نوسازی 40 درصد ناوگان جاده ای با واردات و خرید 4000 دستگاه – اخبار راه و مسکن – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز
به گفته امانی، ناوگان جاده ای عموما فرسوده و میانگین سنی بالای 25 سال دارند. به دلیل کمبود اعتبار خریدهایمان کمتر شد و سعی کردیم بیشتر بسازیم.
امانی ادامه داد: برای تعمیر هر نقطه حادثه خیز 5 میلیارد تومان نیاز بود که بنا به دستور رئیس جمهور مقرر شد اعتبار ویژه ای برای هزار نقطه حادثه خیز اولویت دار به ما تعلق گیرد که علیرغم مکاتباتی که انجام داده ایم. سازمان برنامه و بودجه هنوز اعتباری اعطا نشده است.
absnews
وی از آمار ترانزیت بین المللی گریزی زد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون 6 میلیون و 400 هزار تن کالا ترانزیت کشور داشته ایم. سال گذشته این رقم 9.2 میلیون تن بود و پیش بینی می کنیم تا پایان سال این رقم به 10 تا 1.5 میلیون تن برسد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور با اشاره به اینکه 231 هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی در کشور داریم، گفت: 34 هزار کیلومتر راه اصلی و شریانی و مابقی راه فرعی و روستایی است.
امانی در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره علت تاخیر ناوگان جاده ای در پایانه های مسافربری گفت: ابتدا بابت این تاخیرها عذرخواهی می کنم. برخی از تاخیرها با مشکلات ناوگان یا اینترنت توجیه می شوند.
وی با اعلام اینکه 9 هزار و 600 خودروی راهداری و 12 هزار پرسنل در این ارگان مشغول به کار هستند و در هر 25 کیلومتر یک دستگاه نمک پاش داریم، گفت: روز گذشته اقدام اساسی برای خرید 2600 دستگاه کامیون دار از خارج از کشور و 1400 دستگاه خودرو در دولت تصویب شد. عرضه از محصولات ملی، در این صورت می توانیم 40 درصد ماشین آلات راهداری را نوسازی کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه 26 هزار و 300 دستگاه خودرو از ناوگان باری ثبت نام شده که 10 هزار خودرو از گمرک ترخیص و 4 هزار خودرو وارد چرخه حمل و نقل شده است، به همین دلیل در مجلس تصویب شد تا سپرده گذاری شود. 5 درصد قیمت هر کامیون وارداتی که در صورت اجرایی شدن حداقل تا دو ماه آینده 26 هزار ناوگان وارد چرخه حمل و نقل کشور می شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نقاط حادثه خیز را بر اساس شاخص ها مشخص کرد و افزود: تاکنون 2500 نقطه حادثه خیز در کشور شناسایی شده است. 1500 نقطه اولویت یک پلیس بوده است و ما. تا سال گذشته 500 امتیاز میگرفتیم و امسال روی 600 امتیاز کار میکنیم.
وی افزود: یکسری تاخیرها به دلایل غیر موجه مانند مسافرگیری در مسیر وجود دارد و با رانندگان متخلف و شرکت های حمل و نقل برخورد می کنیم. مسافران در صورت داشتن شکایت در این خصوص با سامانه 141 سازمان مسیرها تماس بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 90 درصد حمل و نقل جاده ای کشور توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است. وی گفت: طبق آیین نامه ای که به تصویب دولت می رسد، 10 هزار دستگاه اتوبوس از خارج از کشور وارد می شود و هزار دستگاه اتوبوس نیز از ظرفیت تولید داخلی تامین می شود.
وی گفت: میانگین سنی اتوبوس بین 10 تا 12 سال است که اکنون در کشور 13 سال است. میانگین سنی مینی بوس ها بالای 25 سال و سواری آن 7 سال است، بنابراین باید هر ساله برنامه نوسازی این ناوگان داشته باشیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا کار نوسازی ناوگان کند پیش می رود، گفت: بحث تورم و مسائل اقتصادی مطرح است. قیمت تحویل با اتوبوس 12 میلیارد تومان است، در این شرایط چقدر باید به بخش خصوصی وام داد تا برایشان به صرفه شود؟
وی با بیان اینکه اولویت اول ما شریانی و راه های اصلی و اولویت بعدی راه های روستایی است، افزود: اکنون اکثر راه های روستایی باز است مگر اینکه صعب العبور باشد و با بازسازی و نوسازی پارک راه زمان بسته شدن راه های صعب العبور است. به حداکثر 15 کاهش می یابد روز فرا رسیده است.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، داریوش امانی رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در گفت و گوی تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کنونی راه های کشور گفت: به بارندگی های اخیر: در بارندگی های اخیر برخی از راه های اصلی به دلیل کولاک و برف یکی دو ساعت بسته بود اما هم اکنون تمام راه های اصلی به جز جاده قدیم پلدختر به خرم آباد باز است و مشکلی نداریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی بزرگترین مشکل وزارت راه و شهرسازی را کمبود اعتبار دانست و گفت: به طور معمول 4 تا 6 درصد قیمت روز در سال صرف نگهداری هر کیلومتر آن می شود. 160 هزار میلیارد تومان است، اما این بودجه محقق نمی شود، بنابراین تلاش ما بر این است که با وجود کمبودها، این جاده ها را که سرمایه های ملی هستند به خوبی حفظ کنیم.
رئیس سازمان ترافیک و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اینکه 381 هزار ناوگان باری با میانگین سنی 19 سال داریم که نیاز به نوسازی دارند، گفت: طرح ناوگان جاده ای را امضا کرده ایم و به اجرای آن ادامه می دهیم. در صورت تحقق این هدف، ناوگان جاده ای در بخش بار و مسافر در مدت 5 سال نوسازی می شود.
وی گفت: تا پایان سال 600 محل حادثه را تکمیل می کنیم. اقدامات اولیه و موقت از جمله کشف، نصب علائم و هشدار به رانندگان در تمامی این نقاط انجام شده است، اما اقدام اساسی قطعا نیاز به شناسایی ویژه دارد.
امانی در پایان خاطرنشان کرد: با 15 کشور همسایه و 26 پایانه مرزی داریم و باید ظرفیت ترانزیت بار کشور افزایش یابد. ظرفیت ترانزیت بار در گذر شمال به جنوب 20 میلیون تن است که باید در سال 1402 با اقداماتی که انجام می دهیم به این رقم برسیم.
امانی با اشاره به اینکه در اکثر کشورها بخش خصوصی مسئولیت مدیریت و نگهداری راه ها را بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: البته دولت نیز باید در حوزه راه حضور داشته باشد. به دلیل کمبود اعتبار بیشتر کارها در امانت انجام می شود. با تقویت اعتبارات، باید حفظ شریان ها را به بخش خصوصی بسپاریم.
امانی گفت: سال گذشته تعداد مسافران 103 میلیون نفر بود که امسال به 84 میلیون و 500 نفر رسید و پیش بینی می کنیم این تعداد 10 درصد بیشتر از سال قبل باشد.