به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، متن نامه مدیرعامل سابق راه آهن جمهوری اسلامی ایران به مسعود البدیشیان به شرح زیر است:
چه چیزی باعث شد که من، سید میاد صالحی، دکترای مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران و یکی از منتخبان بنیاد ملی نخبگان، این نامه را پس از یک ماه واگذاری بنویسم. مسئولیت راه آهن جمهوری اسلامی ایران. این رویه اشتباهی است که توسط وزیر محترم راه و شهرسازی در دولت چهاردهم اتخاذ شد و جان و جان عزیزان را تهدید می کند. و مستلزم دخالت فوری جنابعالی است.
ابتدا باید خداوند را شاکر باشم که به من توفیق خدمت در دولت شهید رئیس جمهور را به عنوان مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران و جوانترین معاون وزیر راه و شهرسازی در سنین 39 تا 42 سال داد. قدیمی، نه به دلایل سیاسی یا صرفاً برای کسب رتبه در مسابقات بین المللی حفظ و قرائت قرآن کریم در مصر (که بعضاً در رسانه ها ادعا می شود و رئیس جمهور شهید هم مجازات می شود) بلکه با در نظر گرفتن افتخارات و سوابق، از جمله رتبه اول و سوم در دو جشنواره خوارزمی یکی در حوزه فناوری نانو و دیگری در حوزه راه آهن، چاپ و ارائه 8 مقاله در حوزه راه آهن در مجلات ISI و کنفرانس های معتبر بین المللی، گزیده پایان نامه دکتری در شریف. دانشگاه صنعتی و از سوی دیگر 13 سال سابقه مدیریت در وزارت حراست و وزارت حفاظت اجتماعی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله مشاور وزیر کشور در امور صنایع پیشرفته در دوره سه وزارتی. دوره و رئیس برنامه های صنایع نوین، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس بنیاد ملی نخبگان و عضو شورای موسس و عضو هیئت مدیره صندوق نوآوری و شکوفایی، همچنین سابقه مسئولیت در بزرگترین شرکت راه آهن مسافری (رجا) و یک شرکت باربری تانکر (ریل پارسیان).
نتیجه این سه سال تلاش شبانه روزی مانند رکورد تاریخی حمل و نقل ریلی و رشد 71 درصدی حمل و نقل ریلی، شکستن رکورد جابجایی سالانه مسافران ریلی در تاریخ ریلی در سال 1402 با جابجایی 31.78 میلیون نفر، کاهش مستمر سوانح ریلی در سال های 1400، 1401 و 1402 و کسب رکورد کمترین تعداد سوانح ریلی در سال 1402، شکستن رکورد تولید و رشد 97 درصدی در توسعه ناوگان ریلی. با حمایت بخش خصوصی و تولید داخلی با تولید و بازسازی 4317 نوع ناوگان ریلی، ساخت و بهره برداری از 883 کیلومتر خط ریلی به ارزش 68 میلیارد تومان، بهسازی و بازسازی 486 کیلومتر خط ریلی و رشد 81 درصدی نسبت به دوره مشابه قبل؛ این بخشی از نتایج به دست آمده در دولت سیزدهم در بخش راه آهن است. البته قرار بود در سال چهارم دولت شاهد تکمیل پروژه های مهم ریلی در این مدت باشیم و در صورت ادامه دولت تا زمان مقرر، شاهد پیشرفت های چشمگیر دیگری نیز باشیم. همچنین در این مدت علاوه بر نظامسازی فرآیندها، حذف امضاهای طلایی و کاهش منابع فساد، به فسادهای قبلی رسیدگی و شرکتهای رشوهدهنده نیز با شکایت از راهآهن و طبق قانون محکوم شدند. و برای اولین بار به تمامی دستگاه های اجرایی کشور نیز این امر منعکس شد تا معامله ای با آنها صورت نگیرد.
همچنین از دولت جنابعالی تشکر می کنم که بنده را از زیر بار این مسئولیت سنگین رها کردند و امیدوارم با حمایت دولت از گزینه منتخب، حوزه راه آهن بیش از پیش توسعه یابد. (هرچند طبق فرمایشات جنابعالی در ماه های اخیر، جابجایی مدیرعامل راه آهن که جوان ترین معاون وزیر راه و شهرسازی بود که از سوی بنیاد ملی نخبگان انتخاب شده و در زمینه مبارزه با فساد در مسئولیت های مختلف حضور داشت، به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره راه آهن کشور به عنوان معاون وزیر راه و شهرسازی انتخاب شد. در ذهن بخش قابل توجهی از مردم برخلاف شعارهای جوانان، نخبه گرایی، وحدت ملی و مبارزه با فساد پیش بینی شده بود!)
گفتنی است سرکار خانم صادق ملواجرد وزیر محترم راه و شهرسازی دارای مدرک کارشناسی ارشد پیوسته معماری از دانشگاه تهران و دکترای شهرسازی از دانشگاه آزاد اسلامی می باشند، حتی اگر فاقد تخصص باشند. در حوزه حمل و نقل و حتی با ادبیات موضوع آشنایی ندارد، قبل و یا بعد از انتقال، مدیرعامل راه آهن ج.ا.ا حتی یک جلسه برای بحث و بررسی موضوعات مربوطه تعیین نکرده است و نتوانسته سوالات را برای وی ارسال کند. . (که برخلاف شعار دولت مبنی بر گوش دادن به حرف کارشناسان است!) و به سرعت و با تکیه بر اعتماد به نفس کاذب، نظرات خطرناکی در حوزه حمل و نقل اعمال می شود، به ویژه با تاکید بر حفظ و نگهداری واگن های عمر طولانی که قرار بود بازسازی نشده باشد. از ابتدای مهرماه از چرخه حذف خواهد شد.
این موضوع مهمی است که زندگی بزرگواران را تحت تأثیر قرار می دهد و با توجه به حادثه اخیر معدن طبس، توجه به آن بیش از پیش ضروری است. در این خصوص شایان ذکر است که بر اساس بخشنامه واگن های مسافری سال 1393 لازم است واگن های بالای 30 سال به سطح 1 و واگن های بالای 45 سال نوسازی به سطح 2 مجاز شوند. برای سفر
اما به دلیل ضعف اقتصادی بخش راه آهن، سفر حدود 400 واگن بالای 30 سال از سال 1396 به دستور رئیس جمهور ادامه یافته است. با روی کار آمدن دولت سیزدهم در سال 1401، تقریباً 100 واگن بازسازی نشده با عمر بالای 45 سال از خدمت خارج شدند و با تصویب وزیر محترم وقت، واگن های کمتر قدیمی مجاز به کار شدند. مرحوم قاسمی از ابتدای سال جاری مقرر شد پس از مهلت مذکور، حدود 250 واگن بازسازی نشده با طول عمر بیش از سی سال با عنایت به حادثه شهادت رئیسی و ابلاغ به محضر محترم، از مدار خارج شوند. معاون اول و به منظور کاهش تبعات اجتماعی این موضوع برای آخرین بار تا مهرماه تمدید شد.
در این راستا تمهیدات و اطلاع رسانی های لازم نیز انجام شده تا این واگن ها از ابتدای مهرماه از خدمت خارج شوند. همچنین سازمان کنترل با ارسال نامه ای نسبت به ادامه کار این واگن ها اخطار قانونی داد. با آمدن وزیر جدید و دستور اکید ایشان مبنی بر خروج تدریجی واگن ها، طی مکاتبه ای به ایشان اطلاع دادم که حداقل 70 واگن بازسازی نشده بالای 45 سال از مهر 1403 از خدمت خارج و برای مابقی در نظر گرفته می شود. برای کاهش سرعت مجاز تا بازسازی.
این در حالی است که پس از جابجایی مدیرعامل راه آهن متأسفانه به دلیل فشارها، بلیت قطار این واگن ها برای تردد از شهرهایی مانند تبریز، ارومیه، ساری و مشهد به مردم فروخته شد به طوری که اساسا این واگن ها فاقد امکانات لازم بودند. ایمنی و مقرر شد از ابتدای ماه جاری از سرویس خارج شود و انصافاً در این مسیرها با تمام قطارهای استاندارد زندگی کشور جایگزین شود.
جناب آقای دکتر پزشکی! همانطور که می دانید وزیر محترم در حوزه حمل و نقل تخصص ندارند و لازم است قبل از فرآیند تفکیک وزارت راه و شهرسازی، وزیر محترم و یا معاون اول محترم در این حوزه نظارت دقیقی داشته باشند. . .
لطفاً قبل از اینکه خیلی دیر شود، با کسب بینش مهندسین مکانیک و کارشناسان ناوگان در مورد خودروهای ترمیم نشده بالای 45 سال که ممکن است تبدیل به خودروهای مرگ شوند و با کنسل کردن بلیتهای فروختهشده باقیمانده از خطر آن جلوگیری کنید، شرکت کنید. ایران به ویژه در شهرهای مذکور.
absnews