یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران نسبت به کاهش تولید صنایع نساجی در سال آینده به دلیل افزایش قاچاق هشدار داد و گفت: این اتحادیه در نامه ای از وزارت کشور درخواست مجوز برای برگزاری راهپیمایی از مقابل کرد. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، صادر شده در 25 بهمن.
به گزارش ای بی اس نیوز، مجید افتخاری، عضو هیأت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران در همایش این اتحادیه درباره لزوم مبارزه با قاچاق پوشاک در آستانه عید با اشاره به تعلیق این اتحادیه صحبت کرد. برنامه ریزی برای مبارزه با قاچاق پوشاک در سطح عرضه در سال های اخیر. وی به دلایل مبهم گفت: طی چند سال گذشته و به ویژه از ابتدای سال جاری بازار تولیدکنندگان هر روز در حال کاهش است و راه حل این معضل مبارزه با قاچاق در سطح «پیشنهاد» است. این موضوع در ایام عید که بازار مهمی را برای تولیدکنندگان تشکیل می دهد، اهمیت ویژه ای دارد. در همین رابطه همین اتحادیه نامه ای به مقام معظم رهبری ارسال کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان پوشاک قاچاق موجود بالغ بر سه میلیارد دلار معادل بیش از 30 درصد کل بازار پوشاک کشور برآورد می شود، گفت: از سوی دیگر شاهد تبلیغات گسترده قاچاقچیان در شبکه های اجتماعی و حتی هستیم. افراد مشهور ، بازیگران و وبلاگ نویسان نیز از آن برای تبلیغات خود استفاده می کنند و هیچکس به آن رسیدگی نمی کند. این در حالی است که در گذشته انتقال و فروش کالاهای قاچاق به صورت مخفیانه انجام می شد.
افتخاری با بیان اینکه صنعت پوشاک ما به مستعمره بنگلادش و ترکیه تبدیل شده است، گفت: حتی بازارهای مختلف تقسیم شده و می گویند عبدل آباد بهترین مکان برای فروش محصولات بنگلادشی است، بازار تهران به محصولات چینی در نظر گرفته شده است، سقز بازارهای مختلف است. لباس اروپایی و سیستان. و بلوچستان برای لباس پاکستانی است. از سوی دیگر بازار دارای ذخایر کالاهای قاچاق است که با قیمت هر کیلو پنج دلار وارد می شود و اصلاً امکان رقابت با آن وجود ندارد.
یکی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: وضعیت تبلیغات پوشاک قاچاق به گونه ای است که اگر تولیدکننده همان آگهی را درج کند پلمب می شود اما با شبکه قاچاق برخورد نمی شود. با، تصریح کرد: مسئول مبارزه با قاچاق همه هستند و هیچکس نیست. از جمله محیط بانان این منطقه می توان به اداره کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز، معاونت کل حراست و دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت حراست اشاره کرد و همگی می گویند پلیس کار نمی کند. . اتحادیه با پلیس نیز جلساتی داشته است، اما آنها می گویند اگر انباری از کالای قاچاق پیدا کردید، فقط گزارش دهید، زیرا برخورد با کالاهای قاچاق در سطح عزا امنیت را مختل می کند. به نظر می رسد قاچاقچی از امنیت سود می برد، اما تولیدکننده نه.
وی افزود: از سوی دیگر قانون نظام صنفی ظرفیت نظارت و بازرسی در حوزه قاچاق کالاهای قاچاق را پیش بینی کرده است، اما شاهدیم که اخیراً سفیر بنگلادش به جای استفاده از این ظرفیت ها از اتاق ایران بازدید کرد. صنایع دستی و گفت که بنگلادش ظرفیت صادرات پوشاک نیمه تمام به ایران را دارد.
در ادامه این نشست بهرام حوالی شهریاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران گفت: برخی می گویند به دلیل ممنوعیت واردات پوشاک، تولیدکنندگان در انحصار هستند. و به سرنوشت صنعت خودرو دچار خواهد شد. اما شایان ذکر است که برای واردات پوشاک تشریفات مرزی قانونی وجود دارد و برآوردها نشان می دهد که 30 درصد بازار توسط کالاهای قاچاق کنترل می شود.
وی با اعلام اینکه قصد مبارزه با قاچاق کالا وجود ندارد، تصریح کرد: تصمیم داریم به مسئولان تذکر دهیم در صورت تداوم این وضعیت، سال آینده شاهد تعطیلی واحدهای ضعیف و کاهش تولید سایر واحدها خواهیم بود که به معنای کاهش تولید است. بیکاری بخشی از کارگران به همین دلیل اتحادیه در نامه ای از وزارت کشور خواست تا مجوز برگزاری راهپیمایی 25 بهمن از مقابل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را صادر کند.
انتهای پیام