ای بی اس نیوز/ سیستان و بلوچستان مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: هدف گذاری کشور برای حجم روابط تجاری با پاکستان حداقل پنج میلیارد دلار است که تقریباً 2،4 میلیارد دلار آن تاکنون انجام شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از اداره کل صمت، ایرج حسن پور روز سه شنبه در یازدهمین کمیته مشترک تجارت مرزی استان سیستان و بلوچستان ایران و استان بلوچستان جمهوری اسلامی پاکستان اظهار کرد: 12 درصد صادرات به پاکستان است. و 70 درصد صادرات به پاکستان است. واردات از این کشور به جمهوری اسلامی ایران از مرزهای استان سیستان و بلوچستان انجام می شود.
وی گفت: شرایط ممتاز سیستان و بلوچستان برای ایفای نقش تجارت ملی و ترانزیت خارجی بین اروپا و آسیای میانه با آبهای شرقی و جنوبی و شاخ آفریقا، این استان را به موقعیتی استراتژیک با مزیت تجاری ویژه تبدیل کرده است. آیا امکان بهره مندی از این مزیت وجود دارد زیرا تاجران پاکستانی آماده هستند.
حسن پور گفت: سیستان و بلوچستان یک هزار و 100 کیلومتر مرز زمینی با پاکستان و افغانستان و 370 کیلومتر مرز دریایی در کرانه شمالی دریای عرب دارد که معادل یک ششم مرزهای جمهوری اسلامی ایران است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: این استان با برخورداری از موقعیت استراتژیک تجاری و ترانزیتی و برخورداری از کشاورزی، باغداری و همچنین جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوان و همچنین رو به رشد صنعت و معدن، از ظرفیت های بالایی برخوردار است. و ظرفیت توسعه دارد و از تجارت مرزی با پاکستان برخوردار است.
حسن پور تاکید کرد: بهبود موازنه خارجی، حضور در بازارهای هدف، ارزش گذاری محصولات تولیدی، افزایش ظرفیت بخش خصوصی، توسعه تجارت خارجی، بازاریابی، ترویج و گسترش بازارهای جهانی صادرات کشور کالاها و خدمات از بزرگترین آنها هستند. برنامه های مهمی که در استان ادامه یافته است. وی افزود: توسعه همکاریهای دوجانبه با پاکستان و همچنین نشستهای مشترک با هیئتهای تجاری پاکستانی، سیستان و بلوچستان را به جایگاه ویژهای در توسعه تجارت و فعالیتهای مرزی تبدیل کرده است. مبادلات.
وی فعال بودن بازارچه های مرزی میرجاوه، کهک، پیسین، ریمدان و بازار نیمه فعال جالک و همچنین مزیت اسکله های مهم کشتیرانی در استان را از دیگر مزیت های توسعه تجارت با پاکستان برشمرد و گفت: مزایایی برای این امر وجود دارد. بخشهای مختلف سرمایهگذاری از جمله صنعت، معدن و تجارت، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تعاملات فرهنگی و اجتماعی و پیوندهای قومیتی بین مردم دو کشور، علاوه بر امکان استفاده از زیرساختها از جمله شبکههای حملونقل زمینی، ریلی و دریایی. اتصال شبکه راه آهن استانی پاکستان و شبکه راه آهن سراسری، شرایط لازم را برای افزایش تعاملات تجاری دو کشور فراهم کرده است.
حسن پور گفت: زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از شرق به پاکستان و از غرب به کرمان و با راه آهن سراسری ایران و به زودی به راه آهن چابهار – زاهدان – مشهد و از آنجا به راه آهن متصل است. کشورهایی که قرار است به آسیای مرکزی منتقل شوند، گفت: این خط ریلی نقش مهمی در توسعه تجارت منطقه ای و بین المللی خواهد داشت.
وی بیان کرد: یکی از قابلیت های منحصر به فرد استان در حوزه معدن است و سیستان و بلوچستان رتبه اول کشور در تولید سنگ آنتیموان، رتبه دوم در تولید سنگ منیزیت و تیتانیوم و رتبه ششم در تولید سنگ معدنی را دارد. سنگ معدن طلا
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان افزود: این استان با قرار گرفتن بر روی کمربند جهانی فلزات و مواد معدنی از شرق تا پاکستان دارای ذخایر غنی فلزات و ذخایر معدنی از جمله گرانیت، آهن، مس، کرومیت و … منگنز
وی همچنین فعال شدن فرآوری مواد معدنی را به عنوان یکی از محورهای توسعه استان برشمرد و گفت: بخش معدن و توانمندی های آن می تواند همواره به عنوان یکی از محرک های توسعه فرامرزی با کشورهای همسایه مورد توجه قرار گیرد.
حسن پور ادامه داد: ایران و پاکستان در زمینه های مختلف اقتصادی توانمندی های بالایی دارند، با این حال همکاری های اقتصادی دو کشور در سطح قابل قبولی نیست.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: ارتقای مبادلات حمل و نقل تجاری بین دو کشور، تغییر مواضع تعرفه ترجیحی و اجرای صحیح قرارداد تجارت ترجیحی نیز از جمله مواردی است که می تواند به رشد تجارت ایران و پاکستان کمک کند. .
حسن پور گفت: باید از توان بخش خصوصی دو طرف در زمینه تولید مشترک و صادرات به بازارهای ثالث استفاده شود و سرمایه گذاری مشترک قطعا زمینه لازم را برای ارتقای همکاری ها و توسعه روابط اقتصادی فراهم می کند.
وی شناسایی و رفع مشکلات موجود در توسعه روابط اقتصادی دو کشور و بهره مندی از توان تخصصی و تجاری طرفین برای تهیه بسته پیشنهادی صادراتی را از راهکارهای لازم برای ارتقای سطح مبادلات تجاری برشمرد. روابط و دادسرا: با توجه به حجم معاملات و وابستگی های قومی و قبیله ای کشور با ایالت بلوچستان پاکستان، نیاز به همکاری نزدیکتر و نزدیکتر بین این استان و ایالت بلوچستان پاکستان وجود دارد که پاکستان و ایران آمادگی خود را اعلام می دارند. برای تقویت روابط تجاری در این زمینه.
انتهای پیام