اخبار اقتصادی روز

همکاری 10 شرکت در تولید موتورهای جدید کولر/«استاندارد» پاشنه آشیل اجرای بند قانونی است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی وزارت نیرو برای بهینه سازی مصرف انرژی از طریق فناوری، گفت: اگر 20 میلیون آبنما سنتی به موتورهای نسل جدید مجهز می شد، تقریباً 5000 مگاوات بود. در مصرف برق کشور صرفه جویی می شود. 10 شرکت در این زمینه فعالیت دارند که اجرای آن مستلزم اخذ استاندارد است.

دکتر محمدصادق خیاطیان در گفت وگو با ای بی اس نیوز وی با بیان اینکه در حوزه «فناوری و مشکلات» پروژه هایی داریم، افزود: شرکت های دانش بنیان فناوری را توسعه می دهند و انتظارات نهادهایی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری چیزی است که فناوری ها را قادر می سازد. . در این سال ها توسعه یابد.

وی ادامه داد: در این راستا توسعه سه فناوری هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و میکروالکترونیک را هدف گذاری کرده ایم. این 3 فناوری، 3 حوزه اولویت دار صندوق نوآوری و شکوفایی محسوب می شود و در این راستا قصد داریم شرکت های دانش بنیان را به سمت این حوزه ها سوق دهیم.

خیاطیان با بیان اینکه اگر در این 3 حوزه کشور کسب و کار نداشته باشیم، زیرساخت هایی برای ایجاد کسب و کار در این حوزه ها ایجاد می شود، گفت: در 3 حوزه اولویت دار توانمندی های خوبی و بزرگترین ظرفیت کشور داریم. در این زمینه قدرت است، انسان است، در حالی که باید زیرساخت هایی مانند تامین مالی و عرضه بازار را توسعه دهیم.

خاخام های صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: در حوزه موضوعی به سه حوزه «امنیت غذایی»، «انرژی» و «آب» پرداختیم. چرا که معتقدیم بحران آب یک بحران جهانی است که می‌توان اثرات آن را با ابزارهای فناوری کاهش داد، در حالی که نفوذ فناوری در حوزه امنیت غذایی بسیار کم است.

وی حوزه انرژی را با تاکید بر افزایش بهره وری انرژی دانست و خاطرنشان کرد: هدر رفت انرژی در کشور در حوزه های توزیع و مصرف انرژی زیاد است که ایران را به یکی از کشورهای پرمصرف تبدیل کرده است. در بخش توزیع، به دلیل عدم نفوذ فناوری در بسیاری از شبکه های توزیع، تلفات برق و گاز بسیار زیاد است.

وی افزود: از سوی دیگر شرکت های دانش بنیان داریم که می توانند نقش موثری در کاهش مصرف و ضایعات انرژی داشته باشند.

این مقام مسئول استفاده از این دستاوردها را منوط به ایجاد هماهنگی بین نهادهای ذیربط از جمله وزارت نیرو و نفت دانست.

خیاطیان به برخی از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان در مصرف بهینه انرژی اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه می توان به همکاری صندوق نوآوری با وزارت نیرو اشاره کرد. طبق قانون، قیمت انرژی برای شرکت‌ها یا گروه‌هایی که مصرف انرژی بالایی دارند، می‌توان به قیمت واقعی محاسبه کرد و درآمد حاصل از آن به حوزه فناوری اختصاص یافت.

وی افزود: بر اساس این قانون این درآمدها به شرکت های دانش بنیان برای توسعه فناوری های مرتبط با صنعت برق و کاهش مصرف انرژی اختصاص می یابد.

خیاطیان یادآور شد: طبق توافقات انجام شده با وزارت نیرو مقرر شد این منابع از طریق صندوق نوآوری با اولویت وزارت نیرو هزینه شود. اولویت تعیین شده توسط وزارت نیرو در این زمینه «موتورهای آبنما» بود. زیرا موتورهای آبنمای سنتی برق زیادی مصرف می کنند.

وی ادامه می دهد: اما موتورهای BLDC موتورهای جدیدی هستند که در کاهش مصرف برق نقش دارند، به طوری که بر اساس برآوردهای وزارت نیرو اگر 20 میلیون آبنمای سنتی به این نوع موتورها مجهز شوند، حدود 5 هزار مگاوات برق خواهد بود. در کشور نجات یابد که رقم قابل توجهی است.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی تاکید کرد: اما اجرای این طرح (تجهیز 20 هزار کولر موتور BLDC) نیاز به تامین مالی دارد و همکاری را با وزارت نیرو آغاز کرده ایم و حدود 10 شرکت شروع به تولید این نوع موتور کردند. موتورهای تولید شده روی یک میلیون چیلر آبی نصب شده است و این برنامه ظرفیت نصب روی 20 میلیون چیلر را دارد اما نیاز به بودجه قابل توجهی دارد.

وی در پاسخ به سوال ای بی اس نیوز مبنی بر اینکه چرا اجرای این پروژه با کندی پیش می رود، توضیح داد: یکی از دلایل آن استانداردها است و در این زمینه لازم است رگولاتوری استانداردها را برای شرکت های کارخانه تولید چیلر ارتقا دهد تا چیلر صاحبان کارخانه های تولیدی می توانند از این موتورها برای استفاده از خط تولید خود استفاده کنند.

خیاطیان تاکید کرد: وزارت نیرو در زمینه اخذ استاندارد اقداماتی را انجام داده است و این استانداردها از سال آینده اجرایی می شود.

وی یادآور شد: اگر وزارت نیرو اجرای این استاندارد را پیگیری کند و سازندگان چیلر مجبور به استفاده از این موتورها در تولید چیلرهای آبی شوند، اتفاقات خوبی در زمینه کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی رخ خواهد داد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *