وی معتقد است اگر بانک های مرکزی سایر کشورها به افزایش نرخ بهره برای مهار تورم یا افزایش ارزش پول خود ادامه دهند، رکود اقتصادی اجتناب ناپذیر خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از الجزیره، هشدارها درباره رکود اقتصاد جهان روز به روز در حال افزایش است. سازمان تجارت جهانی نیز نسبت به احتمال رکود در اقتصاد جهانی هشدار داده است.
بسیاری از اقتصاددانان در سراسر جهان بر این باورند که سیاست های فدرال رزرو آمریکا اقتصاد این کشور و به تبع آن اقتصاد کل جهان را به سمت رکود سوق خواهد داد.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی روز دوشنبه اعلام کرد که بحران انرژی در اروپا به دنبال جنگ اوکراین اقتصادهای اصلی این قاره از جمله آلمان، ایتالیا و انگلیس را دچار رکود خواهد کرد. این سازمان انتظار دارد اقتصاد منطقه یورو در سال آینده تنها 0.3 درصد رشد کند. این بدان معناست که بیشتر اقتصادهای این منطقه در سال آینده دچار رکود خواهند شد.
روز سهشنبه، بانک جهانی پیشبینی رشد اقتصادی منطقه آسیا و اقیانوسیه را به ۳.۲ درصد کاهش داد.
نظرسنجی از اقتصاددانان برتر جهان توسط مجمع جهانی اقتصاد مستقر در سوئیس نشان می دهد که اکثر آنها معتقدند اقتصاد جهانی در سال 2023 وارد رکود خواهد شد. بسیاری دیگر از نهادهای اقتصادی در سراسر جهان نیز احتمال رکود اقتصادی 98 درصدی در سال آینده را نشان داده اند.
پائولین تین، استاد اقتصاد دانشگاه جورج واشنگتن گفت: اگر تورم در ایالات متحده در ماه های پایانی سال جاری تحت کنترل نباشد و شاخص های تورم همچنان در حال افزایش باشند، فدرال رزرو مجبور خواهد شد سیاست سختگیرانه خود را در آینده ادامه دهد. سال، و اقتصاد وارد رکود خواهد شد.” “.
بانک مرکزی آمریکا و سایر بانک های مرکزی در سراسر جهان نتوانسته اند تأثیر افزایش نرخ بهره بر رشد اقتصادی را کنترل کنند. افزایش نرخ بهره باعث افزایش هزینه وام و سرمایه گذاری برای مشاغل و خانوارها می شود. اقتصاددانان عموما دو فصل متوالی رشد منفی اقتصادی را به معنای رکود اقتصادی می دانند و تلاش های فدرال رزرو برای کاهش تورم را مقصر می دانند.
در شرایطی که جنگ در اوکراین، سیاست صفر چین برای کرونا و تورم جهانی چشمانداز اقتصاد جهانی را مخدوش کرده است، سرمایهگذاران بهویژه نگران افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا و رکود بزرگترین اقتصاد جهان هستند.
absnews80