به گزارش ای بی اس نیوز از روابط عمومی مرکز پژوهش های شورای اسلامی حوزه پارلمانی، نشست مشترک مرکز پژوهش های شورای اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور بابک نگهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، سید سید محمدرضا (ع) برگزار شد. رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت و جمعی از نمایندگان مجلس.
بابک نگهداری در این جلسه با اشاره به نقش مرکز پژوهش های مجلس در ارائه نظرات مشورتی به نمایندگان مردم در خانه ملت گفت: مرکز پژوهش های شورای اسلامی در مورد تمامی طرح ها و لوایحی که ارائه می شود نظر کارشناسی خود را اعلام می کند. به مجلس
وی افزود: مرکز پژوهش های مجلس در دوره جدید فعالیت خود در تلاش است با تدوین اولویت های پیشنهادی به کمیسیون های تخصصی مجلس، رویکرد خود را از کارگزاری پیرو در قالب تهیه نظرات کارشناسی به کارفرمای پیشرو تغییر دهد. از طرح های مورد نیاز کشور 77 طرح تهیه و در اختیار شورای اسلایم قرار گرفته است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به روند حکمرانی در کشور یادآور شد: متأسفانه رویکردها و ابزارهای حاکمیتی مناسبی نداریم که باعث می شود دوگانگی های سیاسی در حوزه های مدیریتی کشور باقی بماند.
وی تاکید کرد: حل دوگانگی های سیاسی نیاز به تصمیم گیری دارد چرا که در صورت عدم رسیدگی به کل کشور سرایت می کند.
نگهداری تضاد منافع را یکی از معضلات دوگانه گرایی سیاسی دانست و گفت: شفافیت بزرگترین دشمن تضاد منافع است و برخی تلاش می کنند از اجرای حکمرانی هوشمند منطبق بر منافع خود جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه برخی از مشکلات کشور به دلیل پیچیدگی این موضوع به یک ابرچالش تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: در مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با تعریف ابرچالش های کشور از جمله عدم تعادل بانکی، عدم تعادل بودجه و … بحران صندوق های بازنشستگی، شبکه علت و معلولی آنها را بررسی کرده ایم که می تواند در ارتقای سطح حکمرانی کشور موثر باشد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس بر اهمیت همکاری مرکز با سازمان ها و وزارتخانه های کشور برای بررسی ابرچالش های کشور به منظور دستیابی به تفاهم و راه حل مشترک تاکید کرد. این توافقنامه به ارتقای تحقیقات و کار کارشناسان کمک خواهد کرد. در فرآیند قانونگذاری و کنترل.
سیدرضا فاطمی امین نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه مرکز پژوهش های مجلس نقش مهمی در ارائه مشاوره های کارشناسی به نمایندگان مردم در مجلس دارد، توسعه تعامل با این مرکز را ستود و گفت: امید است که جلسات دوجانبه مرکز و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به صورت دوره ای برگزار شود و منتج به تفاهم نامه همکاری برای حل مشکلات کشور شود.
وی در بحث عوامل زمینه ساز مشکلات کشور گفت: با وجود سرمایه گذاری ها و اقدامات انجام شده در نقاط مختلف کشور یکی از دلایل مشکلات کشور ضعف مدیریت علم و فناوری جامعه است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به افزایش حجم تجارت خارجی کشور در سال 1400، یادآور شد: در سال گذشته در بخش صادرات غیرنفتی به رقم 48 میلیارد دلار و به رقم 52 رسیدیم. میلیارد دلار واردات
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه های مختلف صنعتی و آمارهای تجاری، خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور از نفت جدا شده است.
فاطمی امین با اشاره به سرمایهگذاریهای انجام شده در بخشهای صنعتی و معدنی کشور، گفت: متاسفانه در ایجاد بخشهای صنعتی کشور به زیرساختهای موجود توجهی نکردیم که مشکلاتی را ایجاد کرد.
وی ادامه داد: فعالیت ما بر حکمرانی مدرن متمرکز است و تلاش می کنیم با همکاری سایر سازمان ها دامنه حکمرانی مدرن را گسترش دهیم. این همکاری به تغییر جهت حکومت داری در کشور کمک می کند.
در ادامه این جلسه، نمایندگان مرکز پژوهش های مجلس و وزارت صنعت، معدن و تجارت موضوعاتی از جمله شاخص های نظارت بر صنعت، خودروهای دولتی، توسعه و سرمایه گذاری و هدف گذاری در حوزه تولید محصول را مورد بحث و بررسی قرار دادند. ، و مقرر شد جلسات هماهنگی برای بررسی روند جلسات، حصول توافق همکاری مشترک و ادامه ارتقای سطح تعاملات برگزار شود.