هشدار به بانک ها و موسسات اعتباری برای واگذاری اموال مازاد
بازرس کل امور بانکی و بیمه سازمان بازرسی کل کشور در نامهای به مدیران عامل بانکها و موسسات اعتباری تاکید کرد که طبق قانون باید هر چه سریعتر مازاد اموال خود را تحویل دهند.
به گزارش ای بی اس نیوز، ستار شیرعلی، بازرس کل بانک و بیمه سازمان بازرسی کل کشور، در اجرای بند (ج) ماده (11) قانون تشکیل «سازمان بازرسی کل کشور». کشور و ماده (42) آییننامه اجرایی آن، طی نامهای به مدیران عامل بانکها به موسسات اعتباری هشدار داد که کالاهای مازاد خود را در اسرع وقت طبق قانون عودت دهند.
شیرعلی با تاکید بر اهمیت موضوع حاکمیت شرکتی بانک ها و موسسات اعتباری، آن را یکی از معضلات نظام اقتصادی و آسیب عمده شبکه بانکی در سال های اخیر دانست.
وی با یادآوری تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری و همچنین قانونگذار برای کاهش فعالیت شبکه بانکی در عملیات غیربانکی و سوق دادن بانک ها به سمت رسالت اصلی خود، خاطرنشان کرد: قانونگذار همواره به دنبال کمک به رشد اقتصادی بانک ها بوده است. بسیاری از قوانین و مقررات
بازرس کل بانک و بیمه سازمان بازرسی کل کشور به بند (ب) ماده (16) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و بهبود نظام مالی کشور اشاره کرد که بر اساس آن بانک ها و … موسسات اعتباری موظفند ظرف مدت 3 سال با احراز شرایط مقرر در قانون نسبت به استرداد اموال مازاد خود اقدام کنند و در صورت تخلف از این تعهدات، طبق ماده (17) قانون فوق الذکر، تحریم هایی برای آنها پیش بینی شده است. بانک یا موسسه اعتباری متخلف
شیرعلی با یادآوری ماده (34) قانون پولی و بانکی کشور خاطرنشان کرد: بر اساس این ماده بانک ها و موسسات اعتباری مجاز به خرید سهام و سرمایه گذاری در شرکت ها بیش از سقف تعیین شده توسط بانک مرکزی و در در این راستا دستورالعمل سرمایه گذاری موسسات اعتباری در تاریخ 27 فروردین ماه 96 به تصویب شورای پول و اعتبار رسید و بر اساس بخشنامه 6 فروردین ماه 96 به شبکه بانکی ابلاغ شد و لذا با توجه به اهمیت موضوع، با توجه به چارچوب سرمایه گذاری در اوراق بهادار قابل انتقال، بخشنامه 9 شهریور 1397 به شبکه بانکی ابلاغ شد.
بازرس کل بانک و بیمه سازمان بازرسی کل کشور از تمایل روزافزون بانک ها و موسسات اعتباری به حفظ و حتی تملک سهام شرکت های غیربانکی و هدایت منابع خود به سمت این شرکت ها در سال های اخیر انتقاد کرده است.
وی با بیان اینکه برخی بانک ها و موسسات اعتباری در واقع به منابع مالی شرکت های تابعه و وابسته تبدیل شده اند، خاطرنشان کرد: بررسی ها حاکی از تخلف از حدود تعیین شده از سوی مرجع نظارتی (بانک مرکزی) در اعطای تسهیلات و ایجاد تعهداتی برای این منظور شرکتها (مشمول مقررات تسهیلات و تعهدات اشخاص وابسته) جزء شبکه بانکی کشور می باشند.
بازرس کل امور بانکی و بیمه ای سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اهمیت شعار سال گفت: بر این اساس موضوع مذکور زیر نظر بازرسی بازرگانی و با توجه به اقدامات انجام شده بوده است. و تاکید رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان بازرسی از امسال به عنوان برنامه کلان و راهبردی بازرسی در دستور کار قرار گرفته و با متخلفان برخورد می شود.
انتهای پیام