به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر درباره تعرفه برق مشترکان گفت: بر اساس تعرفه های ابلاغی که شورای اسلامی برای ما تعیین کرد، برخی از مشترکان مانند مشترکانی که زیر مصرف می کنند. در این مدل، مشترکان بخش کشاورزی و مشترکان مناطق گرمسیری یارانه بیشتری دریافت میکنند و این مشترکان تعرفههای تقریباً کیلووات ساعتی ۲۹ تومان، کیلووات ساعت ۳۵ تومان و کیلووات ساعت ۱۰۰ تومان را پرداخت میکنند.
وی افزود: علاوه بر این دسته از مشترکان، مشترکین صنعتی نیز هستند که به ازای هر کیلووات ساعت به طور متوسط 600 تومان پرداخت می کنند و کل درآمد حاصل از فروش شرکت توانیر در سال 1402 بالغ بر 87 هزار میلیارد تومان است و پیش بینی ما برای سال 1403 معادل 117 هزار میلیارد تومان; البته درآمدهای دیگری هم وجود دارد مانند درآمد حاصل از اتصالات که حدود 3 تا 4 میلیارد تومان است و درآمد حاصل از مابه التفاوت تعرفه برق که حدود 30 هزار میلیارد تومان است که اسناد خزانه است و ما پرداخت کردیم برای آنها فقط برای درخواست کارآفرینان و تولیدکنندگان برق در سال 1402.
وی درآمد صنعت برق در سال گذشته را حدود 168 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و خاطرنشان کرد: حدود 35 هزار میلیارد تومان کسری منابع داشتیم که به عنوان جبران مابه التفاوت به دولت بدهکار هستیم.
مدیرعامل توانیر اذعان داشت: عمر مفید تقریباً 30 درصدی شبکه برق کشور فراتر رفته و نیاز به بهینه سازی دارد و برآورد می شود برای اصلاح این فرسودگی تقریباً 14 میلیارد تومان اعتبار لازم باشد.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 100 هزار میلیارد تومان مطالبات صنعت برق از دولت است و صنعت برق نیز همین میزان را به سازندگان، تامین کنندگان تجهیزات و پیمانکاران بدهکار است و با برنامه ریزی های انجام شده توسط سازمان برق. دولت چهاردهم امید است بتوانیم بخش عمده ای از مطالبات دولت را پس بگیریم.
absnews