«حسن لاسجردی» کارشناس مسائل منطقه در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، ضمن تشریح دلایل و ابعاد توسعه پایگاه عین الاسد توسط ارتش آمریکا، گفت: اخیراً اخباری مبنی بر گسترش پایگاه هوایی عین الاسد توسط ارتش آمریکا منتشر شده است. گسترش پایگاه هوایی عین الاسد در استان الانبار عراق که به وضوح نشان می دهد آمریکا این پایگاه هوایی در مسیر توسعه قرار دارد. لازم به ذکر است که پایگاه عین الاسد دومین پایگاه بزرگ ارتش آمریکا در عراق پس از پایگاه هوایی البلد است که در سال 2003 توسط آمریکا اشغال شد و همچنان در اختیار نیروهای نظامی این کشور است. اینکه آمریکا به نوعی به دنبال توسعه این پایگاه کلیدی است نشان می دهد که آمریکایی ها در حال گسترش حضور خود در عراق هستند و این دقیقا برعکس سناریوی خروج آنها از منطقه است که برخی مطرح می کنند.
وی ادامه داد: واقعیت این است که دیدگاه و استراتژی آمریکا برای منطقه برخلاف تصور مسئولان و تحلیلگران کشورهای منطقه است. آمریکا فکر میکند وقتی بحرانها در آن جغرافیا کمتر شد منطقه خاورمیانه را ترک میکند و سپس آرام آرام منطقه را ترک میکند که من معتقدم این درست نیست. خروج آمریکا از منطقه یا کشورهایی مانند عراق و سوریه تنها یک راهبرد «اعلامی» است، اما نمیتوان آن را یک استراتژی «عملی» تلقی کرد. یعنی آمریکایی ها از طریق رسانه ها و اتاق های فکر و مراکز تحقیقاتی خود این پیام را می دهند که دارند نیروهای خود را از فلان کشور خارج می کنند و این دروغ را طوری عادی جلوه می دهند که همه باور کنند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: حتی به این معنا بخشی از نیروهای خود را از منطقه ای به منطقه دیگر یا از کشوری به کشور دیگر منتقل می کنند تا به همه ثابت کنند که از منطقه خارج می شوند اما معتقدم آمریکا از منطقه خارج نخواهد شد. به هیچ وجه خارج نمی شوند و اگر قرار است چنین اتفاقی بیفتد باید خیلی از عناصر به نظر آنها عملیاتی شود تا بعداً منطقه را ترک کنند. ایالات متحده همانطور که در گذشته گفته است به دنبال استفاده از عراق به عنوان “پایگاه جنگی برای برقراری دموکراسی” است و به همین دلیل معتقدم سناریوی جدیدی را در عراق ارائه خواهد کرد که بخشی از آن ممکن است گسترش پایگاه هوایی باشد. ، عین الاسد می دانست. گفته می شود آمریکایی ها زمین های اطراف پایگاه عین الاسد را از عشایر استان الانبار می خرند و آن را به غرب عراق تعمیم می دهند.
وی افزود: آنچه در مورد گسترش پایگاه عین الاسد باید به آن اشاره کرد این است که با توجه به تحولات کنونی منطقه، آمریکا از فعالیت چین، روسیه و سپس انگلیس و فرانسه در میانه چندان راضی نیست. شرق و خلیج فارس و اکنون به دنبال آن هستند تا بتواند فضای رقابتی را به نفع خود ایجاد کند. ما به وضوح دیدیم که روسیه و چین وارد برخی تحولات در منطقه شده اند و در کنار این روند، ترکیه، ایران و عربستان سعودی نیز در حال نزدیک شدن به یکدیگر و همچنین تامین منافع خود در سطح منطقه هستند که همه اینها مولفه ها برای واشنگتن چندان خوشایند نیستند. به همین دلیل، توسعه پایگاه عین الاسد می تواند به گونه ای انجام شود که مرکز کنترل در عراق ایجاد شود و تحولات منطقه را هدایت و رصد کند. زیرا جریاناتی در شمال عراق وجود دارد که هم تهدیدی برای آمریکایی ها به حساب می آید و هم از آنها به عنوان یک فرصت صحبت می شود.
لاسجردی در پایان خاطرنشان کرد: واشنگتن در تلاش برای کنترل تهدیدها و پذیرش و مدیریت فرصت ها است. من فکر می کنم که گسترش پایگاه عین الاسد می تواند وظیفه مضاعف را برای آمریکا انجام دهد و در عین حال آنها به دنبال آن هستند تا بتوانند زمین بازی را در عراق به نفع خود اداره کنند، اما دیگران فکر می کنند که مسئله داعش نیز مرتبط است. . من معتقدم که دولت اسلامی به معنای گذشته ناپدید شده است، اما اگر آمریکا بخواهد می تواند عناصر این جنبش تروریستی را در استان الانبار جمع کند و از آنها علیه امنیت منطقه استفاده کند. در هر صورت باید گفت که توسعه این پایگاه نظامی به گونه ای انجام می شود که نخبگان منطقه بر رقبای آمریکا مسلط شوند.
خبر از رکنا