اخبار اقتصادی روز

همه وزارتخانه ها باید روی سند الگوی کشاورزی کار کنند

بر اساس قانون بودجه سال 1401 هجری شمسی کشور که در جلسه علنی مورخ 4/3/1400 شورای اسلامی شهر تصویب شد و بر اساس بند (ب) تبصره شماره 8 این قانون، وزارتخانه سازمان جهاد کشاورزی متعهد به ابلاغ الگوی کشاورزی کشور است، اما تحقق این تصمیم مستلزم ایجاد زیرساخت ها و اعتبارات لازم است.

بر اساس برنامه هفتم، در 5 محصول اساسی و استراتژیک باید به خودکفایی 100 درصدی و سایر محصولات نسبتاً متکی به خود برسیم تا امنیت غذایی تامین شود. اما تحقق این امر مستلزم اجرای تصویب الگوی کشاورزی و تامین اعتبارات لازم برای تامین امنیت غذایی است.

در همین رابطه مجتبی الخیام ناکوی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج گفت: تصویب الگوی کشاورزی در شهریور 1401 هجری شمسی به وزارت جهاد ابلاغ شد تا اجرا شود و بزرگترین اتفاق امروز این است. الگوی کشاورزی در 7 استانداری که 50 درصد در ارتقای امنیت غذایی نقش داشتند.

خیام نیکویی می گوید: امسال الگوی زراعی علاوه بر محصولات زراعی شامل محصولات باغی می شود و در سال آینده علاوه بر محصولات زراعی، محصولات باغی شامل دام، طیور، آبزیان و کل بخش کشاورزی می شود و این امر تسریع می کند. همانطور که مجلس حمایت می کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در برنامه هفتم در یک بازه زمانی به عدد قابل قبولی در برنامه کشاورزی نمونه رسیدیم و از آنجایی که سالانه 14 تا 16 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی از کشور خارج می شود، اجرا می شود. این تصمیم مانع از ورود ارز زیاد خواهد شد.

اجرای تصویب الگوی کشت مستلزم تامین اعتبار و حمایت نهادهای ذیربط است

الگوی پرورش سند ابرقدرتی است که وزارتخانه های قوه، مجریه و مقننه باید در آن کار و مشارکت داشته باشند وگرنه وزارت جهاد به تنهایی قادر به مقابله با آن نخواهد بود.

قاسم پیشه ور رئیس اتاق سندیکاهای کشاورزی گفت: تصویب الگوی کشاورزی مستلزم زیرساخت های لازم در سطح کشور معاون اول رئیس جمهور به عنوان رئیس الگوی کشاورزی است و در استان ها نیز استانداران مسئول هستند. الگوی کشاورزی

وی با بیان اینکه وزارت جهاد به تنهایی در الگوی کشاورزی نقشی ندارد، تصریح کرد: هر کشاورز پایبند به مصوبه الگوی کشاورزی باید برای پایبندی به الگوی کشاورزی از سایر وزارتخانه ها خدمات دریافت کند. به عنوان مثال وزارت نیرو باید زیرساخت های لازم برای تامین آب را فراهم کند. مابه التفاوت قیمت آب و محصولات اساسی باید به صورت یارانه غیرکشاورزی پرداخت شود زیرا کشاورزان منافع اقتصادی خود را در نظر می گیرند.

رئیس اتاق انجمن های صنفی کشاورزی با بیان اینکه اعتبار لازم برای تصویب الگوی کشاورزی تخصیص نیافته است، تصریح کرد: در سند الگوی کشاورزی سرمایه در گردش باید به عنوان حداقل سود در نظر گرفته شود زیرا تسهیلات 23 درصدی آن نیست. راهکار مناسب برای اجرای این مصوبه

به گفته وی، اگرچه در سال 1401 هجری شمسی اعتباری بالغ بر 40 همات برای سند الگوی کشاورزی در نظر گرفته شد، اما تخصیص داده نشد، بنابراین کشاورزان از اجرای این مصوبه استقبال نمی کنند. به عنوان مثال وزارت جهاد اعلام کرد که استان های شمالی برای ارتقای امنیت غذایی باید برنج کشت کنند در حالی که با توجه به کم آبی و قطعی 5 ساعته برق، کشاورزان چگونه می توانند در اجرای این مصوبه مشارکت کنند.

پیشه ور با بیان اینکه اجرای سند الگوی کشاورزی مستلزم حمایت های لازم است، گفت: تا زمانی که حمایت های لازم برای اجرای این مصوبه صورت نگیرد، کشاورزان برای رفع مشکلات اقتصادی خود به راه خود ادامه می دهند ضمن اینکه دولت در راستای اجرای این مصوبه است. اجرای مصوبه نمونه کشاورزی و مدیریت منابع آبی باید صیفی جات و محصولات مصرفی را برای آب به گلخانه برساند، زیرا ساخت هر هکتار گلخانه بین 20 تا 30 میلیارد تومان هزینه دارد که امکان پذیر نیست. نرخ بهره 23 درصد است.

اجرای سند الگوی کشاورزی سالانه بیش از 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

عطاالله آل هاشمی، عضو شورای هماهنگی تشکل های بخش کشاورزی نیز گفت: اجرای سند الگوی کشاورزی مستلزم تامین نیازمندی ها و زیرساخت های لازم است و متاسفانه حمایت های لازم از این تصمیم صورت نگرفت.

وی با بیان اینکه اعتباری برای تصویب الگوی کشاورزی تخصیص داده نشده است، تصریح کرد: اگرچه سند الگوی کشاورزی مکتوب، رونمایی و به استانداری ها ابلاغ نشده است، اما در اجرای بیش از 30 هزار میلیارد تومان با مشکل مواجه هستیم و باید اعتبار تخصیص داده شود. به مدل کشاورزی هر ساله برای دستیابی به خوداتکایی در محصولات. الگوی کشاورزی به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های لازم اجرا نشد که دولتمردان منتظر آن هستند.

اگرچه برخی از مسئولان نرخ اجرای مصوبه الگوی کشاورزی را به بیش از 70 درصد اعلام کردند، اما کارشناسان و کشاورزان اذعان دارند که سند الگوی کشاورزی در بخش کشاورزی آنطور که باید و شاید به دلیل عدم حمایت ها اجرا نشد. و دستیابی به این امر تنها در گرو تخصیص اعتبارات و تامین زیرساخت های لازم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *