همه مشکلات را نمی توان در یک سال حل کرد
این نماینده سابق مجلس یادآور شد: مشکلات ما در اقتصاد ساختاری است که به بودجه دولت و شرایط بازار سرمایه و مواردی از این دست گره خورده است. دیگری مدیریتی است و سومی بیرونی است که شامل تحریم ها می شود، اما رکن چهارمی هم وجود دارد که سبک زندگی و فرهنگ مصرفی جامعه است که باید به آن نیز توجه شود.
وی افزود: با کارآمدی مدیران پرکارتر و انقلابیتر میتوان گفت که مشکلات مدیریتی حل میشود، اما با تغییر مدیریت نمیتوان همه مشکلات را حل کرد و علاوه بر مشکلات مدیریتی و مشکلات مربوط به سبک زندگی مردم، باید جامعه را در این زمینه رهبری کند.» با توجه به روند تولید به مصرف نمی توان مشکلات ساختاری اقتصاد کشور را در کوتاه مدت حل کرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به صراحت می گویم که نمی توانیم در یک سال شاهد حل همه این مشکلات باشیم، اما قطعا در لایحه بودجه اقداماتی برای رفع این مشکلات انجام خواهد شد.
فولادگر با تاکید بر اینکه بررسی بودجه در مجلس نمی تواند منجر به تغییرات اساسی و گسترده در لایحه بودجه شود، گفت: مجلس نمی تواند به گونه ای عمل کند که بودجه از دستور خارج شود. بنابراین نمی توان بیش از 10 درصد تغییر در تصمیمات یا جداول و ردیف های بودجه را انتظار داشت.
معاون سابق در ادامه گفت: مجلس امسال برای اولین بار آیین نامه داخلی را اصلاح کرد تا بررسی لایحه مالی دو برابر شود.
این نماینده سابق مجلس با بیان اینکه دولت در لایحه مالی انتشار اوراق مشارکت را کاهش داده است، گفت: درست است که دولت مبلغ را کاهش داده است.
او اوراق مشارکت را به حدود 100 هزار میلیارد تومان کاهش داد، اما در مصوبات دیگری به بنگاه های دولتی و شهرداری ها اجازه انتشار اوراق مشارکت مالی و اوراق نفتی را داد. همچنین دولت در نظر دارد برای بازپرداخت تعهدات سررسید سال 1401 100 هزار میلیارد ریال اوراق منتشر کند و صادرات نفت 1.2 میلیون بشکه و قیمت نفت 60 دلار است که در این صورت نیازی به انتشار اوراق جدید نخواهد بود. اوراق.
حمیدرضا فولادگر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با ارزیابی روند بررسی لایحه مالی سال آینده در مجلس، اظهار کرد: لایحه دارایی نیز دارای نکات مثبتی است و به لحاظ شکلی و محتوایی با اصلاحاتی همراه است که برای جلوگیری از کسری بودجه در نظر گرفته شده است. . اما در عین حال دولت برای اصلاح ساختار بودجه کافی نبود.
وی با تاکید بر اهمیت همسان سازی مردم با تصمیمات مجلس و دولت در لایحه بودجه، گفت: دولت و مجلس در تلاش هستند تا حدودی بودجه را واقعی تر کنند اما در عین حال نباید تصمیم گیری کرد. که به معیشت مردم آسیب می رساند. و اشتغال زایی از بین رفته است، اما واقعیت این است که ما مشکلات ساختاری داریم که در بودجه یک ساله قابل رفع نیست.
انتهای پیام/
وی افزود: تأخیر سه تا چهار ماهه برای ارائه لایحه مالی زمان مناسبی برای انجام اقدامات اساسی برای اصلاح و اصلاح ساختار بودجه نیست، بلکه تا حد امکان، هم در سطح ساختاری و هم از نظر محتوایی در لایحه مالی، درآمد کم بود، واقع بینانه تر شد و هزینه ها کمی واضح تر شد.
وی با اشاره به موضوع حذف ارز ترجیحی خاطرنشان کرد: در خصوص ارز ترجیحی باید گفت که در لایحه دولت این موضوع برای کالاهایی غیر از دارو و گندم حذف شده است و مجلس در طرح دولت در این خصوص مصوبه موقتی داشت، نه از حمایت دولت برخوردار شد و نه به اندازه ارز ترجیحی دریافت کرد که در نهایت به رقم 9 میلیارد دلاری منجر شد.
این نماینده سابق مجلس گفت: مشکلات ما در اقتصاد اعم از ساختاری، مدیریتی و بیرونی است که شامل تحریم ها می شود، اما رکن چهارم این معضلات سبک زندگی مردم و فرهنگ مصرفی جامعه است.
فولادگر تاکید کرد: اگر درآمدهای نفتی از پیشبینیهای بودجه فراتر رود و به ۷۰ دلار برسد و مذاکرات منجر به رفع تحریمها شود، دولت کسری بودجه نخواهد داشت و نیازی به صدور گواهی مشارکت نخواهد داشت.