همه شورش ها و تحریم ها ریشه در تلاش آمریکا برای بن بست مذاکرات دارد
سید مصطفی خوشچش در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز اظهار داشت: در مذاکرات با طرف های غربی جنگ اراده داریم که دور اول آن در بهار و در مدت سه ماه برگزار شد.
خوش چشم افزود: طرف غربی قطعاً به دنبال اعمال تدابیر خشن دیگری مانند ترور و خرابکاری و در نهایت فشار از طریق شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه جمهوری اسلامی خواهد بود تا احساس کنند که ایران در چارچوب برجام عقب نشینی خواهد کرد. دور بعدی مذاکرات.» می کند یا نه؟
وی تصریح کرد: البته جمهوری اسلامی ایران دست خالی نیست و ابزارهای مختلف فشاری در اختیار دارد و قطعاً نیازی به عقب نشینی نیست و ایران تحت هیچ شرایطی از امتیازات باقی مانده خود دست نخواهد کشید.
خوشچشم خاطرنشان کرد: قسمت غربی قطعاً همانند فصل بهار گام های بعدی را برخواهد داشت. بعد از مرحله اول، مرحله دوم جنگ ادراکی، شناختی و رسانه ای است که با استفاده از شبکه ها و بسترهای فارسی زبان برون مرزی مانند توییتر و اینستاگرام صورت گرفت.
وی یادآور شد: سومین اقدام در ضلع غربی استفاده از هر موقعیتی برای ایجاد اغتشاش یا تبدیل اعتراضات به اغتشاش و همچنین گسترش ناآرامی است. در این چرخه جنگ ترکیبی سعی شد از ابزارهای بیشتری نسبت به ابزارهای تحت فشار در فصل بهار استفاده شود.
این تحلیلگر مسائل هسته ای، جنگ اراده با طرف های غربی از جمله جنگ ادراک، برجسته شدن مخالفان، تلاش برای ایجاد ناآرامی، حمله سایبری، اعمال مجدد تحریم ها به منظور نفوذ روانی، دستور تصرف محموله نفت ایران در سواحل یونان، ترور، خرابکاری و جنگ روانی فشارهای دیپلماتیک و سیاسی در آژانس بین المللی انرژی اتمی از تهدیدات امنیتی ناشی از سفر بایدن به منطقه در رابطه با ایران خبر داد.
وی تصریح کرد: در این دور نیز مانند دفعه قبل از تمامی ابزارهای فشار برای عقب راندن ایران از مواضع خود تا نشست بعدی شورای حکام در اواخر پاییز استفاده خواهد شد.
خوشچشم ادامه داد: اما برای این چرخه مقدمات این ناآرامی ها را آماده کردند و در نهایت سعی کردند با استفاده از گروه ها و گروه های تجزیه طلبی که توسط موساد و سایر گروه ها دیده و شبکه سازی شده بودند، اعتراضات را به اغتشاش تبدیل کنند، که از زمان موساد و گروه های دیگر چنین بوده است. روز اول، شورش ها و ساعات اول به سرعت یکی را دنبال کردند.
وی گفت: البته قطعا پس از پایان ناآرامی ها تحریم های حقوق بشری را علیه ایران اعمال خواهند کرد. تحریمهای ناشی از ناآرامیها، تحریمهای مؤثری نیستند، زیرا عمدهترین تحریمهای مؤثر در حوزههای هستهای، منطقهای و موشکی تاکنون علیه جمهوری اسلامی اعمال شده است و از این رو ضعیفترین نوع تحریمها، تحریمهای مربوط به حقوق بشر است.
این تحلیلگر مسائل هسته ای گفت: در بهار و پس از معرفی ارز ترجیحی، تلاش برای ایجاد ناآرامی های گسترده صورت گرفت، اما قدرت این اقدام در آن زمان در اختیار آمریکا نبود، زیرا نیاز به زیرساخت های درک بسیار گسترده تری داشت. و جنگ رسانه ای
این تحلیلگر مسائل هسته ای یادآور شد: طرف غربی قطعا به همان نتیجه ای می رسد که در پایان این دور در دوحه به دست آورد و پس از چند هفته مجبور شد به ایران امتیاز بدهد. با توجه به اینکه هنوز امتیازات بسیار مهمی باقی مانده است، مطمئناً کشور پس از این مدت طولانی مذاکرات در این ماه ها به دنبال کسب این امتیازات خواهد بود.
این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: با توجه به اینکه سه دیوار از شدیدترین تحریم ها علیه ایران اعمال شده است، این تحریم های حقوق بشری تاثیری بر جمهوری اسلامی ایران ندارد یا ندارد و تنها اثر روانی نخواهد داشت، بنابراین در در مرحله بعد آنها سعی خواهند کرد با مداخله پولی بازارها را باز کنند، اقتصاد و دلار را ملتهب کنند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل ادامه داد: از همان روزی که آمریکایی ها اتهامات واهی را مطرح کردند مبنی بر اینکه ایران اقدام به ترور و آدم ربایی در آمریکا کرده است، مشخص بود که این تاکتیک تکراری که در دوره اوباما نیز به عنوان اولین تاکتیک ایجاد می شود. زیان های اعتباری، اولین قدم است.