اخبار اقتصادی روز

نقش مهم خودرو در رشد اقتصادی پایدار و ترمزهای آن



مرکز پژوهش‌های مجلس در تازه‌ترین گزارش خود، خودروسازی را یکی از موتورهای رشد اقتصادی بالا و پایدار در برنامه هفتم خواند، اما اشاره کرد که این موتور رشد علاوه بر تحریم‌ها، با چالش‌هایی مانند قیمت‌گذاری اجباری نیز مواجه بوده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، در گزارش اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس با عنوان «نیازها و الزامات دستیابی به رشد اقتصادی بالای پایدار در برنامه هفتم» به این نکته اشاره شده است که رشد پایدار اقتصادی در برنامه هفتم توسعه نیازمند عوامل مختلفی از جمله صنعت خودرو است.

این مرکز در گزارش خود به چالش های خاصی در صنعت خودرو اشاره کرده و از آنها به عنوان موانع این رشد یاد کرده است.

اگرچه در برنامه هفتم توسعه که اوایل خردادماه به مجلس تقدیم شد، دولت به طور مستقیم سهم قابل توجهی را به صنعت خودرو اختصاص نداد، اما با توجه به اهمیت این صنعت و تاکید مسئولان و مجلس بر آن و جایگاه صنعت خودرو در صنایع کشور، مرکز پژوهش های مجلس به صنعت خودرو و نقش آن در رشد اقتصادی در اولین بحث خود اشاره و برجسته کرد.

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات، بخش صنعت کشور در سال 1400 نسبت به سال قبل حدود هشت درصد رشد داشته که این رشد را برای این بخش ضعیف می داند و تاثیر صنایعی مانند خودرو بر تحریم ها را یکی از دلایل ضعف رشد صنعتی می داند.

در ادامه این گزارش به شاخص کل بهره وری اشاره شده است. شاخص کل بهره وری در سال 1389 برابر با 109 بوده که در سال 1398 به 99 کاهش یافته است. بخش قابل توجهی از عدم رشد بهره وری در اقتصاد کشور به دلیل وجود ظرفیت خالی در بخش های خاصی مانند نفت و خودروسازی به دلیل اعمال تحریم ها بر صادرات نفت و واردات قطعات خودرو است. همچنین خالی ماندن بخشی از ظرفیت تولید خودرو با ممنوعیت و کاهش واردات قطعات مرتبط است.

مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه به برخی از چالش‌های کمک به صنایع به‌ویژه خودروسازی برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار پرداخت و به‌ویژه از قیمت‌گذاری دستوری انتقاد کرد. راهکار اصلی سیاست گذار در سال های اخیر، قیمت گذاری اجباری با هدف کاهش نرخ تورم بوده است. این در شرایطی است که قیمت گذاری اجباری در صنایع مختلف از جمله خودروسازی که معمولاً با تعدیل مناسب و به موقع همراه نیست، منجر به مشکلات نقدینگی برای شرکت های مذکور می شود. ضمن اینکه ادامه فعالیت شرکت ها و تامین سرمایه در گردش آنها تنها با استقراض از بانک ها امکان پذیر است و این امر موجب ثبات افزایش نقدینگی می شود.

بر اساس تاکید مرکز تحقیقات، منظور از قیمت گذاری در این گزارش، الگویی است که منجر به عدم تعادل و زیان انباشته در شرکت های تولیدی می شود.

متن کامل این گزارش ارتباط دادن تو میتوانی بخوانی

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *