مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن درباره پلمب ۴ هزار شرکت مسکن مهر امسال توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، ابوالفضل نوروزی مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن گفت: برخی از مشاوران املاک برخلاف قوانین و مقررات اقدام می کنند و بدون مجوز فعالیت می کنند. در این شش ماه با شرکت های غیرمجاز برخورد شد و بعضا مشاهده شد که مشاوران املاک بالاتر از مبلغ تعیین شده پورسانت دریافت می کردند.
وی ادامه داد: گشت مشترک بین وزارت راه و شهرسازی، اتاق شرکت ها و تعزیرات تشکیل شد. 164000 کسب و کار فعال در سراسر کشور داریم و گشت های نظارتی ما در سراسر کشور تشکیل شده است. از ابتدای سال تاکنون 60 هزار واحد تجاری در سطح کشور بازرسی و 4 هزار کسبه غیرمجاز پلمب شده است.
نوروزی ادامه می دهد: البته همه شرکت ها بازرسی نشدند. در برخی شهرها تعداد مشاغل بسیار بیشتر از مصرف سرانه مردم است و متأسفانه قیمت مسکن در همین چارچوب ساخته میشود و این امر در افزایش قیمت مسکن و تورم تأثیرگذار است.
وی ادامه می دهد: کاهش 10 تا 15 درصدی قیمت مسکن از نتایج بازرسی های مشترک بنگاه های معاملات ملکی است.
هشدار جدی به دو پلتفرم اعلام قیمت ملک
همچنین رئیس پلیس راهور اماکن عمومی فراجا نیز در خصوص نظارت بر شرکت های معاملات مسکن و پلتفرم های فعال در حوزه مسکن توضیحاتی ارائه کرد.
سردار علی نوروزی رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی فراجا در برنامه تهران بیست گفت: بر اساس قانون نظام صنفی اتحادیه موظف است واحدهای تجاری غیرمجاز را شناسایی کند تا پلیس رسیدگی کند. 1180 نامه برای اجرای قانون مشاغل به پلیس محلی ارسال شد و از حدود 1180 مورد، 804 اتحادیه این قانون را اجرا کردند و 475 اتحادیه دیگر یا مجوز گرفتند یا نامه ای ارائه کردند. برای جلوگیری از آب بندی ما حدود 11000 مشاور املاک دارای مجوز در تهران داریم.
نوروزی افزود: در خصوص شرکتهای فعال در تعیین قیمت مسکن، دو بستر را شناسایی کردهایم که بیشترین نقش را در افزایش قیمت مسکن دارند و با همکاری وزارت حریم خصوصی و اتحادیه شرکتهای مجازی، آنها را شناسایی کردهایم و آخرین هشدار جدی است. به این دو سکو داده شده است.
وی افزود: مشاوران املاک بیشترین تقاضا را برای صدور مجوز دارند که موضوعی در دست بررسی است. این سکوها باید تا اوایل اردیبهشت ماه به بندر اعلام شده از سوی وزارت راه و شهرسازی متصل شوند در غیر این صورت قانون اعمال می شود.
وی ادامه داد: باید قوانینی برای ورود کارشناسان به این حوزه وضع شود.
مردم باید فاکتور حق کمیسیون را از شرکت دریافت کنند
معاون نظارت و بازرسی سازمان جنایی دولت همچنین در خصوص نحوه برخورد مردم با بنگاه های معاملات ملکی توضیحاتی ارائه کرد و به مردم توصیه کرد کد رهگیری و فاکتور کارمزد دریافت کنند.
احمد جعفری نسب معاون نظارت و بازرسی سازمان زندان های کشور گفت: طرح نظارتی برای مشاوران املاک و مسکن ایجاد کرده ایم که قبلا وجود نداشت و این محدوده متروکه شد.
وی ادامه می دهد: نگرانی ها و مشکلات زیادی برای اقشار ضعیف جامعه به دلیل وضعیت مسکن وجود داشت که به همین دلیل بازرسان برای نظارت بر مشاوران املاک ایجاد شدند. متأسفانه متوجه شدیم که مشاوران املاک قوانین را رعایت نمی کنند و تعداد مشاوران املاک غیرمجاز بسیار زیاد است و بسیاری دیگر هم هستند که مجوز خود را تمدید نکرده اند و این دو گروه به مکان ها و تحریم ها معرفی شدند. از 5800 بازرسی مشاوران املاک، 30 درصد آنها بدون مجوز بوده است. اقدامات قانون تجارت شامل عدم استفاده از کد رهگیری، تخلف از قوانین و مقررات اتحادیه، گرانی نرخ عوارض گمرکی و گران فروشی و برخورد با فهرست بها می باشد.
وی در ادامه به مردم توصیه کرد: مردم پس از انجام معامله کد رهگیری دریافت کرده و پس از دریافت فاکتور از مشاوران املاک پورسانت دریافت کنند. وقتی کد رهگیری دریافت نمی شود، مشاور املاک از پرداخت مالیات اجتناب می کند.
جعفری نسب گفت: در سراسر کشور به ویژه در پردیس تهران با دلالان و مشاوران املاک مواجه شدیم که با یکدیگر معاملات سوری انجام می دادند و این معامله سوری باعث افزایش قیمت ملک و ضرر مصرف کنندگان شده بود. کد رهگیری و تعرفه نامه ها را رصد کردیم و برای جلوگیری از این اقدامات فاکتور صادر کردیم و نزدیک به 2000 پرونده در این زمینه تشکیل شد و 400 میلیارد ریال جریمه کردیم.
جعفری نسب ادامه داد: پس از برخورد با مشاوران املاک، با فضای مجازی نیز برخورد شده است و در صورت انجام قیمت های کاذب در فضای مجازی به این بسترها اطلاع رسانی و برخورد می شود.
انتهای پیام