نیاز به سرمایه گذاری جدی در زمینه جمع آوری داده ها داریم/ تجهیزات فعلی دندان و ناخن نگهداری می شود
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح لزوم سرمایه گذاری در داده های مکانی و اطلاعات را به عنوان زیرساخت برشمرد و گفت: فعالیت های سازمان نقشه برداری و سازمان جغرافیایی با تجهیزات فعلی ما بدون حمایت های لازم حفظ می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، مجید فخری در مراسم بزرگداشت روز جهانی هیدروگرافی با شعار «هیدروگرافی، زیرساخت معادل دیجیتالی دریاها و اقیانوسها» که امروز در محل سازمان نقشهبرداری کشور برگزار شد، گفت: در حوزه اندازهگیری چیزی است که ما انجام میدهیم. باید در حوزه دریایی تاکنون انجام شود، ما عقب هستیم، گفت: قبلاً نیازهای حوزه هیدروگرافی ایران را در جغرافیای خودش بررسی میکردیم، اما اگر ایران را یک منطقه بدانیم، مناطق وسیعی را پوشش میدهیم. بخش دریایی و تجاری، از این رو نیاز به هیدروگرافی برای تهیه نمودارهای لازم برای کشتی ها در حوزه های نظامی و غیرنظامی فراتر رفت.
وی با تاکید بر نیاز صنایع نظامی و غیرنظامی در بخش دریایی گفت: فعالیت سازمان نقشه برداری و سازمان جغرافیایی با تجهیزات فعلی ما بدون حمایت لازم ادامه دارد. اگر بخواهیم این نیاز را برآورده کنیم و ناوگان های آینده در اقصی نقاط جهان بخواهند از نمودارهای دریایی استفاده کنند و تجارت دریایی و توسعه دریایی بخواهند بر اساس این زیرساخت پیشرفت کنند، ما با این سرمایه گذاری ها و دارایی ها نیاز را برآورده نمی کنیم.
عضو کمیته ملی هیدروگرافی خاطرنشان کرد: در دهه های گذشته سرمایه گذاری های خوبی در حوزه راه، سواحل و بنادر صورت گرفته است. اما اگر داده ها و اطلاعات مکان یابی را زیرساخت در نظر بگیریم که در دنیا هم همین دیدگاه است، لازم است وزارت راه و شهرسازی و سایر نهادها به این بخش زیرساخت توجه ویژه ای داشته باشند. در حال حاضر کشتیهای ما میتوانند مسئولیت جمعآوری دادهها را در خلیج فارس بر عهده بگیرند و برای جمعآوری دادهها در دریای عرب و اقیانوس هند به شناورهای بزرگتری نیاز داریم.
فخری با بیان اینکه شناورهای فرامنطقه ای به طور مداوم در حال جمع آوری اطلاعات از داده های دریایی هستند، افزود: کشور ما از پوسته محدود خود خارج شده و در مناطق منطقه ای قدرت داریم. شناور ما به دور دنیا می رود و این ما را مجبور می کند که چشم انداز طولانی تری داشته باشیم و سرمایه گذاری بهتری داشته باشیم.
وی با تاکید بر موضوع سرمایه گذاری خاطرنشان کرد: اگر امروز برای ساخت شناور هیدروگرافی اقیانوس شناسی سرمایه گذاری کنیم تا 10 سال دیگر این شناور به دست ما می رسد و اگر به همین منوال پیش برویم به طور جدی از برنامه عقب می مانیم. همچنین از آقای دکتر صفایی می خواهم که موضوع سرمایه گذاری در حوزه هیدروگرافی را جدی بگیرند. ما در حوزه های مرتبط با نیروهای مسلح نیز سرمایه گذاری می کنیم، اما این برای این ماموریت کافی نیست.
رئيس سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح، نكته بعدي را همسان سازي و استاندارد كردن داده ها دانست و افزود: سرمايه گذاري خوبي براي جمع آوري داده ها انجام شده، اما بخش اندكي در SDI موجود است. زیرا ممکن است استاندارد کافی یا هماهنگی و شباهت مناسب نداشته باشد که در این صورت بخشی از سرمایه گذاری به هدر می رود. همچنین در برنامه فضایی هفتم به هیدروگرافی توجه خاصی نشده است اما امیدواریم این قسمت را در سند آمایش فضایی دریامحور قرار دهد.
انتهای پیام