نیاز به برنامه ریزی برای نوسازی ماشین آلات فولادسازی
رئیس کمیته اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: طول عمر ماشین آلات فولادسازی زیاد است به همین دلیل کارخانه ها از 100 درصد ظرفیت خود استفاده نمی کنند.
وی افزود: دولت جدید برای افزایش راندمان و تولید و همچنین استفاده بهینه از ظرفیت ها باید برای نوسازی و جایگزینی ماشین آلات این صنعت تدابیری بیندیشد.
وی چالش بعدی صنعت فولاد یعنی قطع برق را برجسته کرد و گفت: با قطع برق در صنعت فولاد عملا از افزایش تولید و بهره وری جلوگیری می شود.
سلیمانی افزود: در حال حاضر صنعت فولاد با ۱۲ هزار مگاوات کسری برق مواجه است.
وی گفت: با اختصاص 12 هزار مگاوات برق به کارخانه های فولادسازی، تولید این صنعت به 45 میلیون تن در سال می رسد.
رئیس کمیته اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: در صورتی که دولت جدید برق و گاز مورد نیاز صنعت فولاد را به موقع تامین کند، کارخانه های فولادی با ظرفیت کامل و تا سال 1404 که پایان آن است، فعالیت خواهند کرد. به عنوان بخشی از چشم انداز بیست ساله آنها، تولید آنها به 55 میلیون تن در سال خواهد رسید.
وی افزود: موضوع دیگری که دغدغه تولیدکنندگان صنعت فولاد را دارد، واردات انواع ورق های فلزی است. با توجه به شعار سال و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» و همچنین کسب مازاد تولید، چرا مجوز واردات ورق سرد و خوابیده تحویل داده می شود؟
سلیمانی گفت: 42 هزار تومان برای واردات ورق سرد اختصاص می یابد. جالبتر اینکه حتی بعد از واردات هم معلوم نیست کجا استفاده میشه.
وی با تاکید بر اینکه گروه های نظارتی باید به واردات و مصرف محصولات کاربردی توجه جدی داشته باشند، افزود: طی سه ماه گذشته ورق های فولادی به ارزش 250 میلیون دلار با ارز 42 هزار تومانی وارد کشور شده است اما در کشور با ارز به فروش می رسد. ارز بیش از 60 هزار تومان. نوعی رانت است و به جیب عده ای می رود.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: کارخانه های فولاد مبارکه، شرکت فولاد غرب آسیا، شرکت صنایع هفت الماس، نیاز داخلی ورق فلزی از طریق واردات این محصول تامین می شود و ضرر و زیان جدی وارد می شود. به این واحدهای تولیدی
سلیمانی افزود: در حال حاضر 30 میلیون تن فولاد در کشور تولید می شود و امکان صادرات 14 تا 15 میلیون تن به کشور وجود دارد، اما به دلیل تاخیر در پرداخت ارزهای مورد تقاضای صادرکنندگان، مشکلات انتقال ارزها و قرارداد مبادله ای منعقد شده با صادرکننده مانع از رفع موانع تولید شد. بنابراین دولت جدید باید توجه ویژه ای به رفع موانع و تسهیل روند توسعه تولید و صادرات داشته باشد.
وی افزود: اگر دولت برنامه جامع و دقیقی برای رفع موانع صادرات نداشته باشد، در واقع 10 میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از صادرات 15 میلیون تنی فولاد از دست خواهیم داد اما با تسهیل مسیرهای صادراتی و حل انتقال ارز. مشکلات، ما می توانیم گام بزرگی در توسعه صنعت فولاد و بخش معدن برداریم.
سلیمانی گفت: انجمن فولادسازان در رتبه بندی اتاق بازرگانی به گونه ای می درخشد که با 172 عضو کامل می تواند از توانمندی های موجود کشور بهره برداری کند و گام های بلندی در توسعه کشور بردارد.
رئیس کمیته اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: نیابتی صنعت فولاد باید متوجه دغدغه همه کارگران فولاد از معدن تا محصول نهایی باشد. در گذشته افرادی بودند که در عملکرد خود تولید یک میلیون تن فولاد را در مدت مسئولیت خود به نه میلیون تن رساندند، بنابراین استفاده از چنین افرادی در این صنعت می تواند به افزایش و توسعه کمک زیادی کند. از این صنعت