09:07 – 16 اوت 1403
علی رضا نوین نماینده مجلس دوازدهم در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به اهمیت نظام ملی املاک و مسکن گفت: در سال های اخیر بحران مسکن به یکی از اصلی ترین بحران ها تبدیل شده است. چالش های پیش روی اقتصاد ملی افزایش بی رویه قیمت ها، کمبود واحدهای مسکونی و نگهداری از خانه های خالی توسط موسسات اقتصادی و بانک ها از جمله مواردی است که توجه ویژه دولت و شورای اسلامی را می طلبد. یکی از راهکارهای موثر برای مقابله با آن. این بحران همکاری نزدیک مجلس و دولت برای حل مشکلات مسکن و تکمیل نظام ملی املاک و مسکن است.
نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی گفت: سامانه ملی املاک و مسکن به عنوان ابزاری کلیدی برای شناسایی و مدیریت خانه های خالی، نقش مهمی در بهبود وضعیت مسکن دارد. این سیستم که به تصویب مجلس نمایندگان رسیده و اقدامات اولیه آن طی دو سال گذشته انجام شده است، نیاز به تکمیل و به روز رسانی مستمر دارد. دولت جدید باید به این سامانه توجه جدی داشته باشد تا به طور کامل اجرایی شود و اطلاعات دقیقی درباره واحدهای مسکونی در کشور ارائه شود. این اطلاعات می تواند خانه های خالی را شناسایی کند و مالکان را مجبور به فروش یا اجاره کند و در نهایت به کاهش کمبود مسکن و تثبیت قیمت ها کمک کند.
دوازدهمین نماینده مجلس خاطرنشان کرد: یکی از بارزترین مشکلات در اجرای سامانه ملی املاک و مسکن، عدم ثبت اطلاعات مربوط به واحدهای مسکونی در برخی مؤسسات اقتصادی و بانک ها است. این شرکت ها که مالک هزاران واحد مسکونی هستند با عدم ثبت این اطلاعات امکان نظارت دقیق و اخذ مالیات از خانه های خالی را کاهش می دهند. مجلس و دولت باید با همکاری و همکاری نزدیک، قوانینی را وضع کنند که این شرکت ها را ملزم به ثبت اطلاعات دقیق در سامانه ملی املاک و مسکن کند. ابزارهای نظارتی دولت باید تقویت شود تا بتواند خانه های خالی را به طور دقیق و کامل شناسایی کند و مالیات مربوطه را اعمال کند.
وی ادامه می دهد: از سوی دیگر دولت باید با استفاده از مشوق های مناسب سرمایه های مردمی را به سمت تولید مسکن سوق دهد. یکی از مشکلات فعلی این است که سرمایه های مردمی به جای ورود به بخش های مولد اقتصاد به سمت کارهای غیرمولد مانند خرید و فروش خانه های خالی و سفته بازی سوق داده شده است. این وضعیت باید تغییر کند و اعتبارات به سمت تولید مسکن هدایت شود. دولت با ارائه تسهیلات و مشوق های مناسب می تواند این روند را تغییر دهد و تولید مسکن را رونق بخشد. این اقدام نه تنها به نفع سرمایه گذاران است بلکه به کاهش بحران مسکن نیز کمک می کند.
این نماینده مجلس دوازدهم در پاسخ به این سوال که چرا سازمان ثبت احوال که زیر نظر وزارت کشور و بانک مرکزی فعالیت می کند تاکنون به تعهدات خود برای اتصال به سامانه املاک و مسکن عمل نکرده است؟ عواقب این عدم همکاری را برطرف کنید. وی عدم ارتباط نهادهایی مانند بانک مرکزی و سازمان ثبت احوال با سامانه املاک و مسکن را موجب اختلال در جریان اطلاعات دقیق و جامع این سامانه و ناقص بودن آن دانست که لازمه مدیریت و نظارت است. بازار مسکن این عدم تعادل در یکپارچگی اطلاعات می تواند منجر به تداوم وضعیت آشفته بازار مسکن، افزایش بی رویه قیمت و مشکلات جدی برای مردم شود و این آژانس ها باید با سامانه املاک و مسکن همکاری کامل داشته باشند.
وی ادامه داد: بدون دسترسی به داده های کامل و دقیق نمی توان سیاست های کنترلی و نظارتی را به نحو احسن اجرا کرد و این امر در نهایت به ضرر شهروندانی خواهد بود که در تامین مسکن با مشکلات جدی مواجه هستند. از این منظر، ارتباط سریع و مؤثر این نهادها با سامانه املاک و مسکن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. افزایش شفافیت و کارایی در بازار مسکن به مجلس و دولت این امکان را می دهد که سیاست های موثرتری برای کنترل و مدیریت بازار تدوین کنند.
نوین در پایان افزود: همکاری نزدیک مجلس و دولت می تواند منجر به حل مشکلات مسکن و تکمیل سامانه ملی املاک و مسکن شود. سایر سازمان ها نیز باید برای پیشبرد اهداف نظام ملی املاک و مسکن همکاری کنند تا به تدریج این مشکلات برطرف شده و بازار مسکن با ثبات و رونق پیدا کند. نیاز به همکاری بیشتر؛ مجلس آمادگی دارد در صورت بروز هر گونه خلأ و نقص قانون را اصلاح کند و با تشکیل دولت چهاردهم و همکاری وزیر محترم مسکن مشکلات مسکن در کشور حل شود. با تلاش دولت جدید و همکاری برادرانه و همدلانه دوستان در مجلس، این تبعیض ها و بی عدالتی ها در حوزه مسکن مرتفع و اقدامات لازم تکمیل خواهد شد.
خبرنگار: محبوبه کبری