پس از اعلام امضای یادداشت تفاهم سه جانبه بین ایران، ونزوئلا و سوریه برای ساخت پالایشگاه جدید، توانایی ایران در همکاری با کشورهای مذکور برای دور زدن تحریمهای آمریکا بار دیگر مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، وب سایت اویل پرایس در گزارش خود گزارش داد: ایران در چارچوب تفاهم نامه 140 هزار بشکه در روز، در نظر دارد پالایشگاه جدیدی در استان حمص سوریه بسازد. تفاهم امضا شده با دمشق و دولت و ونزوئلا پرده را باز کرد.
جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: تفاهم نامه سه جانبه ای بین ایران، ونزوئلا و سوریه برای ساخت پالایشگاه 140 کیلوگرمی جدید در سوریه امضا شد.
وی با تاکید بر اینکه سه کشور به زودی وارد فاز فاینانس و ساخت این پالایشگاه می شوند، گفت: بررسی های انجام شده نشان می دهد سوریه و کشورهای همسایه آن به فرآورده های نفتی نیاز دارند. به این ترتیب پالایشگاهی با ظرفیت 140 هزار بشکه در کنار دو پالایشگاه موجود حمص و بانیاس در سوریه شناسایی شده است.
سالاری همچنین گفت: پالایشگاه فعلی حمص در جریان سفر ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران به سوریه در اردیبهشت ماه توسط مهندسان ایرانی تعمیر شد و مطالعات پالایشگاه جدید توسط تیمی از شرکت ملی نفت ایران انجام شد.
این توافق تاریخی علیرغم کمپین تحریمی وحشیانه غرب که تقریباً صنایع نفت سه کشور را نابود کرد، به دست آمد.
ایران نقش مهمی در کمک به سوریه و ونزوئلا برای مقابله با جدیترین حمله غرب ایفا کرده و به هر دو کشور کمکهای فنی، مادی و نظامی ارائه میکند.
پالایشگاه نفت ال پالیتو بر اساس قراردادی 100 میلیون یورویی که در می 2022 با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران امضا شد، در حال تعمیر و توسعه است.
تیم های فنی ایرانی همچنین در حال کار برای بازسازی بزرگترین مجتمع پالایش نفت ونزوئلا، مرکز پالایش پاراگوانا هستند. این طرح مستلزم ترکیب قطعات و تجهیزات چینی و ایرانی است. این پالایشگاه در ابتدا با تکنولوژی آمریکایی ساخته شد.
ایران با ساخت یک پالایشگاه جدید در حمص به سوریه نیز کمک خواهد کرد تا تولید نفت خود را افزایش دهد. چرا که از زمان شروع جنگ، این کشور بیش از 100 میلیارد دلار از درآمد خود را به دلیل تخریب های ناشی از بمب های غربی و سرقت مداوم نفت که توسط ارتش آمریکا آغاز شده، از دست داده است.