اخبار اقتصادی روز

نگرانی از گم شدن محصول با آب بالا در گوشه انبارهای همدان

ای بی اس نیوز/ همدان استان همدان با تولید متوسط ​​یک میلیون تن سیب زمینی در سال 20 درصد سیب زمینی کشور را تولید می کند و شهرستان های بهار و کبودرآهنگ با تولید 800 هزار تن عمده ترین تولیدکنندگان استان هستند.

برداشت این محصول امسال در حالی به پایان رسید که افت قیمت سیب زمینی و رکود بازار فروش این محصول، تولیدکنندگان سیب زمینی این دو شهرستان را نگران کرده و فعلا محصول آنها در سردخانه ها و انبارها مانده است. به عنوان ودیعه و کشاورزان این دو شهر منتظر فروش هستند، محصول آنهاست.

در همین راستا سیب زمینی کاران شهرستان های بهار و کبود درهنگ معتقدند که این محصول را در شرایط خشکسالی و کمبود آب و همچنین با هزینه های بالای کاشت، برداشت، حمل و نقل، نگهداری و سردخانه پرورش داده اند. و اکنون به مرحله فروش رسیده است. آنها به دلیل کاهش قیمت وارد بازار شدند، افسرده و زجر کشیدند و جز زحماتشان چیزی عایدشان نشد و سیب زمینی تولیدی آنها در انبارها و سردخانه ها هدر می رود، زیرا بانک ها دائماً برای دریافت و جمع آوری آنها را تحت فشار قرار می دهند. بدهی های آنها، و این نیز علاوه بر نگرانی های آنها، اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است. اما اینکه چه برنامه ای برای حل مشکل سیب زمینی کاران تدوین شد، سوالی است که به دنبال پاسخ آن بودیم.

دو برابر شدن صادرات سیب زمینی

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان در گفت وگو با ای بی اس نیوز، از افزایش دو برابری صادرات سیب زمینی خبر داد و گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی گمرک، صادرات سیب زمینی کشور در ماه جاری نسبت به ماه گذشته دو برابر شده است.

بهزاد بابایی تولید سالانه سیب زمینی کشور را شش میلیون تن عنوان کرد و افزود: استان همدان با میانگین تولید سالانه یک میلیون تن سیب زمینی یکی از قطب های مهم تولید این محصول استراتژیک کشاورزی به شمار می رود.

وی با اشاره به تولید بالای سیب زمینی در سال جاری توسط کشاورزان کشور و استان همدان به ویژه شهرستان های بهار و کبودراهنگ و نگهداری بخش زیادی از این محصول در انبارها و اتاق های سرد، گفت: دولت کاری کرده است. صادرات سیب زمینی در سال جاری بهتر است زیرا با اتمام صادرات، ارز، دلار و معادل ریالی آن وارد چرخه اقتصادی بخش کشاورزی شده و موجب رضایت نسبی کشاورزان می شود، در حالی که با رونق صادرات سیب زمینی. ، در این کمبود بودجه، کشاورزان برای خرید تضمینی به دولت فشار نمی آورند.

بابایی ادامه داد: در خصوص صادرات سیب زمینی نیز استاندار، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، مجمع نمایندگان استان و سایر استان ها طی سه ماه گذشته جلسات متعددی را پیگیری و برگزار کردند و در این خصوص معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، معاون بین الملل وزارت جهاد کشاورزی و مشاوران بازرگانی در خصوص صادرات این محصول که صادرات آن نسبت به ماه قبل در دستور کار قرار گرفت بر اساس آمار گمرک بحث و تبادل نظر کردند. . ، تقریباً دو برابر شده است، اما تولید سیب زمینی آنقدر زیاد است که این صادرات در بازار ظاهر نمی شود.

وی با اشاره به اینکه پیش بینی ها پیش بینی می کند تا شب عید وضعیت به همین منوال باشد، گفت: تولید سیب زمینی به قدری بالاست که رونق صادرات زمان می برد، اما دولت و مجلس تمام تلاش خود را در زمینه روابط انجام داده اند. به صادرات

بابایی با تاکید بر اینکه سیب زمینی ذخیره شده باید قبل از عید صادر شود و پیگیری های لازم در این زمینه به مسئولان دولتی انجام می شود، خاطرنشان کرد: امیدواریم با این پیگیری مجدانه مسئولان دولتی برای صادرات هیچ اقدامی صورت نگیرد. ضایعات سیب زمینی که در سردخانه ها و انبارها نگهداری می شوند.

وی در خصوص علت افزایش تولید سیب زمینی در سال جاری توسط سیب زمینی کاران گفت: طی دو سال گذشته کشور با کمبود شدید سیب زمینی مواجه بوده و در این راستا انبارها و کشاورزانی که این کار را انجام نداده اند تحریم شده است. انبارهایشان را ثبت کنند، جرم بود. احتکار شکایت کرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان گفت: ما در آن زمان پیش بینی می کردیم که این کارها تولید سیب زمینی را در سال بعد افزایش دهد و به دلیل تولید قوی سیب زمینی بازاری وجود نداشته باشد.

وی با بیان اینکه در بحث افزایش و کاهش تولیدات کشاورزی از جمله سیب زمینی مشکل اصلی کنترل محصول است، تصریح کرد: کشاورزان باید کنترل زراعی را اجرا کنند و به توصیه های جهاد کشاورزی در کشت هر نوع محصول توجه کنند. محصول تا در کار خود دچار مشکل نشوند. و مثل امسال با زیاده روی یا کم برداشت مواجه نشویم، البته بین تولید بالا کشاورزی و کم کشت تفاوت مشخصی داریم که به آب و هوا، خشکسالی، بارندگی، تگرگ، یخبندان و حوادث غیر مترقبه نیز بستگی دارد.

بابایی یادآور شد: توصیه و پیام ما به کشاورزان این است که دولت بودجه و اعتبار کافی برای خرید تضمینی سیب زمینی مانند گندم ندارد، بنابراین سعی می کند این محصول را صادر کند و از این طریق پول و اعتبار لازم را از کشورهای همسایه تامین کند. به اقتصاد جامعه و تزریق بخش کشاورزی که نشان دهنده همدلی و رفاقت دولت است و دولت در صدد رفع این نارضایتی اجتماعی سیب زمینی کاران است.

وی با توجه به نیاز به صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان همدان و حمایت دولت از سرمایه گذاران در این بخش، خاطرنشان کرد: چندین صنعت تبدیلی سیب زمینی در استان همدان ایجاد شده است که برای واردات ماشین آلات خود با مشکل ارزی مواجه هستند که حل این مشکلات خارجی خواهد بود. مشکلات مبادله و تخصیص اعتبارات ارزی به این واحدها وارد مدار تولید خواهد شد.

بابایی با بیان اینکه مهندسان داخلی خدمات فنی مهندسی خود را در زمینه برخی از امکانات این واحدهای فرآوری سیب زمینی مرتبط با ایران ارائه کردند، افزود: سرمایه گذاران در حوزه صنایع تبدیلی سیب زمینی در همدان حمایت های لازم را دریافت کردند. اما فعلا با کمبود ارز مواجه هستند و اگر مشکل پولی آنها حل شود وارد مدار می شوند.

وی با بیان اینکه خرید تضمینی می تواند مشوق خوبی برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی باشد، گفت: خرید تضمینی سیب زمینی وجود دارد اما کم و ناکافی است و باید رونق بیشتری داشته باشد زیرا در حوزه های استراتژیک لازم است. نرخی باید در نظر گرفته شود که به کشاورزان اجازه دهد از کشت محصولات زراعی مانند سیب زمینی به سمت کشت محصولات استراتژیک حرکت کنند، ضمن اینکه یکی از اهرم های اجرایی مدل زراعی می تواند نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی باشد.

حدود 600000 تن سیب زمینی در انبارها هدر می رود

نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، از وضعیت بد سیب زمینی کاران بهار و کبودراهنگ خبر داد و گفت: در این دو شهر حدود 600 هزار تن سیب زمینی به صورت صنعتی و سنتی باقی مانده است. مزارع انبارها و هدر می روند.

فتح الله طوسلی افزود: این موضوع مایه نگرانی است زیرا کشاورزی که امسال آسیب دید قطعا در سال آینده رشد نخواهد کرد، بنابراین سیب زمینی در سال آینده گران می شود مانند وضعیت بازار سیر که با افزایش قیمت مواجه شد. در شرایط فعلی.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بانک ها برای بازپرداخت تسهیلات و بازپرداخت بدهی سیب زمینی کاران بهار و کبودراهنگ و بانک های ضامن آنها را تحت فشار قرار دادند و کشاورزان و ضامن های آنها که اکثرا کشاورز هستند دچار مشکل شده اند. به دلیل عدم امکان فروش محصولات و تاخیر در بازپرداخت تسهیلات، بانک آنها ضروری است.

عضو مجمع نمایندگان استان همدان با بیان اینکه مکاتبات متعددی در این زمینه با وزرای مربوطه از جمله امور خارجه، امنیتی، جهاد کشاورزی و امور اقتصادی و دارایی داشته ایم، خاطرنشان کرد: با مکاتبات مختلف با وزارت امور خارجه انجام شده است. ، جهاد کشاورزی، اقتصاد و دارایی در خصوص اجرای اقدامات. بر لزوم خرید تضمینی و ارائه تسهیلات لازم برای صادرات و رفع تعهدات ارزی و ایجاد مشوق های صادراتی و تمامی اقداماتی که می تواند در این زمینه کمک کند تاکید و پیگیری کرده ایم. توجه.

طوسلی می افزاید: یکی دیگر از مشکلاتی که مردم این منطقه با آن مواجه هستند عدم پرداخت وام های اندک از سوی بانک هاست، ضمناً در این خصوص با رئیس کل بانک مرکزی نیز جلسه ای داشتم چرا که در این منطقه علیرغم اینکه اینکه افراد طبق قانون اجازه ازدواج دارند و تشویق به تولید مثل می کنند وام های در نظر گرفته شده برای این مسائل را نمی پردازند که باعث نارضایتی مردم شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، شهرستان های بهار و کبود درهنگ با میانگین تولید سالانه 800 هزار تن سیب زمینی، ضمن رعایت روش کشت، باید به بحث تبدیل این محصول به بلندمدت بیشتر توجه ویژه داشته باشند. ارزش افزوده. ، با مشارکت تولیدکنندگان سیب زمینی از این دو منطقه.

تولیدکنندگان سیب زمینی در بهاری و کبودراهنگی می توانند با همکاری یکدیگر کارخانه های چیپس و سیب زمینی سیب زمینی و صنایع تبدیلی مختلف در زمینه سیب زمینی ایجاد کنند تا تولید چیپس از نوع ساده ترین روش فرآوری باشد و ارزش افزوده بالایی را برای تولیدکنندگان سیب زمینی به همراه داشته باشد. . و بدون شک این موضوع باعث نگرانی آنها از نظر بازاریابی و کاهش فروش محصول آنها خواهد شد.

برای مشارکت سیب‌زمینی‌کاران این دو شهرستان در بحث صنایع تبدیلی سیب‌زمینی، لازم است مردم را با کار اقتصادی با راهکارهای مختلف با سرمایه اندک آشنا کرد و در این راستا لازم است اقدامات لازم شناسایی شود. راه حل ها برای ورود افراد با سرمایه اندک به فعالیت های اقتصادی توسط نخبگان.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *