شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

نیاز صنایع نفت و گاز به ایده های نوآورانه؛ ارتباط بین عرضه و تقاضا برای محصولات فناورانه کافی نیست

بررسی ظرفیت دانش بنیان ها در امور کشور (26)

نیاز صنایع نفت و گاز به ایده های نوآورانه؛  ارتباط بین عرضه و تقاضا برای محصولات فناورانه کافی نیست

عضو کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی در بخش‌های مهم صنعت نفت و گاز از دانش، فناوری یا محصولات ارائه شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان بی‌اطلاع هستند.

حمید حمیداوی، عضو کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره دلایل سهم پایین نهادهای دانش بنیان در اقتصاد کشور گفت: یک از علل ضعف نقش و حضور نهادهای دانش بنیان در اقتصاد، تبلیغات ضعیف و کمبود دانش است. فناوری های مبتنی بر

وی افزود: همچنین حمایت از پایگاه های دانش به گونه ای نبوده که بتواند این ارتباط را ایجاد کند. در تمامی بخش های بالادستی و پایین دستی صنایع مانند نفت، گاز و پتروشیمی، این ظرفیت و توانایی برای استفاده از دانش بنیان وجود دارد. »

عضو کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران نقش و اهمیت شرکت های دانش بنیان را در جلوگیری از خروج ارزهای خارجی از کشور برشمرد و افزود: اکنون شرکت های دانش بنیان داخلی توانسته اند در بسیاری از علوم از جمله موثر باشند. دارو و حضور آنها در حوزه سلامت و تولید دارو نقش موثری در خروج ارز از کشور دارد.

صنایع نفت و گاز نیاز به ایده های نوآورانه دارند

نیاز به انبارهای دانش بنیان برای کالاهای صادراتی

حمیداوی بیان کرد: بسیاری از بخش های اقتصادی نیازمند حضور دانشمندان دانش بنیان هستند، به عنوان مثال در بخش گمرک و در ایجاد شرایط برای انبارهای کالاهای صادراتی به ویژه صادرات محصولات غذایی، نقش دانشمندان دانش بنیان مهم و ارزشمند است.

عدم وجود ارتباط بین عرضه و تقاضا برای محصولات دانش بنیان

وی بیان کرد: بسیاری از فعالان اقتصادی در بخش‌های مهم صنعت نفت و گاز از دانش، فناوری یا محصولات ارائه‌شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان بی‌اطلاع هستند و این عدم ارتباط باعث شده است که دو طرف نتوانند از ظرفیت حضور خود استفاده کنند.

نقش مهم اتاق های بازرگانی و اتاق های مشترک در ارتباط صاحبان صنایع و شرکت های دانش بنیان

حمیداوی در پاسخ به این سوال که چه نهادها یا دستگاه هایی باید این ارتباط را برقرار کنند، گفت: در این حوزه بخش های مختلف اقتصادی دولت و بخش خصوصی وظایفی دارند. به عنوان مثال اتاق های بازرگانی و اتاق های مشترک اقتصادی می توانند این پیوند بین صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی و کسب و کارهای دانش بنیان را فراهم کنند.

حمایت از پایگاه های دانش باید مشروط باشد

صنایع نفت و گاز نیاز به ایده های نوآورانه دارند

وی با اشاره به حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از دانش بنیان ها، افزود: حمایت از دانش بنیان ها باید مشروط باشد، این حمایت ها باید تا زمانی باشد که در مسیر درست قرار گیرند برای حذف این حمایت ایستاده اند.

عضو کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران توان حوزه نفت، گاز و پتروشیمی کشور را در جذب دانش بنیان برشمرد و افزود: اتاق بازرگانی از مسئولان سازمان انرژی اتمی و فعالان حوزه کشاورزی دعوت کرد. و بخش آبزی پروری و جلسات مشترکی برای این منظور تشکیل شد. تهیه کودهای شیمیایی و پرتودهی محصولات کشاورزی مانند خرما با هدف افزایش ماندگاری و افزایش بهره وری از جمله مواردی است که در این جلسات مورد بحث و بررسی قرار گرفت و توافقاتی نیز در این جلسات حاصل شد.

عضو کمیسیون واردات و صادرات اتاق بازرگانی گفت: در تمامی بخش های بالادستی و پایین دستی صنایع مانند نفت، گاز و پتروشیمی این ظرفیت و ظرفیت برای استفاده از حضور افراد دانش بنیان وجود دارد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *