اخبار اقتصادی روز

هزار شرط مبهم از پروانه ها حذف شده است

دکتر سبحانیان با تاکید بر اینکه عملکرد نهادها در این حوزه قطعا در رسانه ها تبلیغ می شود، افزود: رئیس جمهور و نهادهای نظارتی در این حوزه تاکید و خواستار انجام این اقدام هستند اما هنوز برخی نهادها به صورت اساسی پیگیری نمی کنند. آنها معتقد نیستند که باید از این قانون تبعیت کنند و یا درک درستی از قانون ندارند، بنابراین امیدوارم این سازمان ها به زودی به جرگه سایر سازمان ها بپیوندند.

دکتر سبانیان افزود: از ابتدای سال تاکنون 366 هزار مجوز از سوی متقاضیان درخواست شده است که بیش از 108 هزار مجوز از پرتال ملی صدور مجوز بدون نیاز به مراجعه به موسسات مختلف صادر شده است.

معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: نقطه عطفی دیگری که در این زمینه حاصل شده این است که 30 هزار پروانه کسب در استان های مختلف کشور براساس ترجیحات مدیران استانی صادر شده که اکنون به کمتر از یک دهم کاهش یافته است.

معاون سیاست‌گذاری اقتصادی وزارت اقتصاد در خصوص ارزیابی عملکرد نهادهای نظارتی در زمینه تسهیل صدور مجوزها گفت: درخواست‌هایی از دستگاه‌ها صورت می‌گیرد و عموماً به مسئولان این دستگاه‌ها رسیدگی می‌شود. از آنان تعهد گرفته شده است که در صورت عدم تغییر روند و تشریفات دستگاه های زیرمجموعه بر اساس جرم انگاری و ضمانت های اجرایی مقرر در قانون، مورد اعتراض قرار خواهند گرفت.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: در ماه‌های اخیر گام‌های بزرگی در زمینه صدور مجوز کسب و کار برداشته شده است که از آن جمله می‌توان به بازنگری شرایط و اسناد نزدیک به ۴۵۰۰ پروانه کسب در شورای مقررات‌زدایی، رفع ابهام و تسهیل و در نهایت قرار دادن آنها اشاره کرد. کاربرگ آنها را می توان در پورتال ملی مجوز یافت.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، دکتر سبحانیان در حاشیه جلسه هیات مقررات زدایی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: یکی از اولویت های وزارت اقتصاد در حوزه خزانه داری افزایش است. انضباط مالی و جلوگیری از انحرافات احتمالی در منابع عمومی کشور و این اولویت در مصوبات بودجه ای کشور نیز مشخص شده و از اهداف اصلی این وزارتخانه می باشد.

absnews

معاون وزیر اقتصاد گفت: متأسفانه علیرغم فرهنگ سازمانی که طی چندین دهه در کشور شکل گرفته است، متوجه می‌شویم که همچنان برخی نهادها متقاضیان را ملزم به مراجعه حضوری و تشریفات می‌کنند و اداری در این زمینه نیز وجود دارد و این مشکل نیز وجود دارد. باعث شکایت مردم شد.» .

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ارجاع پرونده موسسات متخلف در صدور پروانه کسب به کمیسیون اصل 90 گفت: در حال حاضر ارتباط بسیار خوبی بین هیات مقررات زدایی و نهادهای نظارتی از جمله قوه قضاییه و شورای اسلامی وجود دارد. و در خصوص عملکرد دستگاه ها گزارش های دوره ای به کمیسیون های مختلف مجلس از جمله کمیسیون اصل 90 و جهش تولید ارائه می شود.

دکتر سبحانیان افزود: بر اساس مصوبه هیات مقررات زدایی، نزدیک به 1000 شرط مبهم از مجوزهای صادر شده از شرایط اخذ این مجوزها حذف شده است و حدود 500 مجوز بر اساس ثبت صادر می شود که به این معناست که اگر واجد شرایط متقاضی در صورت قبولی حداکثر ظرف مدت 3 روز مجوز مورد نظر برای وی صادر خواهد شد.

معاون سیاسی اقتصادی رئیس جمهور در پایان و در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی عملکرد دستگاه های نظارتی در زمینه تسهیل صدور مجوز گفت: با توجه به جلساتی که تاکنون داشته ایم و مطالباتی که مطرح می شود. معمولاً به روسای این دستگاه ها خطاب می شود و قول می دهند که در صورت اصلاح نشدن روند و تشریفات دستگاه های زیرمجموعه بر اساس جرم انگاری و ضمانت های اجرایی پیش بینی شده در قانون پاسخگو باشند.

بر اساس مصوبه هیأت مقررات زدایی، نزدیک به 1000 شرط مبهم از مجوزهای صادر شده از شرایط اخذ این مجوزها حذف شده و حدود 500 مجوز بر اساس ثبت صادر می شود، یعنی در صورت پذیرش متقاضی در شرایط حداکثر 3 روز مجوز مورد نظر برای وی صادر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *