نگرانی بخش خصوصی برای تامین ارزهای وارداتی؛ مخبر به واردکنندگان دستور داد مشکل ارز را حل کنند
رئیس هیات مدیره فدراسیون واردات خاطرنشان کرد: تامین ارزهای لازم برای واردات یکی از دغدغه های اصلی بخش خصوصی است که باید برای آن راه حلی درازمدت اندیشیده شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، پس از ارسال نامه ای از سوی فدراسیون واردات ایران به معاون اول رئیس جمهور با مضمون درخواست تسریع در تخصیص و تامین ارز مورد نیاز بنگاه های فعال واردکننده مواد اولیه و کالا، محمد مخبر این نامه را به وزارت نفت بازگرداند. رئیس کل بانک مرکزی برای رسیدگی. در اواسط ماه مه امسال لینک شد.
در همین راستا فرهاد صحی رئیس هیات مدیره فدراسیون واردات با اشاره به اینکه چالش تامین کنندگان کالا برای تامین ارز مورد نیاز خود از دی ماه سال گذشته آغاز شده و تغییر برخی مقررات واردات نیز به این مشکل دامن زده است، گفت: .
وی در این باره توضیح داد: قبل از تغییرات آیین نامه، روند واردات به این صورت بود که ابتدا ثبت سفارش و سپس کد تخصیص ارز صادر می شد. به این ترتیب ارز تامین شد و کالا وارد کشور شد. اکنون این فرمول تغییر کرده و به عنوان مثال به تامین کنندگان نهاده ها دستور داده شده که کالاها را به صورت اعتباری خریداری کنند. در این فرآیند ابتدا باید سفارش ثبت شود و در بنادر به آن شماره کلبه داده شود. قبلا فاکتور انبار ملاک بود و حالا این قانون تغییر کرده است. پس از صدور شماره کلبه، این محصول در مرحله تایید اداره مربوطه قرار می گیرد و پس از آن مشکلات در زمینه تامین ارز آغاز می شود.
وی با بیان اینکه از تابستان گذشته درخواستی از سوی برخی تامین کنندگان نهاده دریافت نشده است، ادامه داد: به طور کلی بلاتکلیفی در سیستم تامین ارز تامین کنندگان کالا ایجاد شده است و این بلاتکلیفی باعث شده تا فعالان اقتصادی در بخش خصوصی از این امکان محروم شوند. برنامه ریزی. با وجود اینکه وزارت جهاد کشاورزی هر ماه میزان اعتباری که برای رفع نیاز تجار در اختیار دارد را اعلام می کند، اما بر این اساس می توان برنامه ریزی بهتری انجام داد.
وی افزود: مشکل اینجاست که برخی کالاها مانند واکسن های دامی یا محصولات کشاورزی به سفارش ایران تولید می شود یعنی برای تولید و واردات باید پول پرداخت کرد. این در حالی است که اخیراً با دستور رئیس کل بانک مرکزی، تخصیص ارز به شرکت های واردکننده ای که قبل از مرحله تخصیص ارز در بازار آزاد اقدام به خرید ارز کرده اند، ممنوع اعلام شده و کالاهای وارد شده به این کشور تبدیل شده است. قاچاق
بر اساس اطلاعیه اتاق تهران، وی سپس به پیامدهای ممانعت از عرضه کالاهای مورد نیاز کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به قوانین و مقررات جدیدی که در حوزه واردات وضع شده است، این نگرانی وجود دارد که عرضه کنندگان ممکن است اگر برای آنها ایجاد شد، باید از این منطقه خارج شوند. به هر حال یک سری کالا در کانتینرهای یخچال دار نگهداری می شود و به دلیل تاخیر در ترخیص کالا احتمال خراب شدن کالا وجود دارد. در عین حال، کالاهایی که در کانتینرهای معمولی وارد میشوند، برای تامین ارز باید افت شدید نرخ ارز را تحمل کنند. بنابراین، اگر این روند ادامه یابد، احتمالا در چند ماه آینده با مشکلات زنجیره تامین مواجه خواهیم شد.
انتهای پیام