نکات مهم برای تقویت سیستم ایمنی در ماه رمضان
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توصیه به روزه داران به رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه رمضان همزمان با شیوع ویروس کرونا خاطرنشان کرد: رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا از جمله شستن کامل دست ها با آب و صابون، فاصله گرفتن با دیگران، ماندن در خانه و استفاده از ماسک در خارج از منزل در ماه مبارک رمضان باید توجه بیشتری شود.
با تغذیه مناسب و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین های A، D، E، C، آهن، روی و سلنیوم که برای سیستم ایمنی مفید هستند، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به کووید در روزه داری کاهش می یابد. همچنین، اگر هر گونه نگرانی سلامتی دارید، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید روزه داری بی خطر است.
از برگزاری مراسم افطار خودداری کنید و نذورات خود را در قالب بسته های حمایتی برای نیازمندان ارائه دهید. امسال که ساعات روزه داری طولانی است، گرسنگی و حذف وعده های غذایی به ویژه سحری، سیستم ایمنی بدن را کاهش داده و احتمال ابتلا به کووید را افزایش می دهد.
با توجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن، از منابع غذایی ویتامین A از جمله انواع سبزیجات و میوه های زرد و نارنجی رنگ مانند هویج، کدو تنبل و مرکبات و زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات در وعده های سحر و افطار استفاده کنید. . . برای تقویت سیستم ایمنی بدن از لبنیات، زرده تخم مرغ و ماهی چرب استفاده کنید.
ویتامین E یک آنتی اکسیدان است و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. برای تامین ویتامین E در آشپزی از روغن های مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت استفاده کنید. همچنین در هنگام سحر و افطار سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی و بین افطار و شام از آجیل مانند فندق، بادام و گردو استفاده کنید.
معاون وزیر بهداشت در این پیام آموزشی تاکید کرد: منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزیجات از جمله سبزیجات برگ سبز مانند سبزی برگ و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه گندم، ماش و شبدر و مرکبات مانند لیمو، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، پرتقال و کیوی در افطار، شام و سحر مصرف شیر و لبنیات، انواع گوشت، زرده تخم مرغ، غلات کامل، حبوبات مانند نخود، لوبیا، عدس، لوبیا، بلال و ماش، آجیل (پسته، گردو، بادام و فندق).
بر اساس این پیام، از گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ و لبنیات برای جلوگیری از عفونت های ویروسی و تامین ویتامین B12 استفاده کنید. دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن هنگام روزه داری توصیه می شود. برای دریافت آهن از گوشت قرمز، مرغ و ماهی، انواع سبزیجات، حبوبات، میوه های تازه و خشک و غلات کامل استفاده کنید. اگر منابع غذایی آهن با غذاهای حاوی ویتامین C مصرف شود، جذب آهن افزایش می یابد.
مصرف غذاهای غنی از روی شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، لوبیا و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در سحر، افطار و شام توصیه می شود. از مصرف مقادیر زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند و چربی هستند خودداری کنید. روزه داری نه تنها در افراد سالم عوارضی ایجاد نمی کند، بلکه باعث تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های مضر التهابی و بهبود پاسخ بدن به استرس می شود. افراد سالم زیر 65 سال می توانند مطابق با استانداردهای بهداشتی و تغذیه روزه بگیرند. افراد مبتلا به بیماری یا مشکلات سلامتی باید در مورد روزه داری با پزشک مشورت کنند.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت در این پیام هشدار دهنده با تاکید بر اینکه افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده و بهبود یافته اند حداقل تا 6 هفته پس از بیماری روزه نگیرند، تاکید کرد: افراد مبتلا به فشار خون، مشکلات قلبی، سرطان و … دیابت در خطر ابتلا به یک بیماری جدی کووید-19 هستند، این افراد باید در مورد روزه داری با پزشک مشورت کنند.
علاوه بر این، از آنجایی که تغذیه خوب در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها به ویژه کووید 19 تأثیر قوی دارد، رعایت تعادل و تنوع رژیم غذایی روزانه و با استفاده از تمامی گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و … ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود.
یاد آوردن؛ رعایت تعادل و تنوع رژیم غذایی روزانه با استفاده از تمامی گروه های غذایی و جایگزین های آنها باعث بهبود سیستم دفاعی بدن می شود. در ماه مبارک رمضان، مانند همیشه، پیروی از یک رژیم غذایی متنوع و متعادل به معنای تهیه انواع مواد غذایی متناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت و محدود کردن غذاهای حاوی چربی، کلسترول، قند، نمک است. و ترکیبات افزودن توصیه می شود.
بر اساس این توصیه ها، در ماه مبارک رمضان مانند همیشه رژیم غذایی متنوع و متعادلی را دنبال کنید، یعنی مصرف انواع غذاها، محدود کردن غذاهای حاوی چربی، کلسترول، شکر، نمک و مواد افزودنی را فراموش نکنید. ; استفاده از تمام گروه های غذایی برای رفع نیاز بدن روزه داران توصیه می شود.
6 گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و غلات، میوه ها، سبزیجات و شیر و لبنیات است. خوردن میوه ها و سبزیجات در روزه داری به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. لبنیات کم چرب (کمتر از 2.5 درصد) مصرف کنید. در طول روزهای روزه داری، مصرف پروتئین های حیوانی یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از کووید-19 ضروری است، باید در نظر گرفته شود. برای پیشگیری از کووید-19 در زمان ناشتا از پروتئین حیوانی یا گیاهی استفاده کنید.
حبوبات منبع پروتئین هستند و وقتی با غلات مصرف شوند می توانند پروتئین با کیفیت خوبی را به عنوان جایگزینی برای گوشت، مرغ و ماهی برای بدن فراهم کنند. از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند، چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند و باعث چاقی، دیابت و اختلالات چربی خون می شوند، خودداری کنید.