در گفتگو با آنا به این موضوع اشاره شد؛
این کارشناس مالی و بانکی ضعف بانک ها در ارائه خدمات نوین بانکی را ناشی از محدودیت اینترنت و عدم توسعه زیرساخت ها دانست و گفت: یکی از مشکلات فعلی بانک ها ایجاد محدودیت در زیرساخت ها است و اینکه آیا شهروندان به دلیل این محدودیت ها و از سوی دیگر عدم توسعه زیرساخت ها، در حوزه خدمات بانکی با اختلالاتی مواجه می شوند.
حجت الله فرزانی کارشناس امور مالی و بانکی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا از پتانسیل های حوزه بانکی کشور برای حضور دانش بنیان ها و ضرورت نظام اقتصادی کشور گفت. کشور برای تجهیز به بانک مدرن: بانکها پیشرو در حوزه فناوری اطلاعات در کشور ما هستند و اصلیترین چیزی که از ابتدای فعالیت بانکی در جهان بر پایه فناوری اطلاعات شکل گرفته و در ایران ایجاد شده است. همچنین.
وی افزود: در بحث فناوری اطلاعات، بانک ها با توجه به مزیت های هزینه ای و منابعی، از فناوری های روز نهایت استفاده را برده اند و گواه آن، گسترش فناوری ها در این حوزه است که می توان از آن برای دریافت خدمات بانکی از طریق دستگاه های مختلف استفاده کرد. به عنوان مثال، دریافت خدمات بانکی برای مشتریان با استفاده از تلفن همراه یا سایر ابزارهای پرداخت امکان پذیر است.
این کارشناس مالی و بانکی درباره گسترش ابزارهای پرداخت در کشور و حوزه بانکی گفت: استارت آپ ها و فین تک های زیادی ایجاد شده و در حال انجام فعالیت در حوزه ابزارهای پرداخت هستند. بانک ها در استفاده از ابزارهای دانش بنیان و فناوری های جدید در مقایسه با سایر بخش ها پیشرو هستند.
وی ادامه داد: اگر طرح ها و روش های دیگری مانند سایر کشورها در چارچوب بحث فناوری ها و تسهیلات کمکی ایجاد شود، بانک ها و بانک مرکزی آن را می پذیرند و استفاده از این ابزارها دنیا را دنبال می کند.
این کارشناس مالی و بانکی درباره مشکلات زیرساختی که در بستر جهش به بانکداری نوین وجود دارد، بیان کرد: اساس خدمات فناورانه اینترنت و زیرساخت هایی است که برای ارائه خدمات بهتر باید تقویت شود. اگر قصد داریم در حوزه بانکی خدمات بهتری ارائه کنیم، باید کیفیت اینترنت را در کشور ارتقا دهیم.
چالش بانک ها با سرعت پایین اینترنت و ایجاد محدودیت برای آن
وی سرعت پایین اینترنت و محدودیت های اعمال شده بر آن را یکی از چالش های حوزه بانکی برشمرد و افزود: وزارت ارتباطات باید به پروژه هایی که برای بهبود خدمات رسانی در حوزه بانکی دارد پاسخگو باشد تا بتواند تسهیلات مالی داشته باشد. معاملات و ارائه خدمات مالی با کیفیت بهتر و رضایت جمعی بیشتری را برای مردم به ارمغان می آورد.
اختلالات در شبکه بانکی بیشتر با توسعه زیرساخت ضعیف مرتبط است تا جذابیت پایگاه های دانش.
فرزانی گفت: اختلالاتی که هر از چند گاهی در شبکه بانکی رخ می دهد، بیشتر به توسعه زیرساخت های ضعیف مربوط می شود تا جذب کسب و کارهای دانش بنیان در این بخش. البته نیاز به کسب و کارهای دانش بنیان برای توسعه زیرساخت شبکه بانکی ضروری است.
ضعف بانک ها در ارائه خدمات جدید بانکی به دلیل محدودیت های اینترنتی و عدم توسعه زیرساخت ها
این کارشناس مالی و بانکی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات کنونی بانک ها ایجاد محدودیت در زیرساخت ها است و اگر شهروندان در حوزه خدمات بانکی با اختلالاتی مواجه می شوند به دلیل همین محدودیت ها و از سوی دیگر نبود خدمات بانکی است. توسعه زیرساخت ها. .
اقدامات مناسب بانک ها در استفاده از ابزارهای فناورانه
وی گفت: بانک ها در زمینه ارائه خدمات و استفاده از ابزارهای فناورانه و ارتباط بین حوزه بانکی و استارتاپ ها اقدامات مناسبی را انجام داده اند.
فرزانی با مقایسه استفاده از فناوری در بخش بانکی ایران با جهان گفت: ایران در حوزه بانکداری و استفاده از فناوری های نوین پیشتاز است. البته محدودیتهایی هم وجود دارد، مثلاً هر از گاهی تصمیمگیری میشود و محدودیتهایی در حوزه استفاده از فناوری اطلاعات ایجاد میشود.
ما در بانکداری دیجیتال و بانکداری بدون شعبه از دنیا عقب هستیم.
فناوری در توسعه خدمات بانکداری الکترونیک” src=”https://ana.press/files/fa/news/1402/6/27/331345_245.jpg” alt=”بانکداری مدرن” width=”650″ height=”413″ align=”top”/>
وی ادامه داد: در بانکداری دیجیتال و بانکداری بدون شعبه تاخیرهایی وجود دارد نه در بانکداری الکترونیک و این مشکل تا حدی به بسترهای اجرای آنها و همچنین قوانین و مقررات مربوط است.
خلأ نظارتی دست بانک ها را بسته است
این کارشناس مالی و بانکی تاکید کرد: خلاء نظارتی دست بانک ها را در حوزه بانکداری بدون شعبه و بانکداری دیجیتال محدود کرده است و قابل مقایسه با اقدامات انجام شده در این حوزه در دنیا نیست.