12:48 – 16 مهر 1403
ابوذر جمشیدوند، مدیرکل دفتر ماشینهای سنگین وزارت امنیت گفت: «در تولید ماشینآلات معدنی و راهسازی از جمله بیل، جرثقیل، گریدر و انواع کمپرسیها رشد بسیار خوبی داشتهایم.
وی افزود: 20 شرکت از بخش خصوصی در زمینه تولید ماشین آلات معدنی و راهسازی وجود دارند که زیرساخت های خوبی را فراهم کرده اند که عمق ساخت و ساز داخلی را افزایش داده است، به استثنای موتور، گیربکس و برخی اقلام که در داخل کشور ساخته نمی شوند. کشور .
جمشدووند ادامه داد: روال تولید ماشین آلات در دنیا این است که همه کشورها خودشان تمام قطعات ماشین آلات را تولید نمی کنند. به عنوان مثال در زمینه گیربکس ماشین آلات سنگین مانند بیل و جرثقیل توسط شرکت های زیادی تولید می شود و سایر کشورها قطعات یدکی لازم را از آنها تهیه می کنند.
مدیرکل دفتر ماشین آلات سنگین وزارت دفاع گفت: به طور کلی به طور متوسط 45 تا 50 درصد قطعات یدکی ماشین آلات سنگین در داخل کشور تولید می شود و از طرفی زیرساخت هایی که برای تولید معدن بسیار مناسب است. و ماشین آلات راهسازی در کشور ایجاد می شود.
وی افزود: بازار بسیار مناسبی برای خرید ماشین آلات معدنی و راهسازی در داخل کشور وجود دارد و باید اهتمام داشته باشیم که زنجیره تامین ماشین آلات تولید داخل ایجاد شود تا بتوانیم خدمات پس از فروش و قطعات یدکی را تهیه کنیم.
جمشیدوند ادامه داد: در چند سال گذشته چندین خط تولید ماشین آلات معدنی ایجاد کرده ایم و به دنبال این هستیم که سبد توسعه ماشین آلات خود را به سمت تولید ماشین آلات سنگین تر سوق دهیم تا بتوانیم نیازهای حوزه معدن را تامین کنیم.
مدیرکل دفتر ماشینهای سنگین وزارت حراست گفت: طبیعتاً آنچه را که نمیتوانیم در داخل تولید کنیم از طریق واردات تامین میکنیم و در زمینه واردات ماشینآلات رشد خوبی داشتهایم، یعنی با واردات ماشینآلات معدنی، نیاز در این زمینه برآورده خواهد شد.»
وی تصریح کرد: سیاست کلی نظام حمایت از تولید داخلی است و حمایت ما از تولید داخلی نباید در جهت حذف رقابت پذیری در کشور باشد. یکی از مسائل مهم برخورد با تعرفه هایی است که باید به شکلی معقول ایجاد شود تا رقابت بین شرکت های داخلی ایجاد شود.