همکاری ایران و عراق برای جمع آوری گازهای مشعل
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: دو کشور برای جمع آوری گاز فلر از میادین نفتی و تاسیسات نفتی عراق در نزدیکی مرز ایران با تخصص و توان فنی مهندسان ایرانی توافق کردند.

وی با بیان اینکه عراق در زمینه های مختلف روابط عمیق و رو به رشدی با ایران دارد، ادامه داد: اولین و مهمترین حوزه همکاری، توسعه میادین نفت و گاز در بخش های مختلف اکتشاف، تولید و بهره برداری است.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه اکثر ذخایر ایران مشترک و هم مرز با عراق است، گفت: این موضوع دامنه همکاری های دوجانبه را افزایش می دهد.
خجستمهر گفت: همسویی عراق با ایران در سازمان ها و ائتلاف های بزرگ بین المللی انرژی مانند اوپک (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) و اوپک پلاس (ائتلاف اوپک و متحدانش) به ثبات قیمت نفت در بازارهای جهانی منجر شده است.
وی با اشاره به اینکه در این جلسه توافقات مطلوبی بین وزارتخانه های نفت ایران و عراق حاصل شد، افزود: اولین موضوع این بود که کمیته مشترکی برای تبادل نظر و انجام مطالعات در زمینه اکتشاف، توسعه و تولید نفت پیشنهاد شد. و میدان های گازی
مبادله گاز شیرین ایران با گاز غنی از عراق
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خاطرنشان کرد: مشکل دیگر این بود که قرار شد در گام اول اکتشاف و مطالعات زمین شناسی یکی از سازه های هیدروکربوری مشترک ایران و عراق انجام شود و تصمیم گیری شود. سپس باید گرفته شود. برای توسعه یکپارچه و در نهایت امضا شد.
خجستمهر یکی دیگر از موضوعات مورد توافق را جمع آوری گاز فلر از میادین نفتی و تاسیسات نفتی عراق در نزدیکی مرز ایران دانست و گفت: در این کارگروه شرکت ملی نفت ایران با مشارکت شرکت ملی نفت عراق در حال انجام است. اقداماتی برای جمع آوری گازهای همراه انجام می شود و با استفاده از تخصص و تکنیک مهندسان ایرانی برای جمع آوری گازهای مشعل استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه می توانیم بخشی از گازهای جمع آوری شده را به عنوان خوراک پتروشیمی یا مبادله گاز شیرین به عراق با گاز غنی آن کشور استفاده کنیم، افزود: موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد، تفاهم نامه با حضور نمایندگان این کشور امضا شد. وزرای نفت ایران و عراق این تفاهم نامه برای آموزش متخصصان عراقی در بخش های مختلف بالادستی و پایین دستی صنعت نفت به ویژه شبیه سازی مخازن و سایر بخش ها به امضا رسید.
معاون وزیر نفت ادامه داد: از دیگر توافقات انجام شده در این نشست، تمایل ایران به انجام عملیات حفاری و سایر خدمات بود که مورد قبول طرف عراقی قرار گرفت.
خجسته مهر با اشاره به اینکه در این جلسه چندین کارگروه تشکیل شد، گفت: عمده فعالیت ها مربوط به شرکت ملی نفت ایران است و به زودی کار این کارگروه ها آغاز می شود.
بهره برداری رسمی از میادین نفتی سپهر و جفیر با حضور رئیس جمهور
وی توسعه میادین نفتی سپهر و جفیر را در جنوب غرب ایران و خوزستان ذکر کرد و افزود: این میادین از جمله میادین با نفوذپذیری بالا، تولید و بهره وری خوب با ساختار کربناته شکسته هستند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: این پروژه در دو فاز تولید می شود که در فاز اول که در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد به تولید 35 هزار بشکه در روز خواهیم رسید و عملیات و فعالیت های اجرایی مربوطه. فاز دوم نیز آغاز شد و تولید از 35000 بشکه در روز به 100000 بشکه در روز افزایش یافت.
خجستمهر تاکید کرد: بهره برداری از میادین نفتی سپهر و جفیر در آینده نزدیک با حضور رئیس جمهور و وزیر نفت در استان خوزستان به بهره برداری می رسد.
وی تصریح کرد: در کنار این میادین، میدان نفتی سهراب قرار دارد و اولین تولید از این میدان تا پایان سال محقق می شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه میادین توسعه یافته توسط شرکت ملی نفت ایران مجوزهای مختلفی از جمله مجوز برای رعایت شرایط زیست محیطی دریافت می کنند، گفت: میادین نفتی خوزستان اکثراً دارای شرایطی هستند که باید شرایط زیست محیطی و ایمنی را رعایت کنند. به موقعیت جغرافیایی خود، هم مرز بودن و قرار گرفتن در منطقه هورالعظیم، تا علاوه بر توسعه این میادین به محیط زیست آسیب نرسانند.
بیش از 80 درصد اجرای پروژه های بالادستی صنعت نفت ایران است
خجستمهر با اشاره به اینکه اجرای پروژه های بالادستی در صنعت نفت در شرایط فعلی بیش از 80 درصد ایرانی است، افزود: 100 درصد کار مهندسی، اجرا، تولید، بهره برداری و حفاری توسط متخصصان و مهندسان ایرانی انجام می شود. و تنها بخش کوچکی از کالا در خارج از کشور خریداری می شود.
وی تصریح کرد: بیشتر پروژه های شرکت ملی نفت ایران ایرانی است و از تمام ظرفیت تولید داخل استفاده می شود.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران برای جبران عدم تعادل انرژی به ویژه در بخش گاز، تولید روزانه 1.5 میلیارد متر مکعب گاز را هدف گذاری کرده است، گفت: تولید روزانه گاز غنی ایران. یک میلیارد متر مکعب است و برای رسیدن به این هدف به 123 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم.
خجستمهر هدف گذاری برای رسیدن به این هدف را یک برنامه هشت ساله همراه با تدابیر حفظ تولید دانست و گفت: این کار در مناطق مختلف کشور انجام می شود. اجرای 15 پروژه به ارزش 3.6 میلیارد دلار از مهمترین پروژه های این حوزه است و توسعه میادین گازی کیش و پارس شمالی نیز در دستور کار قرار دارد. اما مهمترین و راهبردی ترین برنامه افزایش و حفظ تولید گاز در کشور، طرح افزایش فشار در میدان مشترک پارس جنوبی است که خبر خوشی را از امضای قراردادهای EPC این پروژه بزرگ تا پایان سال جاری اعلام می کنیم. امسال. و انجام مطالعات پایه مهندسی و طراحی این پروژه. برنامه راهبردی رو به پایان است.
وی تاکید کرد: در مجموع تمام ظرفیت توسعه و تولید شرکت ملی نفت ایران آماده بهره برداری از حداکثر ظرفیت کارآفرینان و سرمایه گذاران ایرانی است و تاکنون 40 تفاهم نامه با شرکت های خصوصی داخلی و خارجی منعقد کرده ایم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه تا جایی که ظرفیت بخش خصوصی وجود دارد به شرکت ملی نفت ایران اشاره کرده است، گفت: امضای تفاهم نامه با شرکت های خصوصی ایرانی به این معناست که بر اساس محرمانه بودن توافقنامه، اطلاعات مربوط به میادین نفت و گاز در اختیار آنها است. و باید طی 6 ماه تا یک سال مطالعات مهندسی و شبیه سازی مخازن را انجام دهند و پیشنهاد فنی خود را ارائه دهند و تا پایان سال خبرهای خوبی در این زمینه خواهیم داشت.