اخبار اقتصادی روز

همکاری در حوزه حمل و نقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار آغاز شد

خسرو سرایی، مدیرکل حمل و نقل و لجستیک سازمان دریانوردی با بیان اینکه علاقه تاجیکستان به سرمایه گذاری لجستیک در بندر چابهار یکی از موفقیت های سرمایه گذاری بین المللی در ایران است، گفت: بندر چابهار به دلیل موقعیت استراتژیک، کشورهای زیادی را به خود جذب می کند از جمله تاجیکستان. با ورود و همکاری با این بندر به دنبال ورود به زنجیره ارزش جهانی این بندر است.

وی افزود: کشور ما در واقع پل گذرگاهی بین شرق و غرب، شمال و جنوب و بالعکس است و این بدان معناست که اگر در یک چهارراه توقف داشته باشد و کنترل‌های هندلینگ در صورت تصویب باشد باعث می‌شود کشورهای دیگر از این فرصت استفاده کنید.» زیرا در حال حاضر در دنیای رقابت هستیم و بسیاری از کشورهای همسایه در حال ساخت بنادری هستند که می توانند از این فرصت ترانزیتی از ایران استفاده کنند، اما توجه به موقعیت استراتژیک ایران و بنادر آن در بین سایر کشورها بسیار مهم است.

سرایی افزود: موقعیت منحصر به فرد بندر چابهار و ورود هند برای سرمایه گذاری در این بندر باعث شد هم افغانستان و هم روسیه برای ورود به این بندر و سرمایه گذاری در آن علاقه نشان دهند.

لازم به ذکر است که قرارداد همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان در زمینه حمل و نقل بین المللی و ترانزیت از طریق بندر چابهار بین علی اکبر صفایی بوده است. این تفاهم نامه به امضای معاون وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان و شعیست مرات زاده معاون وزیر حمل و نقل جمهوری تاجیکستان رسید.

این تفاهم نامه با هدف توسعه همکاری ها در زمینه حمل و نقل بین المللی و ترانزیت چندوجهی بین دو کشور به امضا رسید. هیئت جمهوری تاجیکستان به ریاست معاون وزیر حمل و نقل این کشور پس از دیدار با مقامات ارشد جمهوری تاجیکستان به تهران سفر کرد. از سازمان بنادر و دریانوردی از زیرساخت ها و قابلیت های ترانزیتی بندر چابهار بازدید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *