اشتغال در حوزه زنان تغییر کرده است به گونه ای که شاهد حضور فعال زنان کارآفرین، ایده پرداز و حمایت آنان باشیم.
آنجا بود که طاهره اصلانی با اثبات توانایی خود در هدایت شغلی بانوان مورد توجه نهادهای حمایتی شهرستان قرار گرفت و به عنوان مسئول کمیته امداد امام خمینی(ره) فعالیت خود را در زمینه آموزش و کارآفرینی توسعه داد.
با توجه به شرایط کشور و تحریم های ظالمانه دشمن در دو سال گذشته این بانوی کارآفرین با مشکل گرانی نهاده های اولیه مواجه شده است به طوری که قیمت تمام شده کلاف و نخ ابریشم از 900 هزار تومان افزایش یافت. به بیش از سه میلیون تومان، چهار برابر، که از نظر تولید و صادرات محصولات خود را با چالش مواجه کرد.
راه اندازی هر کسب و کاری سختی های خود را دارد و بروکراسی های اداری و پیگیری های اولیه و قوانین دست و پا گیر نیز بر این سختی ها می افزاید.
این کارآفرین در اقدامی خیرخواهانه توانست 500 زن توانمند، بدون نظارت، بد مدیریت و فقیر را در سطح شهر به صورت رایگان جذب و آموزش دهد.
ای بی اس نیوز/لرستان صنایع دستی کارآفرین پلدختری به چین صادر می شود.
برای تبدیل ایده به اثر و محصول مقدمات زیادی پیش روی صاحب ایده وجود دارد و این مسیر برای خانم ها کمی متفاوت است.