هشدار در مورد از دست دادن فرصت جذب گردشگر
رئیس کمیسیون خانه گردی ایران هشدار داد که ایران به سرعت فرصت جذب گردشگر را از دست می دهد. معاون گردشگری رئیس جمهور همچنین گفت: تا زمانی که بخش خصوصی مشکلات موجود را با صدای بلند اعلام نکند، امیدی به حل آنها نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز، کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران همزمان با روز جهانی گردشگری تشکیل جلسه داد. احد عظیم زاده، رئیس این کمیسیون وی بیان کرد: به دلیل کمبود زیرساخت ها در حوزه گردشگری کشور، به سرعت در حال از دست دادن فرصت های جذب گردشگر و عقب ماندن از کشورهای منطقه هستیم.
وی افزود: متاسفانه خطوط هوایی مناسب، استراحتگاه های بین ایالتی مناسب، هتل های توریستی، اتوبوس های مجهز به تهویه هوا و … نداریم. در این شرایط هر چقدر هم که مسئولان دولتی و بخش خصوصی برای جذب گردشگر تلاش کنند، فایده ای نخواهد داشت، زیرا اساسا شرایط پذیرش گردشگر در کشور فراهم نیست.
با این حال رئیس کمیسیون خانه گردی ایران گفت: اگر دولت با بخش خصوصی همکاری کند، این توانایی را داریم که در مدت دو سال مشکلات این بخش را حل کنیم.
عظیم زاده با بیان اینکه هر گردشگر خارجی معادل 100 بشکه نفت برای کشور درآمد ارزی دارد، افزود: ابتدا باید جلوی موج مهاجرت از ایران را گرفت و سپس به فکر جذب گردشگر بیشتر بود. به جای جستجوی سرمایه در خارج از کشور، ابتدا باید از فرار سرمایه جلوگیری کنیم.
وی همچنین گفت: تا زمانی که روابط با سایر کشورهای جهان و شرایط اقتصادی بهبود نیابد هیچ یک از این مسائل حل نمی شود. ما باید دولت را متقاعد کنیم که اصلاح اقتصاد و بهبود روابط با کشورهایی غیر از رژیم صهیونیستی به نفع کشور است.
مشکلات را با صدای بلند اعلام کنید
علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وی همچنین در این دیدار با تاکید بر توانمندی های اتاق ایران و بخش خصوصی برای بهبود وضعیت گردشگری کشور، گفت: نگاه غالب وزارتخانه ما برون گرایی است و آمادگی داریم با کمیسیون گردشگری ایران همکاری کامل داشته باشیم. اتاق خواب و بخش خصوصی.
وی افزود: خوشبختانه یکی از مفاد برنامه هفتم توسعه واردات خودروهای سواری و تجهیزات هتلداری است که برای اولین بار از حقوق گمرکی و سود بازرگانی معاف شده اند. اجرای این تصمیم می تواند برخی از مشکلات گردشگری را حل کند.
شالبافیان با تاکید بر نقش اتاق ایران به عنوان یکی از ارکان مطالبه گر بخش گردشگری، تاکید کرد: تا زمانی که بخش خصوصی مشکلات موجود را با صدای بلند اعلام نکند، امیدی به حل مشکلات نیست.
بخش خصوصی باید هواپیما بخرد و یک خط هوایی جدید ایجاد کند
مصطفی فاطمی مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وی همچنین با بیان اینکه دنیا به سمت انرژی های تجدیدپذیر می رود، گفت: چاره ای نداریم جز اینکه گردشگری را جایگزین فروش نفت کنیم. کشورهای منطقه و کشورهای همسایه به سرعت به سمت این جایگزینی حرکت می کنند و اگر عقب بیفتیم ضرر خواهیم کرد.
وی با تاکید بر نقش اتاق ایران در راه اندازی خطوط هوایی و خرید هواپیماهای جدید، افزود: موضوع دیگری که اتاق ایران باید به آن بپردازد، تداخل اتحادیه های صنفی در حوزه گردشگری است. همچنین هماهنگی کمیته های مختلف کمیسیون گردشگری با دفاتر تخصصی گردشگری ایجاد شده در این وزارتخانه موجب هم افزایی در حل مشکلات این بخش خواهد شد.
مشکل تامین منابع
احمد تجری – مدیرکل سرمایه گذاری، زیرساخت ها و مناطق نمونه برداری گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وی همچنین گفت: هزار و 400 بسته سرمایه گذاری برای ایجاد جاذبه های گردشگری شناسایی شده که به زودی ارائه خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه 2 هزار و 580 پروژه گردشگری در دست احداث است که نیازمند 360 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است، افزود: برخی از این پروژه ها با مشکل تامین منابع مواجه هستند. امیدوارم اتاق ایران بتواند نقش میانجی را برای ارتباط این پروژه ها با سرمایه گذاران ایفا کند.
تجاری همچنین هم افزایی دولت و کمیسیون گردشگری در تصویب برنامه هفتم در حوزه گردشگری را مورد تاکید قرار داد.
همچنین اکبر غمخوار، مشاور کمیته گردشگری اتاق ایران وی با اشاره به اولویت های این کمیسیون در دوره جدید گفت: ایجاد انسجام و وحدت بین دستگاه های مختلف در حوزه گردشگری، نیاز به هماهنگی قوای سه گانه در تقویت گردشگری، افزایش کارایی بخش خصوصی در تصمیم گیری، تلاش برای تعیین نرخ های ترجیحی با هدف افزایش سرمایه گذاری در حوزه گردشگری و تلاش برای تسهیل صدور روادید و سفر راحت به ایران باید از اولویت های کمیسیون گردشگری باشد.
علی اصغر جمعه ای عضو این کمیسیون وی در ادامه با تاکید بر اینکه اتاق وظیفه قانونی ساماندهی تشکل ها را دارد اما ضمانت اجرایی برای این ماموریت ندارد، گفت: متاسفانه وزارت گردشگری موازی با بخش خصوصی تشکل هایی ایجاد می کند. کمیسیون باید تلاش کند مصوبه ای را که وزارتخانه بر اساس آن سازمان را ایجاد می کند، لغو کند.
انتهای پیام