مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور بانوان گفت: باید به نقش پنهان زنان در مناطق مختلف روستایی و عشایری توجه بیشتری شود و توانمندی ها و استعدادهای آنان شناسایی و امکانات و منابع در اختیار آنان قرار گیرد تا شاهد ایفای نقش آنان باشیم. .
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیمامریم طهماسبی مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور بانوان و مدیرکل توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری گفت: در کشور ما سهم عظیمی از کشاورزی معیشتی و خانوادگی وجود دارد و نقش زنان در این منطقه بسیار رنگارنگ است و بیش از هفتاد درصد فعالیت های کشاورزی و دامپروری بر عهده آنهاست، اما تعداد زنان روستایی حدود یازده تا سیزده درصد است، زیرا این زنان به صورت مستقیم در قالب مجوز در بخش کشاورزی فعال تلقی می شوند. ، زمین کشاورزی، باغ و غیره
وی افزود: در حال حاضر حدود 11 میلیون زن روستایی و عشایری در کشور زندگی می کنند که این قشر از جامعه گاهی به صورت مستقیم در تولید دیده نمی شوند و عموماً در بخش کشاورزی به عنوان شاغل خانواده محسوب می شوند بخش باغبانی، دامپروری، طیور، شیلات و آبزیان نقش مهمی ایفا می کنند و همراه با خانواده خود به عنوان تکمیل کننده زنجیره ارزش محصولات کشاورزی، نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان شناخته می شوند.
طهماسبی بیان کرد: شعار امسال منطبق بر حوزه زنان است و شاید لازم باشد با توجه بیشتر به نقش پنهان زنان در عرصه های مختلف روستایی و عشایری، توانمندی ها و استعدادهای زنان را شناسایی و امکانات و منابع را در اختیار آنان قرار دهیم. تا شاهد تولید نقش آفرینی آنها باشیم.
مدیرکل توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری گفت: آخرین کاری که در حال انجام و برنامه ریزی هستیم، بحث بزرگداشت روز جهانی زن روستایی است که در 24 مهرماه مصادف با مهرماه برگزار می شود. 15 در تهران. در این مراسم از بانوان نمونه با حضور سیاستمداران، برنامه ریزان و دست اندرکاران توسعه روستایی و همچنین نمایشگاه تولیدات زنان روستایی و عشایری که به مدت 5 روز در محل این همایش برپا می شود، تجلیل می شود. ، بازدید و خرید برای عموم آزاد است. سومین برنامه برپایی جشنواره عکس و نمایشگاه عکس فعالیت های زنان با محوریت امنیت غذایی، توسعه اجتماعی و اقتصادی که نقش زنان روستایی را در تکمیل زنجیره ارزش به تصویر می کشد. محصولات کشاورزی و در نهایت برگزاری نشست علمی با حضور انجمن های علمی توسعه، آموزش و ترویج کشاورزی و مجمع اقتصادی با هدف تبادل تجربیات زنان روستایی که چهارمین محور این مراسم است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: معمولا اتفاقاتی که در حوزه منابع طبیعی می افتد در حوزه کشاورزی هم می افتد. در واقع از ابتدا تا انتهای زنجیره، زنان روستایی و عشایری همیشه مشغول به کار هستند. با خانواده و همسرانشان در کارشان کمک می کنند که فعالیت های مربوط به آبخیزداری و آبخوان داری بخشی از آن است اما متاسفانه چون در فعالیت های کشاورزی سهم دقیق آنها به عنوان عوامل تولید هرگز محاسبه نشده است.
وی بیان کرد: پروژه های ویژه ای در حوزه مدیریت منابع آب و ارتقای بهره وری آب در بخش کشاورزی با رویکرد توسعه گلخانه های کوچک داریم و از آنجایی که فکر می کنیم یک زن روستایی علاوه بر مدیریت کارهای خانگی و خانوادگی خود در همان فضای اطراف او، همچنین منابع آب را مدیریت می کند. آنها می توانند تولیدی را شروع کنند که علاوه بر اقتصاد خانواده می تواند به حفظ منابع اولیه ما کمک کند که آب یکی از این منابع اصلی است.